maritbet girişmaritbet
Yeşil İnşaat'tan Ayazağa ihalesi açıklaması

Yeşil İnşaat'tan Ayazağa ihalesi açıklaması

Emlak GYO'nun Ayazağa'da gerçekleştirdiği ilk ihaleyi alan ancak imar planı iptali ve yürütmenin durdurulması davası açılması nedniyle ihaleden çekilen Yeşil İnşaat'tan açıklama geldi


 
Emlak GYO'nun Ayazağa'da gerçekleştirdiği ilk ihaleyi alan ancak imar planı iptali ve yürütmenin durdurulması davası açılması nedniyle ihaleden çekilen Yeşil İnşaat'tan açıklama geldi. Yeşil İnşaat basın açıklaması şöyle:
 
Emlak Konut GYO'nun Ayazağa ihalesi ile ilgili çekilme kararımızı sizlere daha önce aşağıda göreceğiniz (Ek-1) basın açıklamamız ile iletmiştik.
Daha öncede açıklamamızda belirttiğimiz üzere “Ayazağa İhalesi için Emlak Konut GYO' ya verilmis olan gecici teminat mektuplarımızın nakde çevrilmesi ile ilgili olarak Istanbul 9 cu Asliye Mahkemesi Ihtiyati tedbir karari almis ve yurutmeyi durdurmustur”. Dolayısıyla teminat mektubumuz nakde çevrilmemiştir.
 
EK-1
Kamu oyununda bilindiği üzere 29 Eylül 2010 tarihinde Emlak Konut GYO A.Ş'den Metal Yapı Konut- Yeşil İnşaat Gayrımenkul Yatırım Hizmet ve Ticaret A.Ş ve ortakları ortak girişimi tarafından “ İstanbul Şişli Ayazağa 1. Etap arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi” ihalesi konsorsyumumuzun lehine sonuçlanmıştır.
Bu ihale ile ilgili 01 Kasım 2010 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı alehine idari mahkemesınde imar planı iptali ve yürütmenin durdurulması davası açıldığı bılgısı, ihale bedelinin son odeme gunu olan 4 Kasim 2010 tarihi itibari ile tarafımıza ulasmıstır.
Konsorsyumumuz odeme ile ilgili sorumluluklarini; 180 milyon TL nakit, 163 milyon TL teminat mektubu olmak uzere Vakifbank ve Denizbank ortak konsorsuyumu ile odeme gunu eksiksiz hazir ettigini belgeleri ile kuruma sunarak, acilan dava ile ilgili degerlendirme yapmak, hukiki gorus alabilmek ve taraflari muhtemel dava neticeleri karsisinda koruyucak sartlarin oluşturulması adına Emlak Konut idaresinden ek süre talep etmistir.
Malesef odemenin son gunu olan 04 Kasim 2010 tarihinde bu talebimiz Emlak Konut GYO A.S. tarafindan olumsuz olarak cevaplandirilmistir.
Konsorsyum ortaklari olarak gerek acilan davanin muhtemel sonuclarinin proje uzerinde yaratacagi olumsuzluklar, gerek ileriki donemlerde olusacak muhtemel riskler ve gerekse kurumun bu dava ile ilgili uzlasmasiz tutumu degerlendirildiginde ilgili projeden konsorsyum olarak cekilme karari almis bulunmaktayiz.
Ayrica belirmek isterizki bu ihale ile ilgili Emlak Konut GYO ya verilmis olan gecici teminat mektublarimizin nakde cevrilmesi ile ilgili olarak Istanbul 9 cu Asliye Mahkemesi Ihtiyati tedbir karari almis ve yurutmeyi durdurmustur.
Konu ile ilgili olarak proje ortakları tarafından alınan kararı bilgilerinize arz ederiz.

Saygılarımızla,
Metal Yapı Konut
Yeşil İnşaat Gayrımenkul Yatırım Hizmet ve Ticaret A.Ş ve ortakları
 

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz