maritbet girişmaritbet
Aksoy Grubu Galata’da otel yapacak

Aksoy Grubu Galata’da otel yapacak

Richmond Oteller zincirinin sahibi Aksoy Grubu, Galata’da otel yapacak. Grup, Faruk Eczacıbaşı’nın sahip olduğu binanın hemen yanındaki açık otoparkla eski 3 binanın bulunduğu yaklaşık 4 dönümlük yere butik otel inşa edecek. Aksoy’un otel yapmayı planladığı 4 dönüm yeri Faruk Eczacıbaşı’na 30 milyon dolara satmak için pazarlık yaptığı da konuşulanlar arasında.

Kaynak: Kezban GEBETAŞ / Hürriyet Emlak
 

Son dönemlerde işadamları, yabancı fonlar ve sanatçıların ilgi odağı haline gelen Galata Semti'nin büyüsüne Richmond Otelleri'nin sahibi Aksoy Grubu da katıldı.

Grubun, Galata Kulesi'nin hemen karşısında bulunan Şahkulu Mahallesi'nde yer alan açık otoparkla yanında yer alan eski 3 binanın olduğu yaklaşık 4 dönümlük yere butik otel yapacağı belirtiliyor. Grup, Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Eczacıbaşı'yla Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk'le komşu oluyor. Öyle ki; Aksoy'un otel yapacağı alan, Faruk Eczacıbaşı'nın restore ederek misafirhaneye dönüştürdüğü rezidansla Ferit Şahenk'in geçtiğimiz aylarda satın aldığı tarihi binaların hemen yanında bulunuyor.
 
Yaklaşık 4 dönüm üzerinde yer alacak butik otelin giriş ve zemin katlar hariç 6 katlı olacağı belirtiliyor. Konuşular grubun otel inşaatına çok kısa bir süre içinde başlayacağı yönünde.

Şahkulu Mahallesi Küçük Hendek Sokak'ta yer alacak otelin yapılacağı alanın bir kısmı halihazırda hizmet veren 3.5 dönümlük otoparkın bulunduğu kısımda yer alıyor. İşte burası Faruk Eczacıbaşı'nın satın aldığı binanın hemen sağ tarafında, Eczacıbaşı'nın binasının yanında ise Ferit Şahenk'in sahibi olduğu bina var. Otelin yer alacağı alanın diğer bir kısmı, yani otoparkın hemen sağında ise  biri 200 ve ikisi 75'şer metrekare oturum alanlı üç eski binanın olduğu 350 metrekarelik alandan oluşuyor. Grubun iki binayı bundan yaklaşık 3-4 yıl önce 200 bin TL'ye, diğer binayı da bir yıl önce 2 milyon dolara satın aldığı belirtiyor.

Tünel geçidinin üzerinde mi yer alıyor?
Grubun otel yapmayı planladığı uzun süredir konuşuluyor. Otel inşaatının kısa süre içinde başlayacağı belirtiliyor ama; Aksoy'un satın aldığı binaların birinde eskiden kiracı olan bir isim ise sürecin “Bütün binalardaki kiracılar çıktılar. Aksoy'dan yetkililer bize inşaata biran önce başlayacaklarını söylediler. Otelin projeleri hazırmış. Biz çıkalı 5 ay oldu ama inşaat hala başlamadı” diyor.

Grubun, otel inşaatına hala başlamaması konusunda birçok söylenti var. Örneğin; duyduğumuza göre otelin yapılacağı alan İstiklal Caddesi'yle Karaköy arasında çalışan tarihi tünelin bulunduğu alan üzerinde yer alıyormuş. Bu nedenle imar konusunda problem çıktığı için süreç uzamış.
 
Eczacıbaşı'na mı satacak?
Aksoy Grubu'nun otel yapmayı planladığı 4 dönüm yeri Faruk Eczacıbaşı'na satmayı planladığı da konuşulanlar arasında.
Öğrendiğimize göre Faruk Eczacıbaşı restore ederek misafirhaneye dönüştürdüğü rezidansın olduğu alanı genişletmek niyetindeymiş. Bu sebeple de yanındaki alanı satın almak istiyormuş. Aksoy Grubu 4 dönüm için Eczacıbaşı'ndan 30 milyon dolar istemiş. Pazarlık sürecinden dolayı grubun otel inşaatını askıya aldığı, bu nedenle başlamadığı da konuşuluyor. Grubun, 4 dönümlük alanı altları kültür sanat merkezi üstleri de rezidans olarak değerlendirmeyi düşündüğü de yine konuşulanlar arasında.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz