maritbet girişmaritbet
Konutlar yatırım aracı olmaktan çıktı!

Konutlar yatırım aracı olmaktan çıktı!

Son dönemlerde yaşanan konut fiyatlarının artışı ve kredi faizlerinin yüksek oranlarda olmasından dolayı artık konutlar yatırım aracı olarak görülmüyor. 

Artan enflasyona karşı parasının değerini korumak isteyen yatırımcılar en güvenli liman olarak konutları görünce satışlarda ciddi artış yaşandı. Ancak artışta olan faiz oranları ve BDDK’nın kredilere yönelik uyguladığı kısıtlamalar, yatırım amacıyla konut satın alan yatırımcıların piyasadan çekilmesine sebep oldu.

Konut kiralarına gelen yüzde 25 zam kısıtlamasının 1 yıl daha uzatılmasıyla, kira geliri beklentisiyle konut alanları olumsuz etkiledi. Bu durum kiracılı evlerin de satılmasına sebep oldu. 

Bu dönemde evi olmayanların orta Vadeli Program ile fırsat beklediği düşünülürken duraklama döneminin yaşandığı görülüyor.

Arsa ve tarlaya talep arttı

Yatırım amaçlı değil de ihtiyaç odaklı konut satışlarının yaşandığı bu dönemde, yatırımcılar arsa ve tarlalara yöneldi. Konut yatırımlarının son dönemde askıya alındığı, yatırımların yerini arsa ve tarlaya bıraktığı görüldü.

  • Etiketler:

Yorum Yaz