maritbet girişmaritbet
Auchan süpermarketleri Türkiye'ye gelmeye hazırlanıyor!

Auchan süpermarketleri Türkiye'ye gelmeye hazırlanıyor!

Fransa'da Carrefour'un en güçlü rakibi konumunda olan Auchan süpermarketleri Türkiye'ye gelmeye hazırlanıyor.

 

Fransız perakende sektörünün en büyük iki oyuncusundan biri Carrefour'un Türkiye'den çekilme haberleri gündemdeyken, rakibi Auchan da Türkiye'ye gelmek için kolları sıvadı.
 
Uzun süredir Türkiye pazarına giriş için uygun strateji arayışında olan Auchan, son günlerde pazar araştırmasını hızlandırdı. Perakende devinin Türkiye'ye girişi için iki farklı opsiyon üzerinde duruluyor. Bunlardan ilki, Türkiye'de bir yerel market zincirinin satın alınarak süpermarket formatında pazara girmesi. İkinci opsiyon olarak ise, Metro Grup'un satacağı Real'in satın alınarak, hipermarket formatında pazara girmesi gösteriliyor. 
 
Avrupa'da yaşanan krizden en üst düzeyde etkilenen perakendeciler, kâr düşüşlerini kontrol altına almak ve minimuma indirmek amacıyla gelişmekte olan ülkelere yönelmiş durumda. 
 
Ekonomik göstergeleriyle özellikle Avrupa'nın dikkatini çeken Türkiye de yabancı sermayeli yatırımların artış gösterdiği ülkeler arasında. 
 
İlk çeyrek raporlarında %5.5'lik düşüş kaydeden Auchan, ilk yarıyı 22.385 milyon Euro kazançla kapatmıştı. Devam etmekte olan operasyonlarında %4.7 artışla 470 milyon euro kâr elde eden şirket, dün yeni bir yatırımını duyurdu. Hindistan pazarına girmek için Max Hypermarket ile franchise sözleşmesi imzaladığını duyuran Auchan'ın gelişen pazarlarda fırsat kolladığı anlaşılıyor.
 
Türkiye'ye girişte nasıl bir strateji izleyeceği halen bilinmemesine rağmen, Auchan, perakendede dünya lideri Walmart ile, Real'in en kuvvetli talipleri arasında gösteriliyor.
 
1961 yılında Fransa'da kurulan bir süpermarketler zinciri Auchan'ın 12 ülkede toplam 175 bin çalışanı bulunuyor.
 
Retail News  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye’nin 65. yat limanı Gazipaşa’da açıldı
  • 11.11.2025 18:00

Türkiye’nin 65. yat limanı Gazipaşa’da açıldı

208 yat kapasiteli Gazipaşa Yat Limanı Türkiye’nin 65. yat limanı olarak hizmete ...

Sığınak yönetmeliği güncellendi
  • 07.11.2025 11:39

Sığınak yönetmeliği güncellendi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 ay süren çalışmalar kapsamın ...

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!
  • 24.10.2025 15:54

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erd ...

Türkiye İMSAD’dan Dünya Konut Günü açıklaması
  • 03.10.2025 14:16

Türkiye İMSAD’dan Dünya Konut Günü açıklaması

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 6 Ekim Dünya Konut Günü d ...

Tarihi Hicaz Demiryolu yeniden canlanıyor
  • 25.09.2025 15:12

Tarihi Hicaz Demiryolu yeniden canlanıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Suriye-Ürdün Ulaştırma ...