maritbet girişmaritbet
Cam Yeniden Cam projesiyle Bodrum’da 1 günde 5 bin cam şişe toplandı!

Cam Yeniden Cam projesiyle Bodrum’da 1 günde 5 bin cam şişe toplandı!

Anadolu Cam’ın Takas Evi ve Cam Yeniden Cam etkinlikleri Bodrum’da büyük ilgi gördü

Geri dönüşümde farkındalığı artırmayı amaçlayan Anadolu Cam Sanayii A.Ş.,Türkiye'nin en kapsamlı sürdürülebilirlik projelerinden biri olan ‘Cam Yeniden Cam' projesi dahilinde Bodrum Belediyesi ile işbirliği gerçekleştirdi.İşbirliği kapsamında, Bodrum Belediyesi'ne 100 adet cam kumbarası hibe edildi. Bodrum meydanında3 Temmuz'da kurulan ‘Takas Evi'ndecam kumbaralarına atılan cam ambalajların nasıl geri dönüştüğüBodrumlulara gösterilirken 1 günde 5 bin adet cam şişe toplandı. 

Üretimin her aşamasında “sürdürülebilirlik” ilkesine büyük önem veren Anadolu Cam Sanayii A.Ş., geri dönüşümde farkındalığı artırmayı hedefleyen ‘Cam Yeniden Cam' projesini Türkiye'nin her köşesine yaymak üzere çalışmalarını hızla sürdürüyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonratüm dünyanın gözde turizm merkezleri arasında yer alan Bodrum'da da geri dönüşümün önemini anlatmayı hedefleyen Anadolu Cam, bu amaçla Bodrum Belediyesi ile işbirliğine imza attı.  Bu kapsamda, Bodrum'un 100 farklı noktasına cam geri dönüşüm kumbaraları yerleştirildi.

Anadolu Cam ayrıca, 3 Temmuz 2013 tarihinde Bodrum meydanında ‘Takas Evi' kurarak camın geri dönüşüm hikayesini Bodrumlulara anlattı. Toplumsal bilincin artırılmasını hedefleyen ‘Takas Evi' etkinliğinde, cam geri dönüşümünün ülke ekonomisine ve enerji tasarrufuna sağladığı katkılar tüketiciler ile paylaşıldı.‘Takas Evi'ne boş bir cam şişe getiren Bodrumlular, bir şişe meyveli madensuyu kazandı. ‘Takas Evi' aktivitesi kapsamında 1 günde toplam 5 bin adet cam şişe toplandı.  

“Cam % 100 geri dönüşebilen tek malzemedir”

Aynı zamanda, 2-6 Temmuz 2013 tarihleri arasında dört gün boyunca şişe ve kumbara maskotları Bodrum Belediyesi Meydanı, İskele Meydanı, Barlar Sokağı, Gümbet plajlarında “Bizi çöpe atmayın, cam kumbaralara atın”, “Cam % 100 geri dönüşebilen tek malzemedir” ve “Bizi kumbara ile buluşturun, çevremizi koruyalım” şeklindeki mesajları tüketicilere eğlenceli bir şekilde aktardı. Kumbarasını arayan cam şişeler Bodrumlulardan yardım alarak birbirlerine kavuştu ve tatilciler arasında büyük ilgi çekti. Maskotlar ayrıca, 4 Temmuz Perşembe günü Can Bonomo ve 5 Temmuz Cuma günü Ceza konserlerinde sahneye çıkarak hem camın geri dönüşümü ve faydalarından bahsetti hem de sahnede Bodrumlulara renkli anlar yaşattı. 

Kısaca Anadolu Cam:

Şişecam Topluluğu şirketlerinden Anadolu Cam Sanayii A.Ş., gıda, su, madensuyu, meşrubat, meyve suyu, süt, bira, şarap ve diğer alkollüiçecekler ile ecza ve kozmetik sektörlerine çeşitli hacim ve renklerde cam ambalaj üretmektedir. Günümüzde toplam 2,1 milyon ton/yıl üretim hacmiyle dünyanın 5'inci ve Avrupa'nın 4'üncü büyük cam ambalaj üreticisi olan Anadolu Cam, Türkiye ile birlikte Gürcistan, Rusya ve Ukrayna olmak üzere 4 ülkede toplam 10 üretim tesisiyle faaliyetlerini sürdürmektedir. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri
  • 29.04.2024 12:02

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri

Türkiye'de birçok antik kent bulunuyor. Bu kentlerden tüm dünyada bilinen kentle ...

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...