maritbet girişmaritbet
Aspen ile farklı bir atmosfer sunuyor!

Aspen ile farklı bir atmosfer sunuyor!

Bodrum Havalimanı, işlev ve güvenlik ihtiyaçlarından doğan zorunlu uygulamaların oluşturduğu baskı ve tekdüzelikten kurtulmayı, herhangi bir geçiş alanı olmaktan sıyrılıp, Bodrum enerjisi ile sadece seyahatin değil, bulunduğu bölgenin özel bir noktası olmayı başarıyor

Dünyanın her yerinde rastlanabilecek standart mekanlara en tipik örneklerden olan bir terminal yapısı olmasına rağmen Bodrum Havalimanı, işlev ve güvenlik ihtiyaçlarından doğan zorunlu uygulamaların oluşturduğu baskı ve tekdüzelikten kurtulmayı, herhangi bir geçiş alanı olmaktan sıyrılıp,  Bodrum enerjisi ile sadece seyahatin değil, bulunduğu bölgenin özel bir noktası olmayı başarıyor. Havalimanını oluşturan elemanların üç boyutlu organizasyonu terminale özgün bir atmosfer kazandırıyor.
 
Bodrum Merkeze 40 km, Milas'a 15 km ve en yakın deniz sahili Güllük'e 8 km uzaklıkta bulunan, Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan Bodrum Milas Havalimanı, 14 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak, 3 Haziran 2012 tarihinde yapılan törenle hizmete girdi.
 
Bodrum Havalimanı sadece seyahat noktası olarak değil, ışığın ve gölgenin özenli dengesi ve doğal atmosferiyle ön plana çıkıyor. Aspen tarafından özel olarak üretilen Tabanlıoğlu Mimarlık tasarımı asma tavan sistemi dokuma tezgahı görüntüsüyle ve ardından yansıyan derin deniz mavisiyle yerel değerleri bünyesine taşıyor, saydamlığıyla bina Milas'ın ovadan dağlara uzanan doğal manzarasıyla bütünleşiyor.
 
Bodrum Milas Havalimanının iç mekanlarında minimum düzeyde kullanılan kolon sayısı kesintisiz ve ferah alanlar sağlıyor. Estetik kaygı ile brüt beton olarak bırakılan taşıyıcı kolonlar güvenlik duygusunu pekiştiriyor. Mekanın geniş hacmi ve saydamlığına ek olarak tavan uygulaması sayesinde gün ışığından optimum yararlanan salonlarda ve yolcuların en sıkıntılı olduğu arama ve pasaport kontrol noktalarında bile yolculuk gerginliğini hafifletiliyor.
 
Ziyaretçilerine farklı ve huzurlu bir atmosfer sunan havalimanının tavanları, Aspen Integra Metal Asma Tavan Özel Çözüm olarak üretildi. Saz formunda alüminyum çubukların bir araya gelmesiyle dokuma tezgahı görüntüsü kazanan tavanın sürekliliği 4 farklı modülün birleşmesi ve tekrarından elde edildi. Tesisatı altında gizleyen bu doku, ilk yerleştirmede olduğu kadar, bakım sürecinde de kolaylık sağlıyor. Üç boyutlu bir görsellik sunan uygulamanın ardında Bodrum'un mavi sularına atfen derin mavi renk algılanabiliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tabanlıoğlu Mimarlık, 'Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında
  • 13.07.2021 11:28

Tabanlıoğlu Mimarlık, 'Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında

Tabanlıoğlu Mimarlık, tasarım dünyasının önde gelen yayını The Design Story tara ...

Melkan Tabanlıoğlu MIPIM 2014'ü değerlendirdi
  • 12.03.2014 16:27

Melkan Tabanlıoğlu MIPIM 2014'ü değerlendirdi

Tabanlıoğlu Mimarlık kurucularından Melkan Tabanlıoğlu, MIPIM 2014 Fuarı'yla ilg ...

Melkan Gürsel, dünyaca ünlü 36 kadın mimar arasında!
  • 15.04.2021 11:14

Melkan Gürsel, dünyaca ünlü 36 kadın mimar arasında!

Tabanlıoğlu Mimarlık ortağı Melkan Gürsel, dünyanın en önemli kadın mimarları ar ...

ÖİB, 5 ihale için son teklif verme tarihini uzattı
  • 08.10.2020 08:54

ÖİB, 5 ihale için son teklif verme tarihini uzattı

ÖİB, Aydın, İstanbul, Diyarbakır, Ankara, Muğla'da bulunan taşınmazlar için yapı ...

Milas-Bodrum Havalimanı’nın yenilenen pisti hizmete açıldı
  • 16.09.2020 06:00

Milas-Bodrum Havalimanı’nın yenilenen pisti hizmete açıldı

Milas Bodrum Havalimanı’nın bakıma alınarak yenilenen 10L-28R pisti yeniden hizm ...

“Dere güzergahındaki binaları kaldırma sürecini başlattık”
  • 25.08.2020 10:34

“Dere güzergahındaki binaları kaldırma sürecini başlattık”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yıkımı ...