maritbet girişmaritbet
CLK Enerji, hisse dağılımından sonra ismini CK olarak değiştirdi

CLK Enerji, hisse dağılımından sonra ismini CK olarak değiştirdi

CLK Enerji'de yaşanan hisse dağılımından sonra ortaklığın yeni isminin CK Enerji değiştirdi.

Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Celal Koloğlu, geçen ay CLK Enerji'de yaşanan hisse dağılımından sonra ortaklığın yeni isminin CK Enerji (Cengiz-Kolin) olarak devam edeceğini ve 3 elektrik dağıtım bölgesinde yatırımlarını sürdüreceklerini açıkladı. 

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Koloğlu, elektrik dağıtımında enerji arızalarını en aza indirmek için teknoloji ve altyapı yatırımlarını hız kesmeden yapacaklarını söyledi. 

Koloğlu, Kolin'in de hissedarı olduğu CLK Enerji'de geçen ay gerçekleşen hisse dağılımından sonraki tabloyu değerlendirirken, "(CLK Enerji'deki yeni hisse dağılımından sonra) Ortaklık CK Enerji ismiyle devam edecek. CK Enerji olarak Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), Çamlıbel EDAŞ ve Akdeniz EDAŞ bölgesi olmak üzere 3 bölgede elektrik dağıtım hizmeti vermeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. 

Sorumlu oldukları elektrik dağıtım bölgelerinde yatırımlara kesintisiz devam ettiklerini belirten Koloğlu, 2017'de coğrafi bilgi işlem sistemini hayata geçirerek arızalara 15 dakika içerisinde müdahale etmeyi amaçladıklarını anlattı. 

Cengiz-Limak-Kolin (CLK) Enerji, geçen ay hisse dağılımı yaptıklarını ve bu kapsamda Limak Holding'in Uludağ Elektrik Dağıtım bölgesini alarak ortaklıktan ayrıldığını açıklamıştı. 

Karapınar için Çin ve Koreli ortak arayışı

Türkiye'de istihdam oluşturmak ve kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla çabaladıklarını vurgulayan Koloğlu, "Bu çerçevede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Konya-Karapınar'daki güneş enerjisi yatırımını yakından takip ediyoruz. Bu yatırım için yabancı ortaklarla da temas halindeyiz. Orada ekipman üretecek bir fabrika da kurulacak. Bu yatırım konusunda Çin ve Koreli şirketler ile görüşüyoruz." diye konuştu.

Koloğlu ayrıca, Türkiye'de linyit yatırımlarının enerjide sürekliliği sağlamak adına yapılması gerektiğini ve bunların çevreye etkisini azaltmak için uygun teknolojilerin kullanılabileceğini söyledi. 

Konya Karapınar'da, yerli üretime dayalı ve ilk etapta bin megavat kapasitesinde güneş enerjisi santrali ve ekipman fabrikası kurulacak. Toplam yatırım tutarının 1,5 milyar doları bulması beklenen proje için, ilgilenenler 12 Aralık'a kadar son tekliflerini verebilecek. İhale, açık eksiltme usulüyle 15 Aralık'ta yapılacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yusufeli'de iki alanı dönüşüm alanı ilan edeceğiz"
  • 19.03.2021 13:38

"Yusufeli'de iki alanı dönüşüm alanı ilan edeceğiz"

Bakanlar Soylu ve Kurum, çok sayıda evin yandığı Yusufeli ilçesi Dereiçi köyünde ...

Marmaray, sağlık çalışanlarına yıl sonuna kadar ücretsiz!
  • 29.08.2020 14:07

Marmaray, sağlık çalışanlarına yıl sonuna kadar ücretsiz!

Sağlık çalışanları yıl sonuna kadar Marmaray, Başkentray ve İZBAN'dan ücretsiz y ...

İGA'nın ortağı Kolin hissesini devretti
  • 09.01.2019 12:44

İGA'nın ortağı Kolin hissesini devretti

İstanbul Havalimanı’nın inşası ve 25 yıl boyunca işletmesini üstelenen İGA Haval ...

İnşaat sektörü 2019'dan umutlu
  • 03.01.2019 11:57

İnşaat sektörü 2019'dan umutlu

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu, sek ...

"İkinci 100 Günlük Eylem Planı ekonomide dönüşümü sağlayacaktır"
  • 14.12.2018 09:12

"İkinci 100 Günlük Eylem Planı ekonomide dönüşümü sağlayacaktır"

İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nın ek ...