maritbet girişmaritbet
Atlas Halı, Ortadoğu Halı Fuarı'nda kendini temizleyen nano modelini tanıttı!

Atlas Halı, Ortadoğu Halı Fuarı'nda kendini temizleyen nano modelini tanıttı!

Sektörünün öncü markalarından Atlas Halı, Nisan 2013 tarihinde, kendi kendini temizleyen ve leke barındırmayan “Nano Halı” ile dünyada bir ilke, bir buluşa imza atmıştı

Dünyada saygın yeri bulunan Türk halı sektöründe 45 yıllık köklü geçmişe sahip Atlas Halı, dünyada bir ilki gerçekleştirerek sektörüne inovatif bir ürün armağan etti. Atlas Halı'nın geliştirdiği kendini temizlerken, yüzeyindeki organik kirlerin ışık altında parçalanıp yok olmasını sağlayan “nano halı”, satışa çıktığı ilk günden itibaren tüketiciden gelen büyük ilgi ile satışları artırırken, Atlas Halı'ya gelen bayi taleplerinde de artış yarattı.

İleri teknolojiyle üretim!

2012 yılında Naksan Holding bünyesine geçmesiyle; markada yapılan yenilikler, iyileştirmeler ve geliştirmelerle; genişleyen ürün yelpazesiyle Atlas Halı kısa sürede Türk halıcılığında lokomotif markalardan biri haline geldi. Naksan Holding çatısı altında ileri teknolojiye sahip üretim tesislerinde üretimini sürdüren Atlas Halı, Ar-Ge'ye yaptığı yatırımlar sonucu ulaştığı nano halı buluşu ile dünya halı sektörüne de benzersiz bir armağan sunmuş oldu.

Ar-Ge çalışmalarının ilk meyvesini “nano halı” ile aldıklarını; sektörde bir ilki yaratmış olmanın ve nano özellikler taşıyan koleksiyonlarına gösterilen büyük ilgiden memnun olduklarını söyleyen Atlas Halı Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu, “Dünyada eşi benzeri olmayan nano halılarımız satışlarımızda büyük bir artış meydana getirdi. Bayi adedimiz de hızla artırmaya devam ediyor. Nano halı ile bir buluşa imza atarken, sağlıklı ve çevreye duyarlı koleksiyonlarımızı yüksek kaliteyle üretiyor ve erişilebilir fiyatlarla kullanıcılarımıza sunmaya devam ediyoruz” dedi.

Geliştirilen teknoloji ile halının nanoteknolojik özelliğe büründüğünü ve yapılan testlerden de anlaşıldığı üzere Atlas nano halıların çok uzun ömürlü ve dayanıklı olduğunu belirten Dr. Meriç Bebitoğlu, ürünün nano özelliği ile senelerce kullanılabileceğini vurguladı. Bebitoğlu “Atlas'ın tüm serilerini süratle Nano Halı'ya dönüştürdük. Şu anda tüm Atlas Halıları bu üstün ve benzersiz özelliği taşıyor.  Naksan Üretim Tesisleri'nde Atlas Halı üretim bölümünde bu talepleri yetiştirme, talepleri karşılama gayretindeyiz. Atlas halılarımızın nano özelliği ile ilgili olumlu görüşleri telefon, e-posta ve sosyal medya ile gelen geri bildirimlerden görüyor ve mutluluk duyuyoruz" dedi.

Atlas nano halı projesi Ar-Ge yatırımı 1.2 milyon TL'lik yatırımla hayata geçti; mucize nano halılar normal halılarla fiyatça aynı!

Atlas Halı Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu, 1.2 milyon TL yatırım tutarıyla hayata geçen nano halı buluşunu tüketicinin alım gücüne uygun bir şekilde maliyetlendirmeyi de başardıklarını aktardı. Laboratuvar ortamında bir projenin, buluşun gerçekleştirilmesinin mümkün olduğunu ancak hayatın bir parçası olacak şekilde maliyetlendirmenin zor olduğunu; tüketicinin erişemeyeceği pahalı sonuçlar verebileceğini söyleyen Bebitoğlu, “Bizim ürünümüzün en önemli özelliği, normal halılarla fiyatça aynı olmasıdır. Nano halıları normal halı fiyatına tüketicilerin beğenisine sunuyoruz” dedi. 

1.20 ila 6 m2 arasında değişen ve 6 çeşit ebadı bulunan ve tümü nano teknolojisi ile üretilmiş olan Atlas halıların fiyat aralığının iplik cinsine, sıklığına, ölçülerine ve taşıdığı diğer özelliklere göre değiştiğini söyleyen Dr. Meriç Bebitoğlu,  “Halı severler, koleksiyonlarımız arasındaki birçok zevke ve tercihe uygun, ulaşılabilir fiyatlara sahip halılarımız arasından beğenebileceği farklı ürünleri bulabiliyor. Fiyatlarımız 118 TL ile 1.000 TL arasında değişkenlik gösterirken, anlaşmalı kredi kartları ile 12 aya varan taksit fırsatı sunuyoruz. Tüketicimizin “İyi ki Atlas Halı aldım” demesi ve Atlas halısız ev kalmaması hedefimiz…” dedi

Atlas nano halılarda tanıtım ve reklam çalışmaları yoğunlaşacak!
Bayi sayısı ve satışlarında iki katı büyümüş durumda olan Atlas Halı, yeni sezonda da  “nano halı” reklam ve tanıtım faaliyetlerine hız vererek, düzenleyeceği kampanyalarla mucize nano halılarını herkesin keşfetmesini sağlamayı; binlerce evde yer almayı planlıyor. Bebitoğlu, “Mayıs 2013 itibariyle nano halı tanıtımına da büyük önem veren Atlas Halı'nın en çok izlenen TV programları arasında yer alan Esra Erol'la İzdivaç, Su Gibi ve Doktorlar gibi programlarda yayınlanan tanıtım filmleri de talepleri artırdı. Programların tatile girmesiyle ara verilen bu çalışmalarımızı yeni sezonda ve 2014 yılı içinde de yoğunlaştırarak sürdürmeyi planlıyoruz" dedi.
Dünya halı sektörünün lider ülkelerinden Türkiye'nin yenilikçi oyuncusu!

46 yıllık geçmişe sahip Atlas Halı'nın yüzde 90'ın üzerindeki bilinirlik oranı ile Türkiye'nin en bilinen ve takdir gören markalarından biri olduğunun altını çizen Dr. Meriç Bebitoğlu, 2014 yılında bayi sayılarını 500'ün üzerine çıkarmayı planladıklarını ve ülke genelinde yaygınlıklarını artıracaklarını söyledi. Ana hedeflerinin tüketiciye iyi hizmet vermek olduğunu aktaran Bebitoğlu, Türkiye ekonomisinin en güçlü gruplarından biri olan Naksan Holding güvencesiyle şu anda Atlas Halı'yı yurt dışında Azerbaycan ve Kazakistan ve Ortadoğu ülkelerinde tüketiciyle buluşturdukları bilgisini verdi. 

Yurtdışı projeksiyonlarının Atlas nano halıları, yenilikçi ve akıllı bir ürün olarak, katma değerli biçimde pazarlamak olduğunu söyleyen Bebitoğlu, dünyada halının 2300 yıllık bir geçmişi olduğunu ve Türkiye'yi dünya halıcılığının kalbi olarak kabul etmek gerektiğini aktararak, “Dünya halı sektörünün liderlerinden biri olan Türkiye'nin yenilikçi oyuncusu olarak arenada yerimizi alıyoruz” dedi. 

ATLAS NANO HALILARIN BENZERSİZ ÖZELLİKLERİ:

Nilüfer çiçeği esinlenmesi bir dünya buluşunu beraberinde getirdi! 

Suyun üzerinde yaşamasına rağmen su iticilik özelliğine sahip nilüfer çiçeğinden esinlenerek yaratılan Atlas nano halılar, sıvı itici gücü ile leke barındırmıyor. Ayrıca, gün ışığından ya da evin aydinlatmasindan aldığı enerji ile bakteri ve ev akarlarını da (mite) üzerinde barındırmadan, parçalanmalarını sağlıyor. Üzerine dökülen her türlü sıvı veya katı maddeler,bir pecete veya bez yardimiyla kolayca alinabiliyor. Ağır lekeler ise ılık su ya da renksiz kolonya kullanılarak giderilebiliyor; küçük izler de, lekenin ağırlığına bağlı olarak ışık enerjisi ile kendi kendini zaman icerisinde  yok ediyor.

Hayat konforunu artırırken insan sağlığına da fayda sağlıyor

Atlas nano halılar Bilkent Universitesi Ulusal Nanoteknoloji Arastirma Merkezi (UNAM) tarafindan da onaylanan kendi kendini sürekli temizleme özelliği sayesinde sigara, duman, is, ayak kiri gibi günlük yaşamın içerisinde bulunan gözle görünmeyen kirleri de barındırmıyor. Yine bu üstün özelliği sayesinde halının renkleri zaman içinde birbirine karışmıyor, uzun yıllar boyunca ilk günkü gibi ışıl ışıl kalıyor. Nano özellikli bu halılar, odanın havasındaki organik toksik gazları ve kokuları ışık aldığı sürece yok ederken; ısı yalıtkanlığını azaltmadan, yüksek elektrik iletkenliği sayesinde, vücutta biriken statik elektriğin atılmasına da yardımcı oluyor. 

