maritbet girişmaritbet
YENİ YILDA İKİ YENİ PROJE

YENİ YILDA İKİ YENİ PROJE

Mar Yapı 2012 yılı planlarını tamamladı. Şirket, Güneşli'ye ve Basın Ekspres'e konut projeleri yapacak.

Güneşli dışına da çıkmayı hedefleyen şirket, Haliç ve Bomonti'ye göz koydu. Buralarda arazi görüşmeleri başladı.

 

Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök sektörde hedef büyüttü. Bugüne kadar inşaat sektöründe eski olmasına rağmen Maryapı adı altında markalı konut üