maritbet girişmaritbet
Buyaka’nın kulelerine kamu bankaları ve holdingler talip!

Buyaka’nın kulelerine kamu bankaları ve holdingler talip!

Finans merkezi projesi şimdiden Anadolu yakasını canlandırdı. Ümraniye’deki ‘buyaka’ projesinde yer alan kuleler için kamu bankaları ve holdingler adeta yarış içinde

 

 
İstanbul'u dünya yıldızı yapacak olan ‘Ataşehir Finans Merkezi' projesi, çevresindeki projeleri de canlandırdı. Artell Koytür tarafından 350 milyon dolarlık yatırımla Ümraniye'de hayata geçirilen ‘Buyaka' yaşam projesi, kamu bankalarını ve holdingleri cezbetti. Buyaka Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kitapçı “Projedeki 4 ofis bloğumuzun ikisini komple kiralamaya açtık. Kamu bankalarının yanı sıra yerli ve yabancı 4-5 holdingle görüşüyoruz” dedi. Kitapçı, 65 yıl önce madencilik için yapılan Artell Koytür ortaklığının inşaat sektöründeki hareketlilikle birlikte inşaat alanında işbirliğine dönüştüğünü söyledi. 2007'de işe konut geliştirme projesi olarak başladıklarını aktaran Kitapçı, Anadolu yakasındaki değişim nedeniyle 2009'da projeye AVM ve ofis olarak devam etme kararı aldıklarını belirtti.
 
Açıldığında yüzde 100 doluluğa ulaştı
 
Bu kararı almalarındaki en büyük etkenin vakıf üniversitelerinin, büyük holdinglerin, bankaların ve otellerin Anadolu yakasında arka arkaya açılmasının Ümraniye, Ataşehir ve Kavacık'ta hareketlilik olduğunu vurgulayan Kitapçı “Biz de bunu görünce yerimizin özelliğini ön plana çıkarmak istedik. Bugün birinci köprüye giriş eksenindeyiz. İkinci köprünün üzerindeyiz. Üçüncü köprüyle birlikte üçünün birleştiği noktada olacağız” dedi. Proje'nin 110 bin m2'lik inşaat ve 42 bin m2'lik kiralanabilir alışveriş merkezi alanından oluştuğunu kaydeden Kitapçı, projede 21 kattan oluşan 4 ofis kulesi bulunduğunu ifade etti. Projenin toplam 350 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirildiğini dile getiren Kitapçı, 4 kattan oluşan AVM'de 140 mağazanın yanı sıra bin 200 araç kapasiteli otoparkı bulunduğunu belirtti.
 
Hafta sonu 30 bin ziyaretçiyi ağırlıyor
 
Projede satış yerine kiralama yöntemini tercih ettiklerini belirten Kitapçı, şunları söyledi: “Alışveriş merkezimizi 21 Mart'ta yüzde 100 dolulukla açtık. Ofis bloklarımızın ikisinin yüzde 60'ı kiralandı. Diğer 2 bloğu ise büyük şirletlere komple kiralamaya açtık. Kamu bankaları, yabancı ve yerli holdingler olmak üzere görüştüğümüz 4-5 şirket var. Yılsonunda ofislerimizde de yüzde yüz doluluğa ulaşacağız.” AVM projeleri genelde sinema ve fastfood ağırlıklı olurken, kendilerinin bunu tercih etmediklerini belirten Kitapçı “Ramazan ayında dahi hafta içi 15-20 bin, hafta sonu 25-30 bin kişilik ziyaretçi sayımız oldu. Satış ve cirolarda bu dönemde düşüş beklenirken bizde aksine artış oldu. Shopping Fest'te bizim için oldukça iyi geçti ve ziyaretçi sayımız o dönemde yüzde 20-25 arttı” dedi.
 
DÜNYA DEVLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
 
Yeme-içme sektöründen tekstile kadar yerli ve yabancı ünlü markaları bünyesinde barındıran Buyaka AVM, dünyaca ünlü pek çok markayı da ilk kez Türkiye'de müşterileriyle buluşturuyor. Buyaka, giyim markalarından American Eagle, Aeropostale, Promod, Gymboree, ayakkabı markası Superstep, gözlük markası Hut Sunglass ve yeme-içme sektöründe isim yapmış Villa Italian Kitchen, Steak&Fries, Paul Cafe gibi isimleri Türkiye'de ilk kez bünyesinde bir araya getiriyor.
 
Shaya ve MAC Buyaka'da
 
Dünyanın önemli perakende gruplarından biri olan Inditex Group da Zara, Massimo Dutti, Stradivarius, Bershka, Oysho ve Pull& Bear markalarının yeni konseptlerini Buyaka'ya taşıyor. Buna ek olarak Shaya Group; The Body Shop, Starbucks, Miss Selfridge, Top Shop, Pinkberry, Le Pain Quotidien ve American Eagle markaları ile bir ilke imza atarak, tüm markalarını buyaka'da buluşturuyor. Türkiye'nin en bilinen spor kulüplerinden olan MAC da Anadolu yakasında ilk kez ‘Buyaka'da yer alacak.
 
 
Ayşe Ekin Gündüz/Star

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu
  • 25.04.2024 16:52

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları, ocak-mart döneminde, geçen yılın aynı d ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"
  • 31.01.2024 14:36

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"

Bakan Uraloğlu, İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunun 338,5 kilometreden 39 ...