maritbet girişmaritbet
Zafer Baysal 'Türkiye'de 1 milyar euroluk AVM'lerimiz var'

Zafer Baysal 'Türkiye'de 1 milyar euroluk AVM'lerimiz var'

Amstar Türkiye Kıdemli Başkan Yardımcısı Zafer Baysal, MIPIM 2014'te, projelerini emlaktasondakika.com'dan Hüseyin Belibağlı'ya anlattı.

Amerikalı bir firma olan Amstar'ın Türkiye'deki temsilcisi Zafer Baysal firma olarak Türkiye'deki yatırımlarını anlatarak MIPIM Fuarı'nın değerlendirmesini yaptı.

Şuanda Türkiye'de bizim hemen hemen 1 milyar Euro mertebesinde Samsun, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da yer alan 5 tane aktif AVM'lerinin bulunduğunu aktaran Baysal bunların Rönesans Gayrimenkul Yatırım ile 7 sene önce başlayan ortaklık ile gerçekleştiğini söyledi.  Baysal ‘Ondan önce Adana Optimum ve İstanbul Kadıköy Belediyesi sınırları içeresinde yapılan semt alışveriş merkezi kıvamındaki Kozzy AVM var.” dedi.

Rönesans'la Rusya'da ortak bir AVM'leri olduğunu ve bunu geçen sene içerisinde bir Rusya Novosibirsk‘teki Rus gruba sattıklarını ifade eden Baysal “İnşaası yapıldı, kiralaması yapıldı, yani yüzde 100 dolulukla yabancı bir şirkete, yine Rus bir gruba sattık. Bu Rusya'nın önemli şehirlerinden olan Novosibirsk'teki Aura Novosibirsk AVM… 65 bin metrekare civarındaki Aura Novosibirsk 200 milyon Euro gibi bir fiyatla işlem gerçekleşti” dedi.

Türkiye'deki yaşanan bazı olaylardan etkilenmediklerini, ziyaretçi sayılarının haftasonlarında hızla arttığını söyleyen Zafer Baysal şu açıklamayı yaptı “Bizim şuanda devam eden bir yatırımız yok. Bunların hepsi gerçekleşmiş, aktif bir şekilde çalışan alışveriş merkezleri… Bu nedenle giriş sayılarında, cirolarda herhangi bir düşme gözlemedik. Örneğin Kahramanmaraş ya da Şanlıurfa'da haftasonları 100 binlere varan giriş sayıları yakalıyoruz. Bunda herhangi bir sıkıntı yok. Ama şuanda kısa vadede önümüzde birtakım yabancılar tarafından da sıkıntı olduğu algılanan, yazılan olayları yaşıyoruz. İnşallah ülkemizde en kısa zamanda sükûnet hakim olur. Çünkü yabancı fonlar açısından da baktığımızda Türkiye'nin alternatifi fazla yok. Hala yatırım yapmaya devam ediyoruz. Biz AVM'leri sonsuza kadar tutmuyoruz. Belli bir değere geldiğinde satıyoruz. Tekrar yatırımlarda kullanıyoruz. Eğer ilerde 2-3 sene sonra satacak olursak Türkiye'de çeşitli sektörlerde, özellikle konut, kentsel dönüşüm projeleri gibi AVM ve gayrimenkul yatırım projelerinde olmak istiyoruz.” dedi.

"Partnerlerle hareket ediyoruz"

Bundan sonraki yatırımları ile ilgili olarak da konuşan Baysal “Bizim mutlaka partner'ımızın olması lazım. Rönesans bugüne kadar son derece yüzümüzü güldüren bir ortaklıktı. 7 sene önce Rönesans'ın Genel Müdürlüğü'nü yaparken kurulmuş bir ortaklıktı bu. Hala Rönesans'la yeni projelere sıcak bakıyoruz. Ama Rönesans'ın konut projeleri yok. Eğer konut projesi olursa Rönesans dışında da konut sektöründe konusunun lideri önde gelen firmalarından biriyle bir ortaklık yapabiliriz.” açıklamasında bulundu.

Türk Çadırı zayıf kaldı

Rönesans'ın Kartal'daki projesi hakkında bilgi sahibi olduklarını ve ortaklı bir proje olduğu için bu projede yer almadıklarını ifade eden Baysal, MIPIM Fuarı'ndaki Türk çadırını değerlendirdi. Daha önceki yıllarda gerçekleştirilen fuar etkinliklerinin daha hareketli olduğunu bu yılki seçim sürecinden dolayı Ali Babacan gibi önemli devlet büyüklerinin fazla katılım yapamadığını, bunun eksikliğini yaşadıklarını belirtti.

Baysal bu sene 25'incisi düzenlenen MIPIM'de 25'ten fazla Türk yatırımcı firmanın farklı yer aldığını ve birlikte olunması gerektiğini şu sözlerle belirtti: “Fuar, 22 bin ile 26 bin kişinin geldiği bir fuar...  “Bu sene 25'incisi yapılıyor. Tüm ziyaretçiler Türk çadırı içinden geçerek alana giriyor. Gönül isterdi ki fuarda tüm Türk yatırımcısı toplu bir halde, Rusya gibi iz bırakarak daha uzun bir çadırda yer alarak, daha başarılı bir şekilde değerlendirilsin. Ama yine de Türkiye'ye son derece büyük ilgi var.” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Zafer Baysal 'Türkiye'de 1 milyar euroluk AVM'lerimiz var'
  • 14.03.2014 11:48

Zafer Baysal 'Türkiye'de 1 milyar euroluk AVM'lerimiz var'

Amstar Türkiye Kıdemli Başkan Yardımcısı Zafer Baysal, MIPIM 2014'te, devam etme ...

Zafer Baysal sektör yatırımcılarını değerlendiriyor
  • 14.01.2014 13:16

Zafer Baysal sektör yatırımcılarını değerlendiriyor

Amstra Kıdemli Başkan Yardımcısı Zafer Baysal, Türk inşaat sektörüne yapılan yat ...

Ali Babacan, MIPIM Fuarı'nda Vadistanbul ve Ağaoğlu Maslak 1453 standlarını ziyaret etti!
  • 14.03.2013 08:23

Ali Babacan, MIPIM Fuarı'nda Vadistanbul ve Ağaoğlu Maslak 1453 standlarını ziyaret etti!

Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan, MIPIM Fuarı'nın ikinci gününde Ağaoğlu Ma ...

Gaziantep, MIPIM'de tanıtacağı projeleri fuar öncesi açıklıyor
  • 17.02.2018 16:41

Gaziantep, MIPIM'de tanıtacağı projeleri fuar öncesi açıklıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, bu yıl ilk kez katılacaklar ...

MIPIM Fuarı'nın 3. gününde neler yaşandı?
  • 16.03.2017 15:48

MIPIM Fuarı'nın 3. gününde neler yaşandı?

Fransa'nın Cannes kentinde 14 Mart Salı günü başlayan MIPIM Fuarı'nın 3. gününde ...

MIPIM Fuarı'nın 2. gününde neler yaşandı?
  • 15.03.2017 17:08

MIPIM Fuarı'nın 2. gününde neler yaşandı?

Dün başlayan ve bugünde tüm hızıyla devam eden MIPIM Fuarı'nın nabzını tutmaya d ...