maritbet girişmaritbet
Akkuyu Nükleer AŞ'nin desteklediği sosyal tesis açıldı!

Akkuyu Nükleer AŞ'nin desteklediği sosyal tesis açıldı!

Türkiye'nin ilk nükleer güç santralinin (NGS) inşa edildiği Mersin'in Gülnar ilçesinde Akkuyu Nükleer AŞ'nin desteğiyle inşa edilen, onarılan ve donatılan sosyal tesislerin açılışı yapıldı.

Rosatom'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılı kapsamında düzenlenen açılış törenine Gülnar İlçe Kaymakamı Yusuf Ziya Yaktı, Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, Akkuyu Nükleer AŞ Kamu Kurumları ile İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Yönetici Direktörü Aleksei Frolov, devlet kurumlarının ilçe daire başkanları ve Gülnar sakinleri katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, Akkuyu Nükleer AŞ, Gülnar Kaymakamlığı ve Gülnar Belediyesinin iş birliğiyle hazırlanan projeler arasında Gülnar'ın yaşlı sakinlerinin bakımının yapılacağı Yaşlı Gündüz Bakım Evi'nin de yer aldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Bu bakım evinde kantin, kütüphane, kuaför salonu ve fizik tedavi merkezi bulunacak. Akkuyu Nükleer AŞ, bölgedeki eğitim kurumlarına aktif olarak destek veriyor. Gülnar'daki farklı okullarda beş müzik sınıfı kuruldu ve bir okulda yüzme havuzu inşa edildi. Gülnar Belediye Hastanesi'nin yoğun bakım bölümü en yeni ekipmanlarla donatıldı. Bir macera parkı ve çok amaçlı spor sahasının faaliyette olduğu gençlik spor merkezinde çalışmalar tamamlanıyor.'

Törene katılan Gülnar İlçe Kaymakamı Yusuf Ziya Yaktı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılını kutlayarak, 'Bugün Rusya'dan değerli dostlarımız ve ortaklarımızla bir bakım evi ve sosyal açıdan önemli birkaç tesisin daha açılışını yapıyoruz. Akkuyu Nükleer'e şükranlarımızı sunuyorum. İşbirliğimizin şu anda olduğu gibi karşılıklı anlayışla ve uyum içinde ilerde de devam edeceğini umuyorum.' ifadelerini kullandı.

Törenin ardından Akkuyu Nükleer AŞ ve Gülnar ilçe yönetimi temsilcileri, Yaşlı Gündüz Bakım Evi ve Belediye Kadınlar Lokali, Gülnar Belediyesi Uysal Turhan Gençlik Merkezi ve Macera Parkı, Gülnar 100. Yıl İlkokulu-Ortaokulu Müzik Sınıfı, Belediye Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesi ve fizik tedavi merkezi gibi Gülnar'da Akkuyu Nükleer’in desteğiyle donatılan tesislerde incelemelerde bulundular.

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Anastasia Zoteeva da Gülnar ilçesine verilen destek hakkında, 'Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ni inşa eden Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom'un bulunduğu tüm yerleşim yerlerinde istikrar, sosyal güvenlik ve bölgesel altyapının yüksek düzeyde gelişmişliği söz konusudur. Akkuyu NGS inşaat sahasında da bu ilkeye bağlı kalıyoruz. Cumhuriyet'in 100'üncü yılının Türkiye için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve ilçe sakinlerine konforlu ve modern sosyal altyapı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Gülnar halkını ve tüm Türkiye'yi Cumhuriyet'in yıldönümü dolayısıyla en içten ve samimi duygularımla kutluyorum. Herkese sağlık, esenlik ve refah diliyorum.' ifadelerini kullandı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz