maritbet girişmaritbet
Alfemo, Türkiye dışındaki mağaza sayısını her geçen gün artırıyor!

Alfemo, Türkiye dışındaki mağaza sayısını her geçen gün artırıyor!

Türkiye’de 15 yılda mobilya sektörünün önde gelen firmaları arasına girmeyi başaran Alfemo, yurtdışında da iddiasını artırıyor

 

Türkiye'de 15 yılda mobilya sektörünün önde gelen firmaları arasına girmeyi başaran Alfemo, yurtdışında da iddiasını artırıyor.

Türkiye'de 15 yılda mobilya sektörünün önde gelen firmaları arasına girmeyi başaran Alfemo, yurtdışında da iddiasını artırıyor. İki yıl önce dahil olduğu Turquality programının rüzgârını da arkasına alan Alfemo, bu süre içinde ihracatını 6 milyon dolardan 20 milyon dolara çıkarmayı başardı. Son iki yılda yurtdışında 20'ye yakın mağaza açan firmanın orta vadeli ihracat hedefi ise 60 milyon dolar.

“Özgün tasarımlarla mobilya pazarında trendleri belirleyen etkin bir marka olma" vizyonu ile yola çıktıklarını söyleyen Alfemo Genel Müdürü Ramazan Davulcuoğlu, yurtiçinde kısa sürede bu hedeflerine ulaştıklarını dile getirdi. Davulcuoğlu, “Hedefimiz, yurtdışında da etkinliğimizi artırmak. Bununla ilgili adımlarımızı da sürekli büyütüyoruz. Türkiye'den dünya markaları çıkarmak için yürütülen Turquality programına iki yıl önce dahil olduk. O zaman yıllık 6 milyon dolarlık ihracat yapıyorduk. Bu yıl sonunda bu rakam 20 milyon dolara ulaşacak. Orta vadede ise 60 milyon dolarlık ihracat hedefliyoruz. Fakat bizim asıl hedefimizi rakamlarla ifade etmek doğru olmaz. Biz yurtdışına ürün satan değil, yurtdışında konsept mağazacılık yapan bir şirket olmak istiyoruz. Son iki yılda da bu anlamda çok ciddi atılımlar yaptık” diye konuştu.

Satış noktalarının sayısı 200'ü aştı

Konsept mağazacılık anlayışını yeniden gözden geçirerek mağazalarının dekorasyonlarını, dış cephelerini, kurumsal dokümanları yenilediklerini ifade eden Davulcuoğlu, bunun için firma dışından tasarımcılarla da çalıştıklarını aktardı. Bu çalışmalar sonunda Alfemo'yu sadece ürün satan bir firma olmaktan çıkararak, konsept mağazacılık yapan bir marka haline getirdiklerini dile getiren Davulcuoğlu, son iki yılda yurtdışında 20'ye yakın mağaza açtıklarını söyledi. Öncekilerle birlikte şu an Alfemo'nun 5 kıtada 60 ülkede 100'ü aşkın noktadan müşterilerine ulaştığını ileten Ramazan Davulcuoğlu, “Türkiye'deki satış noktalarını da sayarsak bu rakam 200'ü aşıyor” dedi.

Ana pazarlar olarak Türkiye'nin çevresindeki coğrafyayı belirlediklerini vurgulayan Davulcuoğlu, “Bu ülkelerde mobilya denince akla gelen ilk üç markadan biri olmak istiyoruz. Bunun dışında 5 kıtadan 50 ülkede bilinen ve tanınan bir marka olma hedefiyle çalışıyoruz. Yatak odasından yemek odasına, genç odasından oturma odasına, ev tekstilinden yatağa çok geniş ürün yelpazesi ile bir evin ihtiyacı olan tüm mobilya ve aksesuarlarını üretiyoruz. İmalatı 60 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 200 bin metrekarelik alana yayılmış İzmir'in Torbalı ilçesindeki tesislerimizde tamamen otomasyona dayalı olarak yapıyoruz” açıklamasını yaptı. Davulcuoğlu, sahip oldukları GS Sertifikası ve TÜV Kalite Sertifikaları ile dünya standartlarında üretim gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Ramazan Davulcuoğlu, “Almanya, Avusturya, İsviçre, Lichtenstein, Portekiz, Polonya, Bahreyn, Mısır, Umman, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Fas, Bulgaristan, Ukrayna, Azerbaycan ve Hindistan'da sahip olduğumuz Walt Disney lisansı ile Mickey Mouse, Cars, Winnie The Pooth ve Princess karakterlerini genç odalarında tüketicilerle buluşturuyoruz” açıklamasını yaptı.

Son yıllarda Türkiye'de mobilya sektöründeki dinamiğin değiştiğini söyleyen Davulcuoğlu, “Eskiden zorunluluktan dolayı mobilya değiştirilirken, artık insanlar dekorasyon ve modayı takip etme gibi güdülerle satın alma kararı veriyorlar. Bu eğilim sayesinde toplumda yeni mobilya alma süresi 10 yıldan 7.5 yıla düştü. Toplum artık mobilyada konfor, tasarım ve fonksiyonel kullanım özelliklerine önem veriyor ve evinde mobilyayı dekorasyonun önemli bir parçası olarak görüyor. Mobilya seçerken rahatlık sağlaması, fonksiyonel olması kadar renk ve tasarım açısından da cezbetmesi bekleniyor. Teknolojinin sunduğu imkanla artık diğer sektörlerde olduğu gibi mobilyada da günün trendleri çok daha yakından takip ediliyor. İtalya'nın ve Avrupa'daki başka üretici ülkelerin tasarıma verdiği önemi artık Türkiye mobilya üreticileri de veriyor. Biz de Alfemo olarak bu yeni dinamiği yakından takip ediyoruz ve Türkiye'de pek çok öncü uygulamayı gerçekleştiriyoruz. Yakaladığımız hızlı büyüme ivmesinin en önemli nedenlerinden biri de bu” değerlendirmesini yaptı.

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TMSF, Alfemo Mobilya'yı satışa çıkardı
  • 29.10.2022 09:40

TMSF, Alfemo Mobilya'yı satışa çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kayyım olarak atandığı Alfemo Mobilya AŞ ...

Alfemo’da 'Topyekün İndirim Kampanyası' devam ediyor
  • 10.11.2018 09:14

Alfemo’da 'Topyekün İndirim Kampanyası' devam ediyor

Alfemo’da yüzde 30’a varan indirim+1000 TL’ye varan indirimlere ek yüzde 10 KDV ...

Alfemo'da Yıldızlı İndirim Günleri kampanyası!
  • 04.08.2017 14:51

Alfemo'da Yıldızlı İndirim Günleri kampanyası!

Alfemo, yatak odası takımı almayı planlayanlara “Yıldızlı İndirim Günleri” kapsa ...

Alfemo'da yaza özel yüzde 50 indirim kampanyası!
  • 24.06.2017 10:37

Alfemo'da yaza özel yüzde 50 indirim kampanyası!

Alfemo Mobilya, yaz aylarına özel hazırladığı kampanyayla yüzde 50'ye varan indi ...

Alfemo, 4 ayda 41 mağaza açtı!
  • 05.06.2015 10:16

Alfemo, 4 ayda 41 mağaza açtı!

Bu yılın ilk 4 ayında mağaza atağına girişen Alfemo, yurt içinde 25, yurt dışınd ...

Alfemo’dan Kuveyt’te görkemli açılış…
  • 24.03.2015 16:37

Alfemo’dan Kuveyt’te görkemli açılış…

Kuveyt pazarında Pazar liderliğini koruyan Alfemo, körfezdeki büyümesine devam e ...