maritbet girişmaritbet
Blanco Öztiryakiler 2012 yılında yüzde 15 büyüdü!

Blanco Öztiryakiler 2012 yılında yüzde 15 büyüdü!

2012 yılını değerlendiren, 2013 yılına ilişkin hedef ve beklentileri açıklayan Blanco Öztiryakiler’den Dr. H. Nadir Erbil, geçen yıl sadece yüzde 15 büyüdüklerini dile getirdi.

 

2012 yılını değerlendiren, 2013 yılına ilişkin  hedef ve beklentileri açıklayan Blanco Öztiryakiler'den Dr. H. Nadir Erbil, geçen yıl sadece yüzde 15 büyüdüklerini dile getirdi. Erbil'in açıklamaları şöyle:
 
Blanco Öztiryakiler Şirketimiz Blanco ve Pera markaları ile ev tipi mutfak eviye, armatür, ocak, fırın, davlumbaz, mikrodalga ve bulaşık makinelerini yurt içi ve yurt dışı pazarda yıllardır başarı ile sunmaktadır. 
 
2011 yılında 2010 yılına göre yaklaşık % 55 büyüme gerçekleştirmişken 2012 yılı büyüme maalesef % 15 düzeyinde kaldı. Ancak, bu sonuç karamsar bir yoruma neden olmamalı, zira 2011 yılı sektörde inanılmaz büyümeye paralel olarak gelişmişti. Bu olağanüstü büyüme baz alındığında 2012 yılında benzer beklenti zaten olamazdı. İnşaat sektöründe 2011 yılında % 10,6 büyüme gerçekleşmişken 2012 ilk 9 aylık büyüme % 1'lerde kalmıştır. Başta konut arzının talepten oldukça fazla olması, kentsel dönüşüm projelerindeki belirsizlikler ve konut kredi faizlerinin geçmiş dönemlere göre hala yüksek kalması tüketici bazında konut yenileme isteklerini durma noktasına getirmiştir. Bizim ürünlerin hedef konumu mutfak olduğundan yeni projeler ve konut yenileme faaliyetleri ile birebir ilişkide. Bu bilgiler ışığında şirketimiz faaliyetlerindeki % 15'lik büyüme aslında güzel bir sonuç. Bu büyümenin temel nedenleri de yoğun proje taleplerini karşılama ve yurtiçi kampanyalarımızın olumlu dönüşlerinin yanı sıra Irak ağırlıklı komşu ülkelere ihracatımızdaki artış olarak sayılabilir. 
 
2013 yılı için daha temkinli olmamız gerekiyor. Bir tarafta Avrupa' da devam eden ekonomik kriz, diğer tarafta İran ve Suriye faktörleri dikkate alınırsa Ülke bazında ihracatın önümüzdeki yıl olumsuz etkilenebileceğini düşünürsek 2013 büyüme hızı hedeflenen %4 ün altına düşebilir. Ancak, önümüzdeki yılın seçim yılı olduğunu dikkate aldığımızda hükümetin yurtiçi pazarda hareketliliğin arttırılmasına yönelik bazı önlemler alması da beklenmelidir. İnşaat sektörü her zaman lokomotif olduğundan bu sektörde hareketlilik olabilir. Firmamız hedeflerini belirtmek gerekirse yine konut projeleri ilk sırada. Marmara Bölgesi ağırlıklı ve özellikle üst segment projelerde BLANCO ürünlerimiz oldukça talep görmekte ve bu talebi karşılamak üzere SteelArt modellerimiz üzerinde daha fazla duracağız. Yurt çapında ve bölgesel özellikli kampanyalara devam edeceğiz. Öte yandan ihracatımızı artıcı ek faaliyetlerimiz olacak. Afrika ve Türki Cumhuriyetlere yönelik daha yoğun ihracat hamleleri yapacağız. Bu program bazında 2013 yılı büyüme hedefimiz % 20'ler seviyesinde. 
 
Genel olarak bizim sektörün en büyük sıkıntılarından biri ürün ve hizmet kalitesinin hala sıkı takip altına alınamamış olmasıdır. Yerli ve Avrupa'dan ithal edilen ürünlerin özellikle uzak doğudan bir şekilde gelen ürünlerle sırf fiyat gözetilerek haksız rekabetle karşı karşıya getirilmesi bizleri zorlamakta. Ayrıca kayıt altına alınamayan satışların da haksız rekabete yol açtığını belirtmekte yarar var. Bizi ümitlendiren tek nokta tüketici bilinçlenmesinin her gün giderek artması. Ürün ve arkasındaki gücün son kullanıcı tarafından bilinçli bir şekilde sorgulanmasına her gün şahit oluyor ve geleceği olumlu görüyoruz. 
 
Mutfak Banyo Seramik

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor
  • 11.10.2023 14:17

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesi ...

Çerkezköy-Kapıkule Yüksek Hızlı Tren etabında çalışmaların yüzde 50'si tamamlandı
  • 22.10.2021 12:03

Çerkezköy-Kapıkule Yüksek Hızlı Tren etabında çalışmaların yüzde 50'si tamamlandı

Türkiye'nin Avrupa ülkeleriyle yüksek standartlı demir yolu bağlantısını sağlaya ...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yaklaşım viyadüklerine tabliyeler yerleştiriliyor
  • 17.06.2021 15:11

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yaklaşım viyadüklerine tabliyeler yerleştiriliyor

Asya yakasında bulunan Lapseki Şekerkaya ile Avrupa yakasında yer alan Gelibolu ...

3 boyutlu yazıcıyla inşa edilen, içinde yaşam başlayan ev böyle yapıldı!
  • 04.05.2021 13:20

3 boyutlu yazıcıyla inşa edilen, içinde yaşam başlayan ev böyle yapıldı!

Hollanda'nın Eindhoven şehrinde, tamamen 3 boyutlu yazıcıyla inşa edilen evin il ...

İstanbul, dünya ticaretinin odak şehri haline gelecek
  • 06.04.2021 10:40

İstanbul, dünya ticaretinin odak şehri haline gelecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’nin vizyon projesi Kana ...