maritbet girişmaritbet
CW Enerji güneş panelleri için alüminyum çerçeve üretecek!

CW Enerji güneş panelleri için alüminyum çerçeve üretecek!

CW Enerji, güneş paneli üretiminin yanında alüminyum çerçeve üretimi de yapmak için 8 milyon avroluk finansal kiralama sözleşmesi imzalayarak makine siparişlerini verdi.

Şirketten yapılan açıklamada, alüminyum çerçeve üretiminin CW Enerji bünyesinde gerçekleştirmek için adım atıldığı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, 8 milyon avroluk finansal kiralama sözleşmesi imzaladıklarını ve makine siparişlerini verdiklerini belirterek, 'Bu yatırımımızla alüminyum çerçeve üretimini de kendi bünyemizde yapmış olacağız. Böylece yenilenebilir enerji sektörüne ve ülke ekonomimize de katkıda bulunacağız. Yerli ve milli üretime verdiğimiz önemi bu yatırımımızla bir kez daha göstermiş olduk.' değerlendirmesinde bulundu.

Sarvan, alüminyum çerçeve üretim tesisi yatırımı ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na yapılan teşvik başvurusunun 26 Mart tarihli teşvik belgesinin onaylandığına dikkati çekerek, 'Yatırıma istinaden 554 milyon 389 bin 70 lira tutarlı yatırım teşvik belgesi alınmış olup ilk etapta makinelerin alımına yönelik Yapı Kredi Finansal Kiralama Anonim Şirketi aracılığı ile 60 ay vadeli toplam 8 milyon avro finansal kiralama sözleşmesi imzalandı ve makine siparişleri verildi.' ifadelerini kullandı.

Söz konusu yatırım kapsamında üretimin 2025'in ilk çeyreğinde başlaması planlanıyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz