maritbet girişmaritbet
Yeşil İnşaat, Y ve Y GYO çatısı altında girdi

Yeşil İnşaat, Y ve Y GYO çatısı altında girdi

14.000 konutluk dev Innovia projesinin sahibi Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Tic. A.Ş, 1997 yılında gayrimenkullere, gayrimenkul projelerine, gayrimenkule dayalı haklara, sermaye piyasası araçlarına ve sermaye piyasalarına yatırım yapmak üzere kurulan portföy yönetim şirketi olan Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile birleşti

Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Y&Y GYO)'nin Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Tic. A.Ş' yi devralma suretiyle SPK tarafından onaylanan bu birleşme ile uluslararası deneyimi ve standartları değiştiren büyük çaplı yaşam projeleri ve sektörde yenilikçi bakış açısı ile öne çıkan Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Tic. A.Ş, faaliyetlerine Y&Y GYO olarak devam edecek.

Dolayısıyla bu birleşme ile Avrupa ve Türkiye'nin en büyük, konut kavramında yeni bir dönem başlatan, ayrıcalıkları ve sosyal donatıları ile fark yaratan projesi Innovia Projesi'de bu birleşme ile Y&Y GYO çatısı altına girdi.
Grup şirketleri toplam kaliteyi artırarak pazardaki payını büyütecek, rekabet avantajı elde edecek, borsa değerini yükselterek şirketin tüm paydaşlarını bu sinerjiden faydalandıracaktır.
 
Yeşil İnşaat ve Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın birleşmesi ile ilgili olarak Y&Y GYO Yönetim Kurulu başkanı Engin Yeşil “SPK'nn birleşme kabul kararı ile Y& Y GYO'nun ileriye dönük yeni konut projeleri geliştirmede önünü açtığını ve dolayısı ile hem yatırımcılarımız ve hem de ülkemiz için bu kararın çok doğru olduğunu” düşündüğünü belirtti.
 
Birleşme ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Y&Y GYO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Işık Gökkaya'da “İki grup şirketinin birleşmesinden doğacak sinerji ve mevcut profesyonel yönetim kadrolarının yönlendirmesiyle birleşme sonrasında hem etkinlik, hem de karlılık açısından Türkiye'nin lider GYO'ları arasına girmeyi hedeflediklerini” belirtti.
 
23.12.1997 tarihinde gayrimenkullere ve gayrimenkule dayalı sermaye piyasası araçlarına, gayrimenkul projelerine ve menkul kıymetlere yatırım yapmak üzere kurulmuş köklü bir portföy yönetim şirketi olan Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., düzenli olarak bağımsız denetimden geçen şeffaf şirket yapısı ve kurumsal yönetim derecelendirmesinden aldığı 10 üzerinden 8.27'lik not ile öne çıkan halka açık bir şirkettir.
30.12.2010 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul toplantısında alınan kararlar doğrultusunda; Şirketimizin 30.06.2010 tarihinde mevcut tüm aktif ve pasifleri ile bir kül halinde Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Tic. A.Ş'yi devir alması suretiyle Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Tic. A.Ş ile birleşmesine onay verilmiş,  birleşme nedeniyle şirketimizin çıkarılmış sermayesi 24.151.319,01TL'den 235.115.706,01 TL'ye artırılarak, birleşme oranı %10,27210 ve değiştirme oranı %8438,57548 olarak belirlenmiştir.
 
Bu birleşme ile Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Tic. A.Ş tarafından yürütülen Innovia Projesi'nin tamamı Şirketimiz portföyüne dahil edilmiştir. Yaklaşık olarak 450.000m2 ve 14.000 konuttan oluşan Proje 5 etap olarak planlanmıştır. Her ihtiyacı karşılayacak sosyal tesisler, farklı spor olanakları, spa ve fitness salonları, sauna, hamam, açık ve kapalı yüzme havuzları, yürüyüş ve bisiklet yolları, basketbol ve voleybol sahaları ile seçkin ve ayrıcalıklarla dolu bir yaşam sunan Proje'nin ilk etabı olan ve yüzde 83'ü satılmış olan Innovia 1'de yaşam başlamıştır. Yüzde 68'i satılan Innovia 2'de satışlar devam ederken, inşasına başlanan Innovia 3'de satışa sunulmuş ve yüzde 80'i satılmıştır.
 

Web: www.yygyo.com
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz