maritbet girişmaritbet
Yeşil İş – Green Business 2013 Konferansı 17-18 Eylül'de İstanbul Swissotel’de!

Yeşil İş – Green Business 2013 Konferansı 17-18 Eylül'de İstanbul Swissotel’de!

17-18 Eylül tarihlerinde İstanbul Swissotel’de gerçekleşecek olan Yeşil İş – Green Business 2013 Konferansı, 5. yılında“Değişim Zamanı” teması ile katılımcılarla buluşuyor

Türkiye'nin en güçlü sürdürülebilir iş platformu olarak kabul edilen Yeşil İş 2013'ün 5. yılında, T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı,Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı,Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İTO ve İSO'nun katkıları ve katılımıyla; sürdürülebilir iş dünyasının en yeni gelişmeleri tartışılacak.

Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından gerçekleştirilen ve geçtigimiz yılların büyük başarılarından güç alan Yeşil İş 2013, sürdürülebilir iş ve dünya liderlerini beşinci kez buluşturuyor ve 2 günsürecek tartışmalar, paylaşımlar ve yenilikler için ev sahipliği yapıyor. Yeşil İş2013'te,sürdürülebilir gelecek için sürdürülebilir iş modelleri yaratmak adına çalışmalar yapan tüm taraflarbiraraya geliyor.

The Guardian Sustainable Business Genel Yayın Yönetmeni Jo Confino'nun moderatörlüğünde gerçekleşecek CEO Oturumları ile, sürdürülebilir iş dünyasının en yeni parametreleri tartışılacak. İş dünyasından lider isimlerin bir araya geleceği oturumlarda, küresel pazarlarda lider olarak yer almak, iş dünyasını küresel tehditlerden koruyacak yeni fırsatlar gibi birçok önemli konu masaya yatırılacak.

5. yılında da farklılık oluşturuyor...

Geçtiğimiz yıl T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımı ile80'e ulaşan çözüm ortağı ve 100'ü aşan konuşmacı ile gerçekleştirilen Yeşil İş 2012'nin ardından,2013'te artan sorumluluk ile hedeflerimizi daha da büyüttük! 

İş dünyasının liderleri sürdürülebilir iş dünyasının geleceğini şekillendirmek, değişimi ve en yeni gelişmeleri tartışmak, yeni düşünce sistemlerini oluşturmak üzere Yesil İş 2013`te buluşuyor...

Yenilebilir Enerjiden Enerji Verimliliğine, Sürdürülebilir InovasyondanSürdürülebilir Finansmana, Entegre Raporlamadan Karbon Yönetimine,Sürdürülebilir Yaşam ve Tüketimden Sürdürülebilir Binalara,Sürdürülebilir Turizmden Sürdürülebilir Tarım ve Gıdaya...

Değişimi, 80'e ulaşan çözüm ortağı ve güç birliği yaptığı tüm paydaşları ile gerçekleştiren Yeşil İş 2013'ün Stratejik Çözüm Ortaklığı'nı Schneider Electric üstlenirken; BASF ve Bio İstanbul, Capatect ve Rehau diğer önemli çözüm ortakları arasında yer alıyor. Konferans kapsamında Sürdürülebilir Kalkında Derneği, UNDP, The Gold Standart gibi kurumlarla işbirliği yapılırken; konferans İmsad, Taba, Turobgibi kurumlar tarafından da destekleniyor. Yeşil İş 2013'ün basın çözüm ortakları arasında ise SkyTürk 360, HaberTürk, Radikal, Brandage, Ekoiq, Gayrimenkul Türkiye, Kariyer.net,Eko Yapı, Yeşil Bina, Su ve Çevre gibi kurumlar yer alıyor.

Tüm Taraflar Biraraya Geliyor...

Kamu, özel sektör, üniversite ve STK paydaşlığının önemine vurgu yapan ve konu ile ilgili tüm tarafları biraraya getirerek farklı sektörlerdeki “sürdürülebilir iş modelleri”ne odaklanan programıyla Yeşil İş 2013, sürdürülebilirlik alanındaki yeni fırsatları ve iş modellerini katılımcılarla paylaşıyor. Konferans, yenilenebilir enerji, sürdürülebilir inovasyon, sürdürülebilir finansman, sürdürülebilir yaşam ve tüketim, sürdürülebilir turizm, sürdürülebilir belediyeler ve sürdürülebilir ulaşım gibi konuları kapsayan oldukça zengin bir içeriğe sahip. Farklı sektörleri buluşturan Yeşil İş 2013`te, iş dünyasının liderleri, sürdürülebilir büyümenin uzmanları, özel sektör, kamu sektörü,sivil toplum ve akademisyenler gündemi değerlendirirken, iş modellerinin geleceğine şekil verecek görüşlerini aktarıyorlar.

Yeşil İş - Green Business 2013'te sürdürülebilir gelecek için çalısan tüm kurumların ürünlerini ve hizmetlerini kamu ve özel sektörde yatırımcılar ve alıcılar ile buluşturan, network için de önemli bir platform oluşturuluyor. Siz de bu platformdaki yerinizi almak için [email protected] adresine başvuruda bulunabilirsiniz.

İş Dünyasının Gündemi: SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Ekonomik, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Sürdürülebilirlik AkademisiYönetim Kurulu Başkanı Murat Sungur Bursa,“Akademi olarak  bu yıl beşincisini gerçekleştireceğimiz Yeşil iş 2013: Sürdürülebilir İş Buluşması'nın Türk iş dünyasının global pazarlarda lider olması için kaçınılmaz olan sürdürülebilirlik dönüşümüne ivme kazandıracağına ve değer katacağına inanıyor; bu konudaki tüm çalışmalar için örnek teşkil etmesini temenni ediyoruz” diyor.

Karbon ayak izi siliniyor!

Sürdürülebilirlik Akademisi tüm etkinliklerini karbon nötr olarak gerçekleştiriyor. Yeşil İş 2013'te konferansın karbon ayak izi üniversiteli gönüllülerden oluşan “Karbon Avcıları” ekibi tarafından hesaplanıyor.  

Kısaca Sürdürülebilirlik Akademisi hakkında

Sürdürülebilirlik Akademisi, sürdürülebilir gelecek ve kalkınma için iş dünyasında sürdürülebilirlik dönüşümünü hızlandırmada öncü olmak misyonu ile ekonomik, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirlik ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapmak amacı ile kurulmuş kar amacı gütmeyen bir sosyal girişimdir. Türkiye'de, iş dünyasında sürdürülebilir iş modellerininin yerleşimi, gelişimi ve toplumda sürdürülebilir yaşam şeklinin gelişimi için global yaklaşımla sürdürülebilirlik çalışmaları yapan Sürdürülebilirlik Akademisi; güçlü sürdürülebilirlik platformları yaratarak bu alanda önderlik yapmaktadır. Bu kapsamda Sürdürülebilirlik Akademisi, sürdürülebilir gelecek için çalışan ve iş süreçlerine sürdürülebilirliği yerleştiren ve yerleştirmeyi hedefleyen ulusal ve uluslararası kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve devlet işbirliği ile; araştırmalar, konferanslar, seminerler, work-shoplar, kurumsal eğitim çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri ile danışmanlık ve üniversite gençliğine yönelik bilgilendirme çalışmalarını yürütmektedir.Sürdürülebilirlik Akademisi, gerçekleştirdiği tüm çalışmalarının karbon ayak izlerini silmektedir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!
  • 17.03.2022 09:24

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Göcek Körfezi’ni koruyacak 6 e ...

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!
  • 11.03.2022 10:06

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Angola Bayındırlık ...

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!
  • 15.02.2022 13:39

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilaç ve kozmetik sektöründe yo ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!
  • 29.10.2021 09:22

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre ve Şehircilik ...