maritbet girişmaritbet
"Türkiye’ye daha çok mobilya OSB yatırımı gerekli"

"Türkiye’ye daha çok mobilya OSB yatırımı gerekli"

MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, "Mobilya sektörünün yatay yönlü büyümeye ihtiyacı var" dedi.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, zorlu geçen 2020 yılına rağmen hedeflerine ulaşan ve 2021 yılında da hedef büyüten mobilya sektörü için açıklamalarda bulundu. Balcı “Geçtiğimiz yıl yurt içinde 50 milyarlık satış grafiğine ulaştık, yurt dışına ise 3.5 milyar dolar dolar ihracat gerçekleştirdik” dedi.

Pandeminin etkilerinin tüm dünyada devam ettiğini ancak ülkemizde de aşılama çalışmalarının başlamasının ardından, Covid-19'un yayılımının önüne geçilmesinde umut verici bir yol kat edildiğini dile getiren MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, “2021 yılında sektör adına beklentimiz büyük. Ancak Türkiye ekonomisini domine eden sektörlerin başında gelen mobilya sanayimizin daha da güçlenebilmesi için yeni ve büyük yatırımlar yapılması gerekiyor” dedi.

“Mobilya alanında daha çok OSB'ye ihtiyacımız var”

MOSDER Başkanı Mustafa Balcı “Pandemide de gördük ki işletmelerimizin yenilik yapabilme, krizi hızlıca yönetebilme ve teknolojik alt yapı ile istikrarlı üretim yeteneği sayesinde sektörümüz ayakta kalabildi” dedi. Balcı ayrıca, “İstanbul, Kayseri, İnegöl, Ankara, Hatay, Bolu gibi şehirlerimizde organize sanayi bölgelerimiz yer almaktadır ancak Türkiye'nin üretim potansiyeli açısından daha çok OSB yatırımına ihtiyaç vardır” diye ifade etti.

Günümüzde katlı işletmelerin maliyeti daha yüksektir. Bu nedenle mobilya üretim merkezlerinde büyüme yatay yönde olmalıdır şeklinde açıklama yapan Başkan Mustafa Balcı, “Üretim merkezlerinin bir arada olduğu, alt yapı hizmetlerinin de bu merkezlere daha kolay yoldan ulaşabildiği ve mobilya sanayinde hizmet veren firmaların birlikte aynı sinerjide faaliyet gösterebilmelerinin önünü açmak için organize sanayi bölgelerine yönelik yatırım yapılmasını arzuluyoruz” dedi.  

“Koltuk”larımız kabarıyor!

“İhracatta son 5 yıla baktığınızda her sene yükselen bir ivmeye sahip bulunuyoruz. Türkiye'de dış ticaret fazlası veren sektörlerin başında gelen mobilya sektörü adına gururluyuz. Bugün dünyada 200 ülkeye mobilya ihraç ediyoruz.  Ar-Ge ve tasarım gücümüzle, katma değeri yüksek ürünlerimize dünyadan talep arttıkça bizim de koltuklarımız kabarıyor. Uluslararası rekabette yakın coğrafyamızda yer alan ülkeler bile artık bizden ürün alır konuma geldiler.”

Mustafa Balcı sözlerine devam ederken, “Türkiye, yurt dışı pazarından daha çok pay alabilmek için sanayi tesislerini daha çok geliştirmek zorundadır. Önümüzdeki yıllarda giderek artacak yoğun talebi karşılayacak kapasiteye sahip, endüstri 4.0'a uyumlu son teknoloji ile donatılmış makine parkurlarına ve üretim merkezlerine ihtiyaç bulunmaktadır” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Altı ayda 2,4 milyar dolarlık mobilya ihracatı gerçekleştirildi
  • 16.07.2022 10:26

Altı ayda 2,4 milyar dolarlık mobilya ihracatı gerçekleştirildi

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatında yılın ilk altı aylık döneminde ve h ...

Ferm'den konforlu puf tasarımları!
  • 11.04.2022 11:32

Ferm'den konforlu puf tasarımları!

Tamamlayıcı bir mobilya olarak kullanılan puflar evlerimizde yerlerini alıyor. F ...

Boca Do Lobo yeni tasarımlarıyla evinize geliyor!
  • 17.02.2022 12:07

Boca Do Lobo yeni tasarımlarıyla evinize geliyor!

El işçiliği kullanarak tasarladığı mobilyalarla dikkati çeken Portekizli şirket ...

Aster'den salonlar için yeni trendler!
  • 15.02.2022 12:04

Aster'den salonlar için yeni trendler!

Portekizli mobilya şirketi Aster yeni koleksiyonlarını tanıtmaya devam ediyor. İ ...

Modüler mobilyalarla esnek dokunuşlar!
  • 04.02.2022 11:57

Modüler mobilyalarla esnek dokunuşlar!

Modüler mobilya kullanımı özellikle salonlarınızı dekore ederken esneklik sağlıy ...

Weltew Home, St. Petersburg ve Moskova’ya 2 mağaza birden açtı
  • 14.09.2021 11:41

Weltew Home, St. Petersburg ve Moskova’ya 2 mağaza birden açtı

İnegöl’ün 2020 yılı ihracat rekortmeni Weltew Home, Rusya’da hem başkent Moskova ...