maritbet girişmaritbet
Ankamall AVM halka açılıyor!

Ankamall AVM halka açılıyor!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Ankara’nın ilk AVM’lerinden olan Ankamall’ü bünyesinde bulunduran Yeni Gimat İşyerleri İşletmesi AŞ’nin Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı’na (GYO) dönüşmesine izin verdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Ankara'nın ilk AVM'lerinden olan Ankamall'ü bünyesinde bulunduran Yeni Gimat İşyerleri İşletmesi AŞ'nin Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı'na (GYO) dönüşmesine izin verdi. 26 Mayıs'taki olağan genel kurulda GYO olmayı hissedarlarının onayına sunacak şirket, borsada işlem görmek için Borsa İstanbul'a (BİST) başvurdu. Ankamall AVM'nin yatırımcısı Yeni Gimat İşyerleri İşletmesi AŞ Genel Müdürü Levent Kirman, şirket olarak 1995'de Özelleştirme İdaresi'nin aracılığı ile Et ve Balık Kurumundan aldıklarını 100 bin metrekare arsada zamanla iki etaptan oluşan AVM ve 5 yıldızlı bir otel inşa ettiklerini söyledi.

Hipermarket, yapı market, sinema ve tiyatro salonlarının yanında ulusal ve uluslararası markalara ev sahipliği yapan 300'ün üzerinde mağazası bulunan Ankamall'ün bu özellikleriyle Türkiye'nin en büyük ve prestijli AVM'leri arasında olduğunu belirten Kirman, şu bilgileri verdi: “Yeni Gimat AŞ'de hisselerin yüzde 20'si Torunlar GYO ve ailesinin, geriye kalan yüzde 80 ise aralarında Gimat esnafının bulunduğu bin 50 kişiye ait. Ankamall gibi tüm Türkiye'de bilinen önemli ve değerli bir markanın yanında, yeni yatırımlar yapmak istediğimiz için halka açılmak kararı aldık. Bunun için GYO'ya dönüşmek için SPK'ya başvurduk, kurul başvurumuzu onayladı. Bundan sonraki süreç kendi içimizde gerçekleşecek. 26 Mayıs'taki olağan genel kurulumuzda GYO olmayı hissedarlarımızın onayına sunacağız. Borsada işlem görmek için de BİST'e başvurduk.”

25 milyon dolarlık tadilat

Yıllardır emek vererek bir markaya dönüştürdükleri Ankamall'ü yeni yatırımlarla daha da büyütmek istediklerini ifade eden Kirman, “Halka arz bunun en önemli ayağı. 20 yıla yakın tecrübemizle daha yatırımcı bir vizyonumuz olacak. Şirketimiz gayrimenkul alanında yatırım fırsatlarını değerlendirerek başarılı projeleri hayata geçirecek. Halka arz kadar önemsediğimiz diğer bir iş ise AVM'nin ilk etabının yani bugün Migros'un bulunduğu bölümün tadilatı. 25 milyon dolarlık bütçeyle AVM'nin birinci etabını adeta yeniden inşa edeceğiz. Bir tek binanın iskeleti kalacak. Havalandırmasından, iklimlendirmesine, elektrik tesisatından dekorasyonuna kadar her şey değişecek” diye konuştu.

Perakende

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ANKAmall'den yeni yıl kampanyasında 2 milyon TL hediye!
  • 10.12.2022 14:05

ANKAmall'den yeni yıl kampanyasında 2 milyon TL hediye!

ANKAmall, “Yeni yılda hayallerin gerçekleşsin” diyerek ziyaretçilerine toplamda ...

ANKAmall, sömestir boyunca miniklerin ilk adresi oluyor
  • 27.01.2022 17:24

ANKAmall, sömestir boyunca miniklerin ilk adresi oluyor

PROFAM tarafından yönetilen, Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezlerinden ANKAm ...

Ankamall'a en çevreci alışveriş merkezi ödülü!
  • 05.07.2021 17:18

Ankamall'a en çevreci alışveriş merkezi ödülü!

ANKAmall, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘’En Çevreci Alışveriş Merkez ...

Ankara'da 30'a yakın AVM'de aşılama uygulaması başlatıldı
  • 28.06.2021 16:24

Ankara'da 30'a yakın AVM'de aşılama uygulaması başlatıldı

Başkentte 30'a yakın AVM'de başlatılan "yerinde aşılama uygulaması" kapsamında A ...

ANKAmall’un araç kampanyası sonuçlandı!
  • 22.05.2021 14:46

ANKAmall’un araç kampanyası sonuçlandı!

ANKAmall’un, yeni BMW 216d Gran Coupe Sport Line 2020 model araç hediye ettiği y ...

ANKAmall çocuk profesörlerini arıyor
  • 09.04.2021 09:43

ANKAmall çocuk profesörlerini arıyor

ANKAmall, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaklaşırken düzenlediği yar ...