maritbet girişmaritbet
Bahaş Holding'den "doğrudan yatırım" değerlendirmesi!

Bahaş Holding'den "doğrudan yatırım" değerlendirmesi!

Bahaş Holding Üst Yöneticisi Abdüssamet Bahadır, "Hizmet ihracatçısı olmak, ülkemize doğrudan yatırım getirmek hedeflerimiz arasında yer almalıdır" dedi

Bahaş Holding Üst Yöneticisi (CEO) Abdüssamet Bahadır, gayrimenkul sektörünü sıkıntılı dönemlerinde ayakta tutanın yabancıya satış olduğunu belirterek, 'Bu nedenle hizmet ihracatçısı olmak, ülkemize doğrudan yatırım getirmek hedeflerimiz arasında yer almalıdır. Alınacak tedbir ve verilecek desteklerle bu rakamların yönünün bir an önce yukarıya doğru çevrilmesi gereklidir. Nitelikli yabancı yatırımcı her zaman sektörü destekler.' ifadelerini kullandı.

Abdüssamet Bahadır, yaptığı yazılı açıklamada, yeni yılda piyasayı canlandıracak en üst düzeyde tedbirleri hayata geçirmek gerektiğine işaret etti.

Bahadır, sektörün 3’üncü çeyrek sonuçlarına göre; inşaat maliyet endeksinde yıllık yüzde 66,46 oranında bir artışın olduğuna dikkati çekerek, 'Aynı dönemde malzeme fiyatları 52,18, işçilik maliyetleri de yüzde 113,27 olarak artmış durumda. Kısacası maliyetler ve fiyatlar sektördeki konut satışlarını olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Resmi verilere göre; konut satışları bu yılın ocak-kasım döneminde 1 milyon 87 bin 349 olarak gerçekleşirken, bu rakam 2022 yılının aynı döneminde 1 milyon 277 bin 659 adet olarak gerçekleşmişti.' ifadelerini kullandı.

Konut satışlarının hak ettiği yere gelmesinin yolunun ise ulaşılabilir kredilerin sağlanmasından geçtiğini kaydeden Bahadır, 'Düşük faizli konut kredisi, dar ve orta gelirli kesim için çok önemli. Yüksek olan kredi faizlerinin makul bir seviyeye gerilemesi şart. Yeni, ulaşılabilir kampanyalar düzenlenmeli. Aksi halde şimdiki yüksek faiz oranları ev sahibi olma beklentisini boşa çıkarıyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Sektörün en öncelikli konularından birinin de kentsel dönüşüm süreçlerini hızlandırmak olduğunun da altını çizen Bahadır, İstanbul başta olmak üzere kentsel dönüşüme ağırlık verilmesinin önemine değindi.

Bahadır, Marmara depreminin kendileri için kırılma noktası olduğunu belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

'O zamandan bu yana yani 25 yıldır bir takım tedbirlerin alınması, güvenli yapıların inşa edilmesi üzerinde konuşuldu. Düzenlemeler yapıldı, kararlar alındı. Ancak bu konuyu önceliklerine alan belli başlı konut üreticilerinin çalışmaları dışında büyük bir ilerleme sağlanamadı. Bahaş Holding olarak biz, 2015 yılından bu yana kentsel dönüşüme odaklanmış durumdayız ve çalışmalarımızı bu yönde geliştiriyoruz. Büyük kentsel dönüşüm projeleriyle sektöre katkı sağlıyoruz. Şimdiye kadar tamamladığımız kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra şu anda devam eden ve yeni başlayacağımız kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte toplam 2 bin adet daireyi dönüştürmüş ve 5 bin adet daireyi üretmiş olacağız. Müteahhit firmaların da bu yönde çalışmalara ağırlık vermesi çok değerli olacaktır.'

- 'İstanbul’da riskli yapıların yenilenmesi için yeni bir dönem başladı'

Kentsel dönüşme ivme kazandıracak alt yapının hazırlanmaya başladığına da işaret eden Bahadır, kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın çalışmalara başladığı tahmin ettiklerini kaydetti.

Bahadır, sıkıntıları çözüme kavuşturmak ve süreci hızlandırmak üzere Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nın kurulduğunu hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

'Ayrıca kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerden biri olan kat maliklerinin 3’te 2 çoğunluğu yakalama şartı ortadan kalktı, bu önemli karar sürecin hızlanacağı ile ilgili beklenti yarattı. Yeni yılda bu konuya ağırlık verilmeli ve daha önce de vurguladığımız gibi konu milli mesele olarak kabul edilmeli. İstanbul’da riskli yapıların yenilenmesi için yeni bir dönem başladı diyebiliriz. Geçen günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Yarısı Bizden Kampanyası' ile 350 bin konutun yenileneceği, rezerv alanlarda 400 bin konutun yapılacağı ve şehre 100 bin yeni sosyal konutun kazandırılacağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamayla beraber daha önce duyurulan bu kampanya çerçevesinde ilk yıkım, yapım ve sözleşmeler de hayata geçirilmiş oldu.'

Gayrimenkul sektörünün yabancıya konut satışında da zor bir dönemden geçtiğine işaret eden Bahadır, yabancıya satışın bir ihracat kalemi olduğunu ve desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bahadır, gayrimenkul sektörünü sıkıntılı dönemlerinde ayakta tutanın yabancıya satış olduğunu aktararak, 'Bu nedenle hizmet ihracatçısı olmak, ülkemize doğrudan yatırım getirmek hedeflerimiz arasında yer almalıdır. Yabancı gayrimenkul yatırımlarıyla Türkiye’ye giren döviz, 2022 yılında 6 milyar 273 milyon dolarla en yüksek düzeyine ulaşmıştı. Alınacak tedbir ve verilecek desteklerle bu rakamların yönünün bir an önce yukarıya doğru çevrilmesi gereklidir. Nitelikli yabancı yatırımcı her zaman sektörü destekler.' açıklamasını yaptı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz