maritbet girişmaritbet
Akfen GYO, 7 ayda gelirlerini yüzde 200 artırdı!

Akfen GYO, 7 ayda gelirlerini yüzde 200 artırdı!

Akfen GYO hızlı adımlarla koronavirüsün olumsuz etkisini 7 ayda sildi, gelirlerini %200 artışla pandemi öncesi döneme taşıdı.

Akfen GYO’nun 2021 yılıyla birlikte aldığı önlemler ve portföyüne kattığı Bodrum Loft Tatil Köyü, Isparta ile Kütahya öğrenci yurtlarıyla birlikte şirketin Ocak-Temmuz arası dönemi içeren 7 aylık dönemdeki gelirleri, geçen yılın aynı dönemine göre, %200 oranında artışla 83 milyon TL’ye ulaştı.

Akfen GYO Genel Müdürü Sertac Karaağaoğlu, “Yeniden yapılanma ile koronavirüsün oluşturduğu olumsuz tabloyu silerken, pandemi öncesi rakamları da yakalıyoruz. Elde ettiğimiz olumlu finansal tablolarımız ile temettü dağıtımı ve yeni yatırımlara odaklanacağız” diye konuştu.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının getirdiği olumsuzluklara karşı 2021 yılı başıyla birlikte önlemler almaya başlayan Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Akfen GYO) bu adımlarının sonuçlarını hızlı bir şekilde almaya devam ediyor.

Akfen GYO’nun 2021 yılıyla birlikte aldığı önlemler ve portföyüne kattığı Bodrum Loft Tatil Köyü, Isparta ile Kütahya öğrenci yurtlarıyla birlikte şirketin Temmuz ayındaki toplam kira geliri, geçen yılın aynı ayına göre %267 oranında artarak 20 milyon TL’ye çıktı.

Şirketin geçen yıl 27 milyon TL olarak gerçekleşen Ocak-Temmuz arası dönemi içeren 7 aylık dönemdeki gelirleri bu yılın aynı döneminde ise %200 oranında yükselişle 83 milyon TL’ye ulaştı.

PANDEMİNİN OLUMSUZ ETKİSİNİ 7 AYDA SİLDİ

2007 ile 2017 yılları arasında 300 milyon Euro’luk yatırımla şehir otelciliği konseptiyle yola çıkan Akfen GYO, koronavirüs salgınıyla birlikte dünyanın içine girdiği pandemi döneminden olumsuz etkilenen finansal yapısı için hızlı adımlar attı. Şirket art arda aldığı kararlarla 7 ayda pandemi öncesi dönemi yakalamayı başardı.

2021 yılı başından itibaren 59 milyon Euro’luk yatırımla çoğunluğu şehir otellerinden oluşan portföyüne Bodrum Loft Tatil Köyü ile Isparta ve Kütahya öğrenci yurtlarını ekleyen Akfen GYO, portföyünü 21 otel, 2 öğrenci yurdu, 1 ofis binası olarak yeniden yapılandırdı.

Akfen GYO ikinci adım olarak 15’i Türkiye’de ve 4’ü Rusya’da olmak üzere 19 otelini işleten dünyanın önde gelen zincirlerinden Accor Grubu ile kira sözleşmesini revize ederek kendi lehine iyileştirdi. Bu değişiklik Akfen GYO’nun sağladığı kira gelirlerine yılbaşından itibaren artış olarak yansıdı.

Akfen GYO üçüncü adımında kreditörleri ile anlaşarak mevcut borç tutarı olan 178 milyon Euro’yu önce 10 yıl vadeli olarak yeniden yapılandırdı. Sonra da yaptığı yeni sermaye artışı ile 44 milyon Euro’sunu erkenden ödedi.

Bu adımlarını sermaye artırımlarıyla da destekleyen Akfen GYO, 2021 yılı başından itibaren 3 sermaye artışı gerçekleştirdi. Böylelikle şirketin sermayesi sadece 8 aylık dönemde 5 kat büyüme gösterdi. Akfen GYO, bu adımlarıyla kredi derecelendirme şirketi JCR Avrasya tarafından “yatırım yapılabilir” derecesi de aldı.

Önemli bir dönüşüm operasyonuna imza atan şirketin gelirleri 2021 yılının ilk 7 aylık döneminde geçen yıla göre yüzde 200 artış göstererek 83 milyon TL’ye çıkarken, salgın öncesi dönem rakamları da yakalanmış oldu.

TEMETTÜ HEDEFİYLE BİRLİKTE YENİ YATIRIMLARI DA GÜNDEMİNE ALDI

Akfen GYO’nun sahip olduğu 15’i Türkiye'de, 4’ü Rusya'da bulunan toplam 19 otelinden elde ettiği Temmuz ayı kira geliri ise 2020 yılının aynı ayına göre %339 artış göstererek 1.1 milyon Euro’ya çıktı. Ocak-Temmuz dönemi gelirleri ise geçen yıla göre %111 artışla 3,7 milyon Euro oldu.

Akfen GYO’nun portföyünün şehir otellerinden oluşması sebebiyle geçen yıl pandemi kaynaklı gelir düşüşlerinin yüzde 54’ü bulduğuna dikkat çeken Akfen GYO Genel Müdürü Sertac Karaağaoğlu, “Bu senenin başından itibaren çok hızlı ve yeni adımlar atarak gelirlerimizde önemli artışların yolunu açtık. 7 aylık dönemde sağladığımız yeniden yapılanma ile koronavirüsün oluşturduğu olumsuz tabloyu silerken, pandemi öncesi rakamları da yakalıyoruz. Elde ettiğimiz olumlu finansal tablolarımız ile gelecek dönemde temettü dağıtımı ve yeni yatırımlara odaklanacağız” ifadelerini kullandı.

Karaağaoğlu, geçen yıl kapılarını açan Bodrum Loft’un modern köy yaşamını tatilciler ile buluşturan konseptinin çok ilgi gördüğünü belirterek, “Bodrum Loft tatil köyümüz 2 yıldır Mayıs-Ekim ayları arasında tam doluluk ile çalışıyor. Bodrum Loft’un içerisindeki Loftelia, Vakko Patisserie, Sunset Sushi Bar ve Papermoon restoranlarının Bodrum’da popüler mekânlar olarak öne çıkması Bodrum Loft’dan elde ettiğimiz gelirlerin öngö

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akfen GYO’nun portföy değeri 600 milyon avroya ulaştı
  • 05.01.2023 10:31

Akfen GYO’nun portföy değeri 600 milyon avroya ulaştı

Akfen Gayrinmenkul Yatırım Ortaklığı'nın (Akfen GYO) toplam portföy değeri 600 m ...

Akfen GYO'nun gelirleri 2022'nin ilk 8 ayında geçen yılın tamamını geçti
  • 16.09.2022 11:22

Akfen GYO'nun gelirleri 2022'nin ilk 8 ayında geçen yılın tamamını geçti

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Akfen GYO), 2021 yılının tamamında 17,7 mil ...

Akfen GYO Bodrum Yalıkavak’ta arsa aldı, villa projesi yapacak!
  • 15.09.2022 09:31

Akfen GYO Bodrum Yalıkavak’ta arsa aldı, villa projesi yapacak!

Akfen GYO, Bodrum Yalıkavak'ya tüm izinleri alınmış yeni bir arsa satın aldı. Şi ...

Akfen GYO, 3 aylık kira gelirlerini euro bazında %24 arttırdı!
  • 09.05.2022 11:40

Akfen GYO, 3 aylık kira gelirlerini euro bazında %24 arttırdı!

3 aylık kira gelirlerini Euro bazında %24 arttıran Akfen GYO, ulusal kredi notun ...

Akfen GYO'dan Söğütlüçeşme projesi hakkında özel durum açıklaması
  • 15.04.2022 11:59

Akfen GYO'dan Söğütlüçeşme projesi hakkında özel durum açıklaması

Şirketimiz Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından Kamuyu Aydınlatm ...

Akfen GYO, Söğütlüçeşme projesiyle Time Out Market’i Türkiye’ye getiriyor!
  • 09.04.2022 14:10

Akfen GYO, Söğütlüçeşme projesiyle Time Out Market’i Türkiye’ye getiriyor!

Akfen GYO, Ankara Söğütlüçeşme lokasyonuna dünyaca ünlü Time Out Market'i açacak ...