maritbet girişmaritbet
Çıtır Usta 75. noktaya koşuyor!

Çıtır Usta 75. noktaya koşuyor!

Antep ve Kilis yöresinin yanı sıra Türk mutfağının en seçkin lezzetlerini menüsünde bulunduran Çıtır Usta; insana değer veren, işine bağlı yeni yatırımcılar arıyor. 2014 yılında Türkiye genelinde tam 75 noktada hizmet vermeyi hedefleyen Çıtır Usta, yıl sonuna kadar şube sayını 60’a çıkartacak…

Geleneksel Türk mutfağının en özgün lezzetlerini sunan Çıtır Usta, istikrarlı büyümesine devam ediyor. Başta Antep ve Kilis yöresi olmak üzere 60'dan fazla ürün karmasıyla ülkemizin farklı lezzetlerini menüsünde bulunduran Çıtır Usta, 2014 yılında tam 75 noktada tüketiciyle buluşmaya hazırlanıyor. 

Halihazırda Türkiye genelinde 10 farklı ilde hizmet veren Çıtır Usta; Mardin, Samsun, Zonguldak, Çerkezköy, İzmit, Muğla, İzmir ve Edirne'de 3, Bursa'da 5, İstanbul'da ise 36 şube ile toplamda 51 noktada hizmet veriyor. 2014 yılında yapacağı yeni “yap-işlet-devret” modeli atılımı ile şube sayısını 75'e çıkartmayı hedefleyen Çıtır Usta, sistemine dahil etmek için insana değer veren,  işini sıkı sıkıya takip edecek yatırımcılar arıyor. 

Çıtır Usta'nın girişimciler için oldukça karlı bir yatırım aracı olduğunu anlatan Çıtır Usta Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Külekçioğlu, “Çıtır Usta sektöründeki en karlı yatırım araçlarından biri. Oluşturduğumuz “yap-işlet-devret” modeline yapılan yatırımın geri dönüşü ortalama 26-28 ayı buluyor. Yeni açılacak restoranlarımız minimum 100-120 metrekare, ekspres şubelerimizin büyüklüğünü ise 60-80 metrekare olarak belirledik. “Yap-işlet-devret” modeline giriş bedelimiz full konseptlerde 50 bin Dolar + KDV, ekspres konseptlerde ise 25 bin Dolar + KDV. Bizim için önemli olan şubeyi açacağımız lokasyonun yoğun olması. Bu nedenle insan trafiğinin yoğun olduğu yerleri tercih ediyoruz” diyor. 

Yeni açılacak şubeleri için öncelik verdikleri illerin; Antalya, İzmir, Gaziantep ve Şanlıurfa olduğunu anlatan Külekçioğlu, “Şu an şube sayımız 51. 2013 yılsonuna kadar sözleşmeleri imzalanmış, inşaat aşamasında olan şubelerimizle birlikte 60 şubeyi geçeceğiz. Halihazırdaki iş modeline baktığımızda, franchise ve kendi dükkânlarımız üzerinden şube ağımızı genişleteceğiz. Hedefler daha çok yurtiçinde büyüme üzerine odaklı. Ancak yurtdışına da sıcak bakıyoruz. Önümüzdeki 5 yılda sadece Türkiye'de 100, yurtdışında ise 10 farklı noktada hizmet vermeyi hedefliyoruz” diyor. 

Anahtar teslim garantisi…

Şubelerini açmadan önce detaylı çevre analizleri yapan Çıtır Usta, kullandığı özel demografik programlarla o bölgede ikamet eden nüfusa ilişkin, ekonomik göstergeleri, yaş aralığını hatta alışveriş alışkanlıklarını dahi inceliyor. Boş bir mağazayı sıfırdan alarak dekorasyonundan mutfak ekipmanlarına çalışanlarından aydınlatma sistemine kadar her ayrıntıyı yatırımcılar için hazırlayan Çıtır Usta, şubeyi anahtar teslim personeli dahil, hazır olarak devrediyor. 

Tüm Çıtır Usta şubelerinde uluslararası hijyen standartlarının uyguladığının da altını çizen Külekçioğlu, “Hijyen sistemi konusunda deneyimli şirketler tarafından hazırlanmış ‘Hijyen Koridoru' adını verdiğimiz bir programa sahibiz. Servis elemanlarından, kullanılan en ufak mutfak gerecine kadar tüm detaylar bu hijyen koridorunun parçası” dedi.  

“Kuzey Kore'den bile iş teklifleri alıyoruz”

Gıda sektörüne yönelik yatırım teşvik programları ile yurtdışında restoran açmanın artık daha kolay olduğunu anlatan Külekçioğlu, “Çıtır Usta şube yatırımı için adayın sadece mali olarak kuvvetli olması yetmiyor. Önemli olan açılan restoranı kusursuz şekilde işletebilmesi. Şu anda yurt dışı için sistemsel olarak hazırız. Barbados Adaları ve Kuzey Kore dahil tüm dünyadan başvurular alıyoruz. Gelen tüm başvuruları büyük titizlikle değerlendiriyoruz. Türk yemeklerinin farklılığı ve lezzeti dünyanın neresinde olursa olsun dikkat çekiyor. Yurt dışında açtığımız şubeler için herhangi bir ülke belirlemiş olmamamıza rağmen daha çok Avrupa ülkeleri ve ABD bizim için ilk sırada. Seçtiğimiz lokasyon için en önemli faktör yatırımcı profilinin bize ve sistemimize uygun olması” dedi.

Çıtır Usta Akademi yoluna devam ediyor…

Sektördeki personel kalitesini ve çalışan yetkinliğini artırmak adına İŞKUR geçtiğimiz yıl İŞKUR destekli Çıtır Usta Eğitim Akademisi'ni kuran marka, sektör çalışanlarına okul kapılarını tekrar açtı. Akademi'den mezun olan pek çok kişiyi şimdiye kadar şirket bünyesinde ve istihdam eden Çıtır Usta, kendine güvenen yeteneğine inanan herkesi Çıtır Usta Eğitim Akademisi'ne bekliyor. “Kendini işine adamaya hazır usta yardımcıları veya hiç deneyimi olmayan usta adaylarını kendi bünyemizde yetiştiriyoruz” diyen Külekçioğlu, “Çıtır Usta Eğitim Akademisi ile sektöre nitelikli eleman sağlamak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bilginin hem teorik hem pratik olarak sunulduğu Çıtır Usta Eğitim Akademisi'nde usta adaylarımız iş garantili eğitimlerini alıp Çıtır Usta bünyesinde çalışma hayatlarına merhaba diyebiliyor” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"
  • 31.01.2024 14:36

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"

Bakan Uraloğlu, İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunun 338,5 kilometreden 39 ...