maritbet girişmaritbet
Akfen GYO'nun aktif büyüklüğü 1 yılda yüzde 78 arttı

Akfen GYO'nun aktif büyüklüğü 1 yılda yüzde 78 arttı

Akfen GYO Genel Müdürü Sertac Karaağaoğlu "İlerleyen dönemlerde Akfen GYO olarak sektördeki büyümemizi sürdürmeye, yatırımcılarımıza değer katmaya ve gayrimenkul sektöründe kalıcı izler bırakmaya devam edeceğimize inancımız tamdır"

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (Akfen GYO) aktif büyüklüğü geçen yılın ilk 6 aylık dönemine göre yüzde 78 büyüyerek 16,6 milyar TL'ye ulaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2021'in başıyla birlikte içine girdiği yeniden yapılanma sürecini başarıyla tamamlayan Akfen GYO, attığı adımların karşılığını almaya devam ediyor.

Akfen GYO tarafından açıklanan 2023'ün ilk 6 ayını içeren finansal sonuçlara göre, şirketin aktif büyüklüğü geçen yılın ilk 6 aylık dönemine göre yüzde 78 büyüyerek 16,6 milyar TL'ye ulaştı. Yılın ilk 6 aylık rakamlarına göre Akfen GYO'un öz kaynakları ise 10 milyar TL'yi aştı.

Hasılatını yüzde 95, net karını ise yüzde 97 artırmayı başaran Akfen GYO'nun net aktif değeri 10,8 milyar TL, hisse başına net aktif değeri ise 8,29 TL olarak gerçekleşti. Buna göre Şirket dünkü kapanış fiyatına göre yüzde 38 iskontolu işlem gördü.

Açıklanan finansal tablolara göre yılın ilk 6 ayında şirketin geçen yıl 9.4 milyar TL olan aktif büyüklüğü bu yılın aynı döneminde yüzde 78 artışla 16.6 milyar TL'ye çıktı. Yine geçen yılın aynı dönemine göre şirketin 6.1 milyar TL olan öz sermayesi yüzde 68 artışla 10.2 milyar TL, 176 milyon TL olan hasılatı yüzde 95 artışla 343 milyon TL'ye, 1.3 milyar TL olan karı ise yüzde 97 artışla 2.5 milyar TL'ye ulaştı. Akfen GYO'nun net aktif değeri ise geçen yıla göre 6.2 milyar TL'den yüzde 75 artışla 10.8 milyar TL'ye çıktı.

"Doğru zamanda atılan doğru adımların meyvelerini topluyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akfen GYO Genel Müdürü Sertac Karaağaoğlu, şunları kaydetti:

"2023 yılının ilk yarısında Akfen GYO olarak elde ettiğimiz sonuçları gururla karşılarken aynı zamanda geleceğe olan güvenimizi artıran önemli bir başarı olarak görüyoruz. Bu dönemde ortaya çıkan rakamları, doğru zamanda, doğru stratejilerle ve kararlılıkla attığımız adımların bir göstergesi olarak görüyoruz. Şu anda bunların meyvesini topluyoruz. Şirket olarak her zaman öz kaynaklarımızı güçlendirmek, yatırımcılarımıza değer katmak ve sektörde öncü bir konumda olmak hedefiyle çalışıyoruz. İlerleyen dönemlerde Akfen GYO olarak sektördeki büyümemizi sürdürmeye, yatırımcılarımıza değer katmaya ve gayrimenkul sektöründe kalıcı izler bırakmaya devam edeceğimize inancımız tamdır."

  • Etiketler:

Yorum Yaz