maritbet girişmaritbet
İngiltere'de inşaat sektörünün büyümesi mart ayında hız kesti

İngiltere'de inşaat sektörünün büyümesi mart ayında hız kesti

S&P Global/CIPS tarafından açıklanan verilere göre, ülkede inşaat sektörü Satın Alım Yöneticileri Endeksi (PMI) 50,7 seviyesine geriledi

İngiltere’de inşaat sektörünün büyümesi bu yılın mart ayında yavaşladı.

S&P Global/CIPS tarafından açıklanan verilere göre, ülkede inşaat sektörü Satın Alım Yöneticileri Endeksi (PMI) 50,7 seviyesine geriledi.

Bir önceki ayda (şubat) ülkede inşaat sektörü PMI verisi 54,6’e geriledi.

Öncü veri olarak bilenen PMI verilerinde 50 seviyesinin üstü sektörel büyüme, bu seviyenin altı ise sektörel daralma olarak yorumlanıyor.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen S&P Küresel Araştırmalar Direktörü Tim Moore, “İngiltere'deki inşaat şirketleri, inşaat mühendisliği ve ticari projeler üzerindeki çalışmaların üst üste iki ay boyunca artmasıyla mart ayında üretim seviyelerinde toparlanma kaydetti.” ifadesini kullandı.

Mart ayında sektördeki büyüme ivmesinin yavaşlamasına dikkati çeken Moore, “Ev yapımında keskin bir şekilde hız kazanan düşüş, Mart ayında ana endişe alanını oluşturdu. Bastırılmış talebin ve yükselen faiz oranlarının ardından yeni konut projelerinde yapılan kesintiler, inşaat sektöründe konut inşasında neredeyse üç yıldır en keskin düşüşü yaşanmasına neden oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

Geçen ay İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizinin yüzde 4’ten yüzde 4,25’e yükseltildiğini duyurmuştu.

Merkez bankasından yapılan açıklamada, politika faizinin 25 baz puan artırılarak yüzde 4’ten yüzde 4,25 seviyesin yükseltildiği kaydedilmişti.

İngiltere’de bu yılın şubat ayında ise enflasyon yüzde 10,4 seviyesine yükselerek, son 40 yılın en yüksek seviyesine yaklaşmıştı.

Ülkede geçen ay ise gıda fiyatlarında yüzde 18,2 ile son 45 yılın en sert artışı yaşanmıştı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz