maritbet girişmaritbet
Çilek, 2012 yılında mobilya sektöründe en çok ihracat yapan 2. marka oldu!

Çilek, 2012 yılında mobilya sektöründe en çok ihracat yapan 2. marka oldu!

İstanbul İhracatçıları Birliği’nin yılın en başarılı ihracatçılarını belirlediği ödül töreninde Çilek Mobilya, 2012 yılı Mobilya Sektörü’nde en çok ihracat yapan 2. marka oldu

İstanbul İhracatçıları Birliği (İİB), Kandilli Cemile Sultan yalısında yılın en başarılı ihracatçılarının  belirlendiği bir ödül töreni düzenlendi. Dünya çocuklarının tercihi olan Çilek, 2012 yılı Mobilya Sektörü'nde en çok ihracat yapan 2. marka oldu. Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek, ödülü Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın elinden aldı.

5 kıta ve 66 ülkede 444 satış noktasına sahip olan Çilek, Almanya, Fransa, Hollanda, İsveç, İsviçre ve Yunanistan gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra ABD, Panama, Venezuela, Tunus, Cezayir, Singapur, Rusya, Tunus, Suudi Arabistan ve Kolombiya gibi ülkelerde 3 milyondan fazla çocuğun odasını süslüyor. Üretiminin yaklaşık yüzde 50'sini ihraç eden Çilek, bu oranı yüzde 80-90 seviyelerine çıkarmayı hedefliyor.
 
Ödül töreninde konuşma yapan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 2012 yılı içinde 5,8 milyar Dolar ihracat gerçekleştirdiğimizi belirterek, Türkiye'yi 2023 yılında dünyanın en büyük ilk 10 ülkesi arasına getirmekte ihracatın çok önemli olduğunu söyledi. Dünyaya göre Türkiye'nin ihracat temposunun gayet başarılı olduğunu aktaran Çağlayan, “Daha iyisini başarmayı hedefliyoruz. İhracatımız, siz değerli ihracatçılarımızın girişimciliği, cesareti ve azmi sayesinde hep yukarıya doğru gidecek” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çilek öğrencileri ağırladı
  • 05.12.2025 10:58

Çilek öğrencileri ağırladı

Çilek tasarım ekibi öğrencilerle buluşarak ürün geliştirme süreçleri ile ilgili ...

Hollanda, konut pazarını uluslararası yatırımcılar için açıyor
  • 10.10.2025 16:48

Hollanda, konut pazarını uluslararası yatırımcılar için açıyor

Hollanda, Almanya'nın Münih şehrinde düzenlenen Expo Real Gayrimenkul Fuarı’na ü ...

Gayrimenkul sektörü Expo Real'da geleceğe odaklandı
  • 08.10.2025 14:04

Gayrimenkul sektörü Expo Real'da geleceğe odaklandı

Münih'te düzenlenen Expo Real 2025 gayrimenkul sektöründen profesyonelleri buluş ...

Gayrimenkul sektörü Expo Real Münih'te buluşuyor
  • 08.09.2025 15:47

Gayrimenkul sektörü Expo Real Münih'te buluşuyor

Expo Real 6-8 Ekim'de Münih Fuar Merkezi'nde düzenleniyor. Fuar, bu yıl bir dizi ...

Real Estate Arena 2025, dönüşümün nasıl başarıldığını gösteriyor
  • 02.07.2025 10:54

Real Estate Arena 2025, dönüşümün nasıl başarıldığını gösteriyor

Hannover'da gerçekleşen Real Estate Arena 2025, 400'ün üzerinde katılımcı şirket ...