maritbet girişmaritbet
Abdi İbrahim ilk sürdürülebilirlik raporunu yayımladı

Abdi İbrahim ilk sürdürülebilirlik raporunu yayımladı

Bir asırlık geçmişi ile tıbba ve insanlığa hizmet eden Abdi İbrahim, ilkini yayınladığı A seviye Sürdürülebilirlik Raporu’nu paydaşlarının bilgisine sundu

Sürdürülebilirlik konusundaki başarısını 100 yılı aşkındır faaliyet göstererek kanıtlamış olan Abdi İbrahim, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre, paylaşımcı ve eşitlikçi bir toplum ve müreffeh ülkeler seviyesine erişmiş bir ülke ekonomisi bırakmak hedefiyle İlk Sürdürülebilirlik Raporu'nu Yayımladı. Köklü, saygın, yenilikçi ve sorumlu bir şirket olan Abdi İbrahim, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre, paylaşımcı ve eşitlikçi bir toplum ile müreffeh ülkeler seviyesine erişmiş bir ülke ekonomisi bırakmak hedefiyle sürdürülebilirlik çalışmalarına devam ediyor. Abdi İbrahim'in sürdürülebilir liderlik ve küresel bir oyuncu olma hedefleri doğrultusunda ekonomik, sosyal ve çevresel alanlarında gerçekleştirdiği faaliyetleri kapsayan “A seviye Sürdürülebilirlik Raporu'nu” yayımlandı. Abdi İbrahim, sürdürülebilirlik hedeflerini paydaşlarının dikkatine sunmayı, kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarının ayrılmaz bir bileşeni olarak görmektedir. Bu kapsamda 2009 yılında BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne imza atarak önemli bir adım atmış ve 16 Eylül 2013 tarihinde yayımladığı Üçüncü İlerleme Bildirimi ile insan hakları, çevre ve sosyal sorumluluk alanlarında ulaştığı üstün standartları paylaşma fırsatı sağlamıştır. 

“Sürekli Gelişim İlkesi” ışığında her alanda büyük atılım içerisinde olan Abdi İbrahim, sürdürülebilirlik çalışmaları alanında yeni bir ufuk çizgisi belirleyerek, faaliyetlerini Küresel Raporlama Girişimi'nin (GRI) A seviyesi ilkeleri kapsamında raporlamaya odaklandı ve ilk raporunu yayımladı. Şirket, dünyanın önde gelen 6.000 şirket, kamu kuruluşu ve sivil toplum örgütünün yer aldığı GRI onaylı Sürdürülebilirlik Raporu'na sahip öncü kurumlardan biri haline geldi. 

Abdi İbrahim Sürdürülebilirlik Raporu'nda, Şirketin Yönetim Yaklaşımı, Ekonomiye Sağlanan Katma Değer, İş gücü ve İnsan Hakları, Ürün Sorumluluğu, Toplumsal Gelişime Sağlanan Katkı ve Çevresel Yaklaşım başlıkları altında farklı alanlarda hayata geçirdiği referans uygulamaları yer almaktadır. 

Rapor, Abdi İbrahim'in genel merkez, üretim tesisleri ve saha iş birimlerinden 01 Ocak 2012 - 31 Aralık 2012 tarihleri arasında derlenen kalitatif ve kantitatif verilerden oluşmaktadır. 

Etkin kaynak kullanımını hedefleyen çevre yaklaşımı 
Abdi İbrahim, Sürdürülebilirlik Raporu aracılığıyla faaliyetleri sırasında oluşan çevresel etkinin asgari düzeyde kalmasını hedefleyen çevre yaklaşımını paydaşlarının dikkatine sunuyor. Tüm iş süreçlerini etkin kaynak kullanımı stratejisi çerçevesinde şekillendiren Şirket, 2012 yılında 1.125 evin bir aylık, 93 evin ise bir yıllık su ihtiyacına karşılık gelen 16 bin 880 m3 değerinde su tasarrufu sağladı.  Elektrik tüketiminde ise, 100 konutluk bir yerleşkenin bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak eşdeğerde tasarruf sağlayan Abdi İbrahim, doğal kaynakların korunması yönelik çalışmalarına aralıksız bir biçimde devam ediyor.

