Bellona Mobilya, Rusya pazarında büyüyor!

Bellona Mobilya, Rusya pazarında büyüyor!

Boydak Holding, geçtiğimiz yıl Türkiye dışındaki ilk mobilya üretim yatırımını gerçekleştirerek, Rusya ve Ukrayna’da iki ayrı fabrika satın aldı.

 

Mobilya sektöründe yaptığı yurtdışı yatırımlarıyla güçlenmeye devam eden Boydak Holding, geçtiğimiz yıl Türkiye dışındaki ilk mobilya üretim yatırımını gerçekleştirerek, Rusya ve Ukrayna'da iki ayrı fabrika satın aldı. Bölgeye 40 milyon Euro'luk yatırım yapan Bellona Rusya pazarından umutlu.
 
Türkiye'nin önde gelen mobilya markası Bellona, iki yıl önce Rusya'da satın aldığı fabrikasında bölgeye özel üretim gerçekleştirirken, 100'ün üzerindeki satış noktası ile kısa sürede Rus halkının sıkça tercih ettiği mobilya markası haline geldi. Moskova'da Rusya'nın en büyük mobilya fuarlarından biri olan Zow Moskova 2012'ye katılan Bellona, buradaki standında Rusya'ya özel ürünlerini bayi ve tüketicilerin beğenisine sundu.
 
Son dönemlerdeki istikrarı ve büyümesiyle dikkat çeken bölgede iki yıl önce yatırıma başladıklarını ve Rusya'daki yatırımlarını sürdüreceklerini ifade eden Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, “Şu an Rusya'daki tesislerimizde 350 kişiye istihdam sağlıyoruz. Çalışanlarımızın büyük çoğunluğu Rusya vatandaşı. Bugün itibari ile 100'ün üzerinde noktaya ürünlerimizi pazarlıyoruz ve servis alt yapımızla da tüketicinin hizmetine sunuyoruz. Ağırlıklı olarak yerel imkanları kullanıyoruz. Türkiye'den nadiren bir yedek parça, ya da ara mamul getiriyoruz.” dedi.
 
Rusya ekonomisinin dinamizmine güvendiklerini belirten Boydak, bölgedeki yan sanayinin gelişmesine katkı sağladıklarını da hatırlattı.
 
Rusya'nın, üretim yapmak isteyenler için çok doğru bir adres olduğunu dile getiren Boydak, “Rusya dünyada etkin konumda olan ülkelerden birisidir. Rusya yönetimi uzun vadeli olarak ülkenin kazanımlarını düşünüyor ve ikili ilişkilere önem veriyor. Diğer taraftan Türkiye de kendi bölgesinde istikrar abidesi. İki ülkenin de gelişen ve kalkınan bir ekonomisi var. Bizim de önceliğimiz Rusya'daki yatırımlarımızı daha büyük seviyeye getirmek. Önümüzdeki dönemde dağıtım kanallarımızı daha da geliştirerek Rusya'nın en ücra köşelerine kadar gitmek en büyük hedefimiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hisense her izleme deneyimine yanıt veriyor
  • 04.08.2026 16:37

Hisense her izleme deneyimine yanıt veriyor

Hisense, Türkiye'deki ürün gamını TV kategorisiyle genişletiyor. ULED MiniLED ve ...

Platformder: "Yükseltici platformlarla iş  kazalarının yüzde 41'i önlenebilir"
  • 30.07.2026 14:21

Platformder: "Yükseltici platformlarla iş kazalarının yüzde 41'i önlenebilir"

Uluslararası Çalışma Örgütü'ne göre her yıl 330 bin kişi iş kazalarında yaşamını ...

Aircairo İstanbul Havalimanı’na seferlere başladı
  • 24.07.2026 09:53

Aircairo İstanbul Havalimanı’na seferlere başladı

İstanbul Havalimanı, Mısırlı hava yolu şirketi Aircairo’nun tüm İstanbul operasy ...

Paintistanbul Avrupa ve Uzakdoğu'dan profesyonelleri bir araya getirdi
  • 22.07.2026 17:27

Paintistanbul Avrupa ve Uzakdoğu'dan profesyonelleri bir araya getirdi

İstanbul Fuar Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleştirilen Paintistanbul 2026, 6 ...

Milli elektrikli trenlerin yeni rotası Edirne
  • 22.07.2026 10:26

Milli elektrikli trenlerin yeni rotası Edirne

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin yerli ve milli imkâ ...

Türkiye'de 2025 yılında 2 milyon 475 bin 19 kişi iller arasında göç etti
  • 20.07.2026 09:57

Türkiye'de 2025 yılında 2 milyon 475 bin 19 kişi iller arasında göç etti

İstanbul 371 bin 258 kişi ile en çok göç veren il olurken, onu 145 bin 661 kişi ...