maritbet girişmaritbet
500 milyon dolarlık yatırım hacmi

500 milyon dolarlık yatırım hacmi

İş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Süha Önder, kasasında 59.3 milyon dolar nakit olan İş GYO’nun, yatırım hacmini 500 milyon dolara kadar çıkarabileceğini söyledi.

 İş GYO, yurtdışına yatırım yapacak ilk GYO'lardan birisi olmaya hazırlanıyor. İş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Süha Önder, kasasında 59.3 milyon dolar nakit olan İş GYO'nun, yatırım hacmini 500 milyon dolara kadar çıkarabileceğini söyledi.

 FRANSA'da düzenlenen Avrupa'nın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'e katılan İş GYO, yurtdışına yatırım yapacak ilk GYO'lardan birisi olmaya hazırlanıyor. Özellikle ABD ve Batı Avrupa ile ilgilenen İş GYO'nun, kira getirisi olan gayrimenkul satın almak için arayışları sürüyor. İş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Süha Önder ve İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes'in verdiği bilgilere göre, İngiltere'de üzerinde çalıştıkları bir proje bulunuyor. Türkiye'de ise Tuzla'daki projeleri Çınarlı Bahçe, İş Bankası Teknoloji Merkezi ve karma projenin yanı sıra Taksim'de ofis ve İzmir Bayraklı'da karma projelerine odaklanan İş GYO, turizm sektöründe genişlemeyi planlarken, bu yıl iki adet kira getirisi olan gayrimenkulu daha bünyesine katıyor.

Kasada 59.3 milyon dolar

İş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Süha Önder, İş GYO'nun kasasında 59.3 milyon dolar nakit ve yıllık 58.3 milyon dolar kira getirisi olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Likit durumdayız. Fırsat çıktığında, yatırım hacmini 500 milyon dolara kadar çıkarabiliriz. Bu nedenle, yurtdışıyla da ilgileniyoruz. ABD'de ve Avrupa başkentleriyle ilgileniyoruz.”

 İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ise, İngiltere'de üzerinde çalıştıkları proje olduğunu vurguladı. İş GYO, Tuzla'daki Türkiye İş Bankası Teknoloji ve Operasyon Merkezi ile bitişik arsa üzerinde yer alacak karma projenin ayrıntılarını ilk kez MIPIM'de açıkladı. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, şunları söyledi: “44 bin metrekarelik araziye inşa edilen merkezde, Türkiye İş Bankası'nın ihtiyaçları kapsamında 5 bin personel çalışacak. Araziyi 2010'da 26.7 milyon dolara almıştık. Üzerinde Paşabahçe'nin üretim tesisi bulunuyordu.”

4'üncü oteli olacak

Teknoloji ve operasyon merkezinin bitişiğindeki 22 bin metrekarelik parseli ise 14 milyon dolara satın aldıklarını ifade eden Turgay Tanes, “Burada ofis, otel ve AVM barındıran karma bir proje gerçekleştiriyoruz. Proje içindeki otel İŞ GYO'nun 4'ncü oteli olacak ve bünyemize ilk kez bir şehir otelini katıyoruz. ” diye konuştu. Tanes, Tuzla'daki konut projeleri Çınarlı Bahçe de eklenince üç projenin 300 milyon dolarlık değere ulaştığını kaydetti.

Rusya'da ticari yatırım yapacak

TURGAY Tanes, İş GYO'nun yurtdışında otel ve ticari yatırım yapacağını belirterek, “Nest in Globe (NIG) adıyla Hollanda'da Kayı Holding ile birlikte bir şirket kurduk. Şirket sermayesinin yüzde 50'sine kurucu ortak sıfatıyla iştirak ettik. Turizm sektöründe de genişlemeyi düşünüyoruz” dedi.

Hürriyet

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İŞ GYO'nun kredi notu ne durumda?
  • 26.08.2022 11:54

İŞ GYO'nun kredi notu ne durumda?

İş GYO, güncel kredi notuyla ilgili açıklamada bulundu. ...

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik’in Beşiktaş’taki binasını aldı!
  • 23.08.2022 09:26

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik’in Beşiktaş’taki binasını aldı!

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik'in Beşkitaş Dikilitaş'taki binasını yeni proje h ...

Turgay Tanes, 2. Kartal Zirvesi'nde ESD'ye konuştu!
  • 10.05.2017 16:36

Turgay Tanes, 2. Kartal Zirvesi'nde ESD'ye konuştu!

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, 2. Kartal Zirvesi'nde emlaktasondakika.com'a ö ...

Manzara Adalar'ın satış ofisi işte böyle hazırlandı!
  • 04.03.2017 15:20

Manzara Adalar'ın satış ofisi işte böyle hazırlandı!

İş GYO'nn Kartal'daki projesi Manzara Adalar'ın satış ofisi 10 gün gibi kısa bir ...

Ev almadan Manzara Adalar'a uğrayın!
  • 02.03.2017 09:10

Ev almadan Manzara Adalar'a uğrayın!

İŞ GYO tarafından Kartal'da inşa edilen Manzara Adalar projesinin '3+1 diye aldı ...

Turgay Tanes 'İstanbul dışında da gayrimenkul konuşulmalı'
  • 13.05.2015 14:52

Turgay Tanes 'İstanbul dışında da gayrimenkul konuşulmalı'

GYODER'in düzenlediği Gelişen Kentler Zirvesi'nde konuşan Tanes 'Balıkesir, bu s ...