maritbet girişmaritbet
Alpino Mobilya hedef büyüttü!

Alpino Mobilya hedef büyüttü!

Türkiye’nin önde gelen mobilya firmaları arasında yer alan ve günümüzde 65 ülkeye ihracat yapan Alpino Mobilya, Kütahya’daki fabrikasında kurduğu 2.2 megavat kapasiteli güneş enerjisi panelleriyle kendi elektriğini elde ederek üretime yeni bir boyut kazandırıyor.

1982 yılında Kütahya’dan dünyaya açılan ve bugün 65 ülkeye ihracat yapan Alpino Mobilya, son dönemde attığı adımlarla Türkiye’nin globaldeki önemli markaları arasına girmeyi hedefliyor. Kütahya Gediz’deki üretim tesislerinde kurduğu 2.2 megavat kapasiteli güneş enerjisi panelleriyle kendi elektriğini üreten firma, ülke ekonomisine önemli katkılar sağlarken ihracat yolundaki hedefini de 100 ülke olarak beliredi.

300 çalışanıyla 65 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren ve 2022 yılını 10 milyon dolarlık ihracat rakamıyla tamamlayan Alpino; yatak odasından yemek odasına, oturma grubundan köşe takımına, TV ünitelerinden yatağa kadar farklı kreasyonlardaki ürün gruplarını üretirken fabrikasındaki enerji ihtiyacını 2.2 megavatlık güneş enerjisi panellerinden karşılıyor.

2.2 megavatlık enerji sağlıyor

Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) üyesi olan Alpino Mobilya’nın Genel Müdürü Mehmet Said Kocadağ “Alpino olarak 41 yıldır konfor üretiyoruz ve küresel pazarda 65 ülkeye ihracat yapıyoruz. Hedeflerimizi büyüttüğümüz bu dönemde fabrikamızda kurduğumuz güneş enerjisi panelleriyle ile 2.2 megavatlık bir enerji elde ediyor ve bunu üretimin tüm aşamalarında kullanıyoruz. Çevreye duyarlı, ekolojik ve doğa dostu fabrikamızda ürettiğimiz kreasyonları, tüm dünyayla tanıştırmayı hedefliyoruz. Güneş panelleriyle sektörde önemli bir adım atmış olmanın haklı gururunu yaşarken MOSDER üyesi firmalarımızdan bu konuda tebrikler alıyoruz. Yaptığımız bu hamleyle üretime yeni bir bakış açısı kazandırıyor, yerli ve milli duruşumuzu perçinliyoruz ” dedi.

Hedef tüm dünya ülkeleri

Gerçekleştirilen güneş enerjisi paneli yatırımıyla büyük bir ivme yakalamayı amaçladıklarını ve bu doğrultuda ihracatta hedef büyüttüklerini belirten Kocadağ “Alpino Mobilya olarak ihracat yaptığımız ülke sayısını 100’e çıkarmayı en önemli hedefimiz olarak belirledik. Bu noktada çalışmalarımız tüm hızıyla devam ederken birçok ülkeyle ön anlaşma sürecini tamamladık. Yakın dönemde atacağımız imzalarla birlikte Türki cumhuriyeti ülkelerini, Alpino Mobilya markasıyla tanıştırmış olacağız. Ülkemiz ve değerli yöneticilerimizin desteğiyle yeniden canlandırılmak için çalışılan tarihi İpek Yolu üzerindeki ülkeleri önceliğimiz olarak belirledik. Kısa süre içerisinde dünya ülkelerinin birçoğuna Alpino Mobilya ürünleriyle Made in Türkiye mührünü vurmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz