maritbet girişmaritbet
Bosch 2013 yılında cirosunu yüzde 16.5 oranında artırmayı hedefliyor!

Bosch 2013 yılında cirosunu yüzde 16.5 oranında artırmayı hedefliyor!

Son 6 yılda 1 milyar euro olmak üzere, bugüne kadar Türkiye'de 2 milyar euro yatırım gerçekleştiren Bosch, bu yıl cirosunu yüzde 16.5, ihracatını ise yüzde 17 artırmayı planlıyor

Son 6 yılda 1 milyar euro olmak üzere, bugüne kadar Türkiye'de 2 milyar euro yatırım gerçekleştiren Bosch, bu yıl cirosunu yüzde 16.5, ihracatını ise yüzde 17 artırmayı planlıyor.

2.1 milyar euro olan geçen yılki cirosunu, 2 milyar 400 milyon euro'ya, 1 milyar 250 milyon euro olan ihracatını ise, 1 milyar 510 milyon euro'ya yükseltmeyi hedefleyen Bosch Türkiye, istihdamını ise yıl sonunda 11 bin 858'e ulaştırma amacında. Türkiye'de, 1910 yılından bu yana hizmet veren Bosch, ilk fabrikasını 41 yıl önce kurduğundan bu yana 2 milyar euro tutarında yatırım gerçekleştirdi. 2011 yılında 203 milyon euro, 2012'de ise 227 milyon euro yatırım yapan Bosch, bu yılı da aynı seviyelerde yatırımla tamamlamayı hedefliyor. Bosch, 2013 yılı sonunda ise, son üç yıldaki istihdam rakamını bin 821 kişi artırmış olacak. Bosch Türkiye, Avrupa'da, Almanya'dan sonra çalışan sayısı bakımından ilk, dünya genelinde ise, yine Almanya hariç dördüncü sırada yer alıyor. Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young, 150 ülkede temsil edilen Bosch Grubu'nun 2012 rakamlarına göre, 306 binden fazla çalışanıyla 52.5 milyar euro ciro elde ettiğini söyledi. Young, "Bu küresel gücün en önemli ülkelerinden biri de Türkiye. Bosch dünyasında 15'inci sıradayız. Avrupa'da büyüme bütçesi yapan iki ülkeden biriyiz" dedi. Bosch Grubu'nun, 2012 yılında Türkiye'deki satışları ise 852 milyon euro oldu.

Bosch'un Bursa'daki Dizel ve Benzinli Sistemleri fabrikasında 30'dan fazla araç markası için üretim yapıldığını anlatan Steven Young, dünyadaki her beş dizel motorlu araçtan birinin enjektörünün, Bosch'un Bursa'daki fabrikasından sağlandığını dile getirdi.

'Yoğun trafik destek sistemi' üzerine çalışıyor

Bosch'un otomotiv sektörü için geliştirdiği güvenli sürüş teknolojileri ile ilgili de bilgi veren Young, şunları söyledi: "Sürücünün sorumluluğunu yavaş yavaş teknolojiye aktarıyoruz. Bugün trafikte halen sürücü sorumlu durumda ancak otonom sürüş teknolojisi sayesinde, yavaş yavaş teknoloji, kontrolü ele alacak. Üzerinde çalıştığımız yeni teknoloji, yoğun trafik destek sistemi (traffic jam support). Saatte 0-50 kilometre arasındaki süratte, dur-kalk trafiğinde gaz-fren ve direksiyon kontrolünü üstlenen sistem, Bosch teknolojisiyle artık mümkün. Böylece aracınız yoğun trafikte kendini şerit içinde tutarak giderken, siz stressiz ve güvenli sürüşün konforunu yaşayacaksınız ve bu teknoloji, 2014 itibarıyla kullanılmaya başlanacak."

Steven Young ayrıca, 2015 yılı itibarıyla akıllı telefonlarla otomobil parkının mümkün olacağının da müjdesini verdi.

Yerel etkinlik merkezleri kuruyor

Otomotiv, yapı ve genel sanayiler için özel çözümler ürettiklerini de anlatan Steven Young, yeni üretim modellerinden teknoloji transferine kadar bir dizi çalışma yürüttüklerini kaydetti. Üç Ar-Ge merkezinin yanı sıra co-designer konumunda yerel yetkinlik merkezleri kurduklarını da belirten Young, "Müşterilerimize en güncel teknolojileri kazandırıp küresel rekabetçiliklerini güçlendiriyoruz. Türk markalarının küresel boyutta markalar olması sürecinde el ele yürüyoruz. Yerlileştirme çalışmalarımızla ülkenin ithal edeceği ürünleri hem üretip hem de ihraç ediyoruz. Böylece cari açığın azaltılmasına katkıda bulunuyoruz" şeklinde konuştu. Avrupa Patent Ofisi'nin açıklamasına göre Bosch, 838 patent ile Avrupa'nın geçen yıl en çok patent alan şirketi oldu. 2012 yılında global olarak Ar-Ge çalışmaları bütçesi 4.8 milyar euro olan Bosch, 4 bin 800 patent başvurusunda bulundu.

İki yılda 2 milyon euro tasarruf sağladı

Bosch'un, üniversite gençliğinin en gözde şirketleri arasında yer aldığını belirten Young, "İş hayatında fırsat eşitliğine katkıda bulunmak amacıyla, insan kaynakları uygulamalarında yeni, çığır açacak bir proje başlattık. Yasaların annelere tanıdığı doğum izni ve sınırlı süt iznine ek olarak, çocukları bir yaşına gelene kadar, dileyen tüm kadın çalışanlarımıza part-time çalışabilme hakkı tanıyoruz" şeklinde konuştu. Yürüttükleri çevre faaliyetleri hakkında da bilgi veren Steven Young, son iki yılda enerji verimliliği çalışmalarıyla 2 milyon euro'nun üzerinde tasarruf sağlandığını bildirdi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bosch Termoteknoloji'den düşük faturalı, yüksek konforlu ısınma!
  • 08.03.2022 09:10

Bosch Termoteknoloji'den düşük faturalı, yüksek konforlu ısınma!

Bosch Termoteknoloji, tüketici ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak geliştirdiğ ...

Bosch, 2021’in en iyi global tedarikçisi seçildi
  • 11.08.2021 11:33

Bosch, 2021’in en iyi global tedarikçisi seçildi

Almanya'nın küresel teknoloji ve servis tedarikçisi Bosch tarafından üstün perfo ...

Bosch Home Connect ile kontrol sizde!
  • 22.01.2021 16:35

Bosch Home Connect ile kontrol sizde!

Yarını bugünden yaşatan Home Connect, evinizden ne kadar uzakta olursanız olun e ...

"Yatırımcılar için Türkiye kuvvetli bir temele sahip"
  • 09.12.2020 12:12

"Yatırımcılar için Türkiye kuvvetli bir temele sahip"

Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı: Yatırımcı sıfırdan bir fırsat arıyorsa Türki ...

Bosch Beyaz Günler kampanyası başladı!
  • 28.11.2020 10:38

Bosch Beyaz Günler kampanyası başladı!

Yılın en indirimli günleri Bosch Beyaz Günler başladı. Bu kapsamda 30 Kasım'a ka ...

Bosch Termoteknik’ten günlük kombi üretiminde rekor!
  • 24.11.2020 11:15

Bosch Termoteknik’ten günlük kombi üretiminde rekor!

Isıtma, soğutma ve havalandırma sektörünün önde gelen firmalarından Bosch Termot ...