maritbet girişmaritbet
Aydem Yenilenebilir Enerji kurulu gücünü 1168 megavata yükseltti!

Aydem Yenilenebilir Enerji kurulu gücünü 1168 megavata yükseltti!

Güçlü büyümesini sürdüren Aydem Yenilenebilir Enerji, kurulu gücünü ocak-eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine yüzde 14,5 artırarak, 1168 megavata yükseltti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, sadece yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten Türkiye'nin en büyük kurulu güce sahip şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji, ocak-eylül döneminde gerçekleştirdiği yatırım hamleleriyle kurulu gücünü ciddi oranda artırdı.

Aydem Yenilenebilir Enerji, 2 milyar 867 milyon 406 bin lira faiz, amortisman ve vergi öncesi karlılık (FAVÖK) elde ederek, varlık büyüklüğünü de 36 milyar 639 milyon 655 bin liraya taşıdı.

Yılın her çeyreğinde istikrarlı bir performans ortaya koyan Aydem Yenilenebilir Enerji, katma değer odaklı yatırımlarıyla 2023'te de güçlü büyümesini sürdürürken, şirketin başarısı finansal sonuçlara da yansıdı.

İlave 48 megavat kurulu güç devreye girecek

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Serdar Marangoz, şirketin ocak-eylül döneminde gösterdiği performansa yönelik şunları kaydetti:

'Yılın ilk 9 ayında devreye aldığımız hibrit GES ve rüzgar kapasite artışı yatırımlarımız ile üretimimiz hızlandı. Şubat ayında Türkiye’nin en büyük hibrit GES yatırımının yanı sıra Haziran ayında 9 ve Ağustos ayında 2 adet olmak üzere her biri 6 megavat gücünde Türkiye’nin en büyük mor kanatlı türbinlerini de Uşak'ta devreye aldık. Yatırım hamlelerimiz sonucu yılın ilk 9 ayında kurulu gücümüzü yüzde 14,5 artırarak, portföyümüzün toplam kurulu gücünü 1168 megavata çıkardık. Toplam aktiflerimizi de yılın ilk yarısında 36 milyar 639 milyon 655 bin liraya taşıdık. Santrallerimizde koruduğumuz yüzde 99,6 emreamadelik seviyemizin yanı sıra etkin portföy yönetimimiz ile birlikte yılın ilk 9 ayında FAVÖK'te, 2 milyar 867 milyon 406 bin liraya ulaştık. Söke ve Uşak'ta toplamda 48 megavat kurulu güce sahip türbinlerimizi kısa zamanda devreye alacak ve yatırım planımız çerçevesinde kurulu gücümüzü istikrarlı şekilde artırmaya devam edeceğiz.'

  • Etiketler:

Yorum Yaz