maritbet girişmaritbet
Ahmen Eren: H&M ve Burberry Türkiye'ye gelebilir!

Ahmen Eren: H&M ve Burberry Türkiye'ye gelebilir!

Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, yeni teşvik paketi ile Türkiye’nin yatırım cenneti haline geldiğini belirterek, “Lacoste sırf teşvik var diye Romanya’ya kaçmıştı. Ama artık Türkiye’ye o da gelir, H&M de, Burberry de” dedi

 

Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, yeni teşvik paketi ile Türkiye'nin yatırım cenneti haline geldiğini belirterek, “Lacoste sırf teşvik var diye Romanya'ya kaçmıştı. Ama artık Türkiye'ye o da gelir, H&M de, Burberry de” dedi.
 
EREN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, yeni teşvik paketi ile Türkiye'nin büyük fırsatlara kapı açtığını belirterek, “Burberry, uzun süredir Çin'den yaptığı ithalatı azaltıp, Türkiye'den yaptığı alımı büyülttü” dedi. Eren, büyük markaların yeni teşvik paketini dikkatlice incelediklerini dile getirerek, “Türkiye, ön plana çıkıyor. Doğu Anadolu yatırımcılar için cennet oldu. Lacoste zamanında üretime gelmeyi çok istiyordu ama Romanya'daki teşvikler yüzünden oraya gitmişlerdi. Şimdi sıra Türkiye'de. Yeni teşvik paketi ile Türkiye'ye Burberry gelmezse, H&M gelecek o olmasa Lacoste gelecek. İllaki burada üretim yapmak onlar için çok cazip bir hâl alacak” diye konuştu.
 
‘Bitlisli iş adamları' projesi
 
Eren, Bitlisli iş adamları ile, şehrin gelişimi için neler yapabileceklerini konuştuklarını belirerek, şunları söyledi: “Bitlis'e nasıl ekonomik bir yatırım yapılabilir ona bakıyoruz. Elbetteki ticaret yapıyoruz ve buraya gelecek iş adamları yaptıkları işten kâr etmeli. Eğer ki böyle bir fırsat görmessek eğitimle ilgili yatırımları kendimiz sübvanse ederek devam ettiririz. Yeni teşvik paketi ile, Bitlis'in avantajlarına bakacağız. Yeni teşvik paketi bu bölgeyi rekabetçi hale getiriyorsa, yatırıma geleceğiz. Ancak buraya gelirsek, ‘Bitlisli iş adamları projesi' şeklinde geliriz. Turistik bir yatırım da olabilir.”
 
Bitlis'e yapılacak yatırımın emek yoğun bir alanda olması gerektiğini söyleyen Eren, şöyle konuştu: “Tekstil sektörünün konfeksiyon ayağında yatırım yapılması söz konusu olabilir. Urfa'da da ciddi fırsatlar görüyoruz. Bitlis'te rekabetçiysek burada, Amerika'da rekabetçiysek orada yatırıma gideriz. Bitlis'e gelecek yatırımlar istihdam yaratmalı. Hidroelektrik Santral'ler (HES) ne yazık ki istihdam sağlamıyor. ”
 
Irak, Türkiye'ye muhtaç
 
Bitlis'te yapılacak yatırımlardan üretilecek malların yakın coğrafyaya ihracatının söz konusu olabileceğini belirten Ahmet Eren, “Irak, Türkiye'ye muhtaç. Yeni teşvik paketi ile 5 ve 6'ncı bölgeye yatırım yapan iş adamları, Kuzey Irak fırsatını da gözden kaçırmasınlar. İran ve Suriye pazarlarındaki fırsatlar da iştah kabartıyor. Bitlis'te tarıma dayalı sanayi yatırımları da yapılabilir. İnşallah şu terörden kurtuluruz da huzurlu şekilde yatırımlar yapılır” dedi.
 
Bitlis'in ‘Eren Abi'si  olmak istemiyoruz
 
BİTLİS'e yaptığı okullarla, sosyal sorumluluklarını yerine getirdiklerini dile getiren Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, “Burada doğup büyüdüğüm için, eğitimle ilgili katkılarda bulunuyoruz. Buradaki ilk okulumuzu 2003 yılında açtık. Bu yatırımlar şehri ekonomik olarak da kalkındırıyor. Ancak, ticari yatırım için tek başımıza gelmeyiz. Bitlis'in ‘Eren abi'si olmak istemiyoruz. Bu yüzden Bitlis'e yatırım ancak toplu olarak gerçekleşebilir” dedi.
 
Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...