Uluslararası test ve değerlendirme kurumu INTERTEK'in raporlarına içerdiği özel formulasyon ile yüzde 99,1 oranında bakteri barındırmayan; T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan gıda ile temas testinden de başarıyla geçen Atlas nano halılar, ayrıca zararlı kimyasal maddeler içermediği için evin her alanında güvenle kullanılabiliyor. 

ATLAS NANO HALILAR SON KOLEKSİYONLARI İLE ORTA DOĞU HALI FUARI'INDAYDI!

İstanbul merkezli olan ancak üretimini dünyada ve ülkemizde halı üretimi dendiğinde ilk akla gelen Gaziantep şehrinde yapan Atlas Halı, halı sektörünün en önemli fuarı olan “Ortadoğu Halı Fuarı”na da benzersiz nano özellikli halı koleksiyonlarıyla katıldı. 

Halı sektöründen 160'ı aşkın firmanın katıldığı fuarda, Atlas Halı'nın nano halı koleksiyonları, fuar ziyaretçileri tarafından büyük ilgi gördü. Nano halının özellikle sıvı itici özelliğini deneyimlemek isteyen ziyaretçiler, Atlas Halı standında meyve suyu gibi kirletici ve leke bırakıcı maddelerin halının üzerinden kayıp gitmesini şaşkınlık ve ilgiyle izlediler.

Kısaca Atlas Halı hakkında

Türkiye'nin en köklü halı markalarından olan Atlas Halı, Naksan Holding bünyesinde yer alan ileri teknolojiye sahip üretim tesisleri, Türk halıcılığına yön veren AR-GE çalışmaları, yenilikleri ve hızla genişleyen bayi ağı ile sektörde yeniden yerini aldı. 

45 yıldır Türkiye'nin en güçlü halı markalarından biri olan Atlas Halı, kalitesi ve sahip olduğu gelişmiş dokuma teknolojileriyle olduğu kadar, özgün tasarımlarıyla da sektörde her zaman öncü, her zaman moda ve her zaman tercih edilen olmayı başardı. 

Kalitesiyle olduğu kadar tasarımlarıyla da iddialı olan Atlas Halı'nın Rast ve Sorbe, Nergis, Damla, Petunya, Nev, Eyvan, Lokum, Efsun, Akide serilerinin yanı sıra çocuklar için hazırlanan Gün Işığı ve Ay Işığı serileri bulunuyor. Atlas Halı, geniş bir tasarımcı kadrosu ile çalışıyor.  Kunter Şekercioğlu, Ece-Oğuz Yalım & Feride Toprak, Gamze Güven, Ali Taran, Başak Ergin, Özgür Uşaklıgil, Erdem Akan & Boğaç Şimşir, Eda Güreli Şen, Hakan Halaç ve Emine Akıllı gibi Türkiye'nin önde gelen, başarılı tasarımcıları, tüketici perspektifini çok iyi değerlendirip günün değişen zevklerine ve trendlerine uygun koleksiyonlar ortaya koyuyor.  Atlas Halı, dün olduğu gibi bugün de evlerin değişmezi, sektörün gözdesi ve ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

1967'den beri yüz binlerce ev için adeta aileden biri olan ve yaşam alanlarımızın özel bir parçası konumunda bulunan Atlas Halı, Naksan Holding çatısı altında, yepyeni çizgisi, fark yaratan, yenilikçi, dinamik ve özgün tasarımlardan oluşan koleksiyonlarıyla Türkiye'de ve dünyada halı sektörünün lokomotif markası olma yolunda ilerliyor.

www.atlashali.com.tr
www.nanohali.com
444 2857 – 444 ATLS

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şahin: 'Kentsel dönüşümde insani ve vicdani bakış açısını koruduk'
  • 28.02.2018 14:35

Şahin: 'Kentsel dönüşümde insani ve vicdani bakış açısını koruduk'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mipim'e katılım toplantısında ...

Şahin: 'Yerel yönetimler olarak artık dünya şehirleri ile yarışıyoruz'
  • 28.02.2018 13:19

Şahin: 'Yerel yönetimler olarak artık dünya şehirleri ile yarışıyoruz'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mipim'e katılım toplantısında ...

Şahin: 'Mipim'de hedefimiz yabancı yatırımcının dikkatini çekmek'
  • 28.02.2018 10:57

Şahin: 'Mipim'de hedefimiz yabancı yatırımcının dikkatini çekmek'

Mipim Fuarı'na katılacak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, projeleri ile yabancı ...

Gaziantep, MIPIM'e iki büyük projeyle katılıyor
  • 11.01.2018 14:27

Gaziantep, MIPIM'e iki büyük projeyle katılıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, MIPIM’e iki büyük kentsel dön ...

THY'den İngiltere'ye tahliye seferi!
  • 25.12.2020 15:05

THY'den İngiltere'ye tahliye seferi!

Türkiye'den İngiltere'ye gitmek isteyen yolcular için THY uçağıyla İstanbul Hava ...