Türkiye'nin ilk ve en büyük akredite ilaç Ar-Ge merkezi Abdi İbrahim'de
Abdi İbrahim Sürdürülebilirlik Raporu'nda ön plana çıkan bir diğer konu ise Şirket'in ürün geliştirme alanındaki yetkinliğidir. Türkiye ilaç sektöründe Ar-Ge kültürü anlayışının yerleşmesinde önemli katkıları olan Abdi İbrahim, Türkiye'nin akredite olmuş ilk ve en büyük ilaç Ar-Ge Merkezi'ni bünyesinde barındırmaktadır. 

Uzun vadeli büyüme hedefleri doğrultusunda yenilikçi bir yönetim yaklaşımı benimseyen Abdi İbrahim, Ar-Ge faaliyetleri aracılığıyla yenilikçi ürünler geliştirmeyi, bioeşdeğerlik çalışmalarıyla yüksek başarı oranı yakalamayı, eşdeğer ürün geliştirme süreçlerini hızlandırmayı, gerek Türkiye gerekse Avrupa için Ortak Teknik Doküman (CTD) dosyalarının hazırlanmasını ve değer katılmış ürünler geliştirmeyi hedeflemektedir. 

Toplumsal gelişime odaklanan öncü sosyal sorumluluk projeleri
2012 yılında 100. faaliyet yılını geride bırakan Abdi İbrahim, yenilikçi ürün ve hizmetlerle toplum sağlığına hizmet etmenin yanı sıra eğitim, kültür-sanat alanlarında öncü sosyal sorumluluk projelerine imza atıyor. Kendisini örnek bir kurumsal vatandaş olarak konumlandıran Şirket, 2007 yılında Milli Eğitim'in hizmetine sunduğu Abdi İbrahim İlköğretim Okulu'nun ardından Belma Barut İlköğretim Okulu'nun inşaatına 2012 yılında başlayarak sosyal sorumluluk projelerine yeni bir halka ekledi. Toplum sağlığı alanında ise bilinçli ilaç kullanımına yönelik Akılcı İlaç Kampanyası ile kamuoyu nezdinde geniş takdir toplayan Şirket, 2012 yılında Bruno Sağlık TIR'ı projesine hayat vererek burun sağlığı konusunda toplumsal bilinç oluşturmayı hedefledi. 

Bu projelerin yanı sıra, Abdi İbrahim, uluslararası kültür-sanat dünyasının 2012 yılındaki en dikkat çekici sanat etkinliklerinden birisi olan Van Gogh Alive Dijital Sanat Sergisi'ni, dünya prömiyerinin hemen ardından Türkiye'de 215 bin sanatseverle buluşturarak önemli bir başarıya imza attı. 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye genelinde 1643 km bisiklet ve 373 km yeşil yürüyüş yolu yapıldı
  • 04.07.2023 12:53

Türkiye genelinde 1643 km bisiklet ve 373 km yeşil yürüyüş yolu yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye genelinde ...

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı
  • 11.05.2023 11:53

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabınd ...

Bakan Kurum: "Deprem bölgesinde 3 aşamalı şehirleşme modelimiz olacak"
  • 24.02.2023 11:40

Bakan Kurum: "Deprem bölgesinde 3 aşamalı şehirleşme modelimiz olacak"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman’da yeni kuru ...

Bakan Kurum: "10 ilde 41 bin 791 bina acil yıkılacak veya ağır hasarlı"
  • 14.02.2023 11:18

Bakan Kurum: "10 ilde 41 bin 791 bina acil yıkılacak veya ağır hasarlı"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep’te afet koo ...

Bakan Kurum: "Depremlerden etkilenen illerde ay sonuna kadar inşaat faaliyetlerini başlatacağız"
  • 14.02.2023 11:05

Bakan Kurum: "Depremlerden etkilenen illerde ay sonuna kadar inşaat faaliyetlerini başlatacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: "Kahramanmaraş merkez ...

Gaziantep'de TOKİ'nin deprem bölgesindeki 134 bin konutu zarar görmedi
  • 13.02.2023 13:35

Gaziantep'de TOKİ'nin deprem bölgesindeki 134 bin konutu zarar görmedi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığın ...