maritbet girişmaritbet
Bakyapı İstanbul defterini kapattı, Bursa'ya 1,5 milyar yatırdı!

Bakyapı İstanbul defterini kapattı, Bursa'ya 1,5 milyar yatırdı!

Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, İstanbul defterini 2017 sonu itibariyle kapattıklarını, Bursa'ya ağırlık verdiklerini açıkladı.

Bakyapı, Prestij markasını büyütmeye devam ediyor. Bursa merkezli firma, 1 milyar 450 milyon lira büyüklüğe sahip yeni projeler için düğmeye bastı. Bursa'ya bir de Optimum ismiyle AVM kazandıracak olan Bakyapı, son projesinin için Sinpaş'tan 110 milyon liraya arsa satın aldı. 

Özel sektör firması olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden ve bugüne kadar 15 bin konut tamamladıklarını belirten Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, 50'ye yakın projeleri olduğunu açıkladı. Daha önce İstanbul'da Prestij Park projesini ürettiklerini ifade eden Bakgör ''İstanbul Prestij Park bölgenin öne çıkan projesi oldu. Orada bugün itibariyle yüzde 5 civarında stok var. Orada bin civarında yabancıya konut sattık. Bursa'da 2 bin 750 konutun üretimine 3 projemizde devam ediyoruz. 2019'un sonuna kadar yaklaşık 4 bin 100 civarında konut üreteceğiz'' diye konuştu.

İstanbul çok zor piyasa

İstanbul'da konut üretim ve satış süreçlerinin zor olduğunu belirten Bakgör ''Prestij serisiyle projelerimize devam ediyoruz. İstanbul konut anlamında farklı bir yapıya sahip, zor bir piyasa. İstanbul, Bursa'ya nazaran yoran bir kent, fiyatlamalar, işçilik, imalatlar hepsi daha yüksek. Bunun neticesinde Bursa özeline dönmeye karar verdik. Prestij Optimum'la bin konutluk projeye başladık 15 Temmuz arefesinde. O durağan dönemde çok iyi bir sinerji oldu. Daha sonra 1516 konutluk Prestij Hayat'a başladık. Haziran'da kaba inşaatı bitmiş olacak. İşin temelinde satış ve pazarlama var. Bu noktayı iyi yönetebilmek gerekiyor'' ifadelerini kullandı.

Belli segmentte çok iştahlı müşteri var

Piyasa genelinde üst gelir grubuna hitap eden çok proje olduğunu belirten Bakgör ''Projelerimiz kısa süre içerisinde ciddi bir prim yapıyor, bu noktada bir algı oluştu. Piyasada üst gelir grubuna hitap eden çok proje var. Bu konutların alıcısı olan kesim sınırlı. Tercih olarak alıcısı hazır olan konseptte iş yapmaya devam ediyoruz Bakyapı olarak. 250-300-350 bin lira bandında iyi bir maliyet hesabıyla müşteri bulmak mümkün. Burada çok müşteri var, çok iştahlı davranıyorlar. Bu konseptte nefes alamıyoruz, bu yönde sürekli bir talep var. İşin organizasyonu iyi sağlanıyorsa hazır müşteri portföyü var'' dedi.

Temel dinamik kaynak girişi

İnşaat sektöründe temel dinamiğin kaynak girişi olduğunu ve 1 milyon liralık sermayeye sahip firmaların 100 milyon lira büyüklüğe sahip iş yapmaya çalıştığını belirten Bakgör ''Sinpaş Modern'in yanında bir arazi satın aldık 110 milyon liraya. Burada 1100 konut ve 50 ticari birim üreteceğiz. Seçim sürecinden sonra piyasaların önünü görmesiyle birlikte o projeye başlayacağız. Bu projelere yakın bölgede 3. Etap olarak nitelendirdiğimiz Prestij Park Bulvar projesi var. Bu projenin tam kalbinde Bakyapı Prestij Optimum AVM geliştirdik. İnşaatı hızla devam ediyor, 40 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak. AVM, 200 milyon liralık büyüklüğe sahip olacak'' açıklamasında bulundu.

Bakyapı'dan lüks proje

Bursa'nın Çamlıca'sında 300 milyon lira büyüklüğe sahip 252 konutluk Prestij Gold projesini hayata geçirdiklerini belirten Bakgör ''Bu projemiz alt ve orta gelir grubundan ziyade üst gelir grubuna hitap ediyor. Bu anlamda da proje üretimimiz var. Bursa'nın dışında birçok şehirde faaliyet gösteriyoruz. Konya'da 642 konutluk Prestij Park projesine imzamızı atıyoruz'' şeklinde konuştu.

İstanbul defterini kapattık

İstanbul'da bir kez daha proje yapmayacaklarını belirten Bakgör ''Biz 2017 yılı sonu itibariyle İstanbul defterini kapattık. Özellikle İstanbul'da konut fiyatları yükseklerde. Kentsel dönüşüm süreci gerçek anlamda kangrene döndü. Bursa'da kentsel dönüşüm anlamında bir mahalle üzerinde çalıştık. Henüz kentsel dönüşüm kapsamında bir proje üretmedik. Bu anlamda girmeyeceğiz demiyoruz iyi bir fırsat olursa gireceğiz'' dedi.

200 kişilik kemik kadroyla yola devam

İnşaat dışında da faaliyet gösterdikleri alanlar olduğu ve kemik kadronun 200 kişinin altına düşmediğini belirten Bakgör ''Bununla birlikte taşeron sistemiyle çalışıyor. Bu doğrultuda sahada bine yakın çalışanımız var. Biz sosyal sorumluluk projelerine de önem veriyoruz. İstanbul'da Bakyapı İlköğretim Okulu'nu açtık. 2019 eğitim yılında hizmete girecek Ali Bakgör İmam Hatip Ortaokulu yapıyoruz. Birçok sağlık ocağı, aşevi, cami yaptık. Bursa'da 16 adet Mutlu Ev projemiz var. Kapalı spor salonu, madde bağımlılarının rehabilitasyonu için evler yaptık'' şeklinde konuştu.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Boğaziçi, Çanakkale'de! İşte ayrıntılar!
  • 18.10.2014 15:28

Boğaziçi, Çanakkale'de! İşte ayrıntılar!

Bakyapı Çanakkale Boğaziçi Evleri projesinin tanıtım filmi emlaktasondakika.com ...

İstanbul Prestij Park'ın yeni reklam filmi yayında!
  • 17.09.2013 10:28

İstanbul Prestij Park'ın yeni reklam filmi yayında!

İstanbul Prestij Park projesinin yeni reklam filmi yayında. Başrollerinde Erman ...

İstanbul Prestij Park projesinin inşaatı ne durumda?
  • 21.03.2013 09:58

İstanbul Prestij Park projesinin inşaatı ne durumda?

Bakyapı imzası taşıyan İstanbul Prestij Park projesinin inşaatı tüm hızıyla deva ...

Beylikdüzü İstanbul Prestij Park reklam filmi yayında!
  • 21.03.2013 09:54

Beylikdüzü İstanbul Prestij Park reklam filmi yayında!

İstanbul Prestij Park projesinin reklam filmi yayında. Başrollerinde Erman Toroğ ...

Bursa Prestij Modern proje galerisi
  • 20.01.2014 09:28

Bursa Prestij Modern proje galerisi

Bakyapı tarafından Bursa'da inşa edilen Prestij Modern projesindan kareler ...

Bakyapı İstanbul Prestij Park örnek daire görselleri yayında!
  • 25.03.2013 14:24

Bakyapı İstanbul Prestij Park örnek daire görselleri yayında!

Bakyapı imzasıyla Esenyurt'ta inşa edilen İStanbul Prestij Park projesinin örnek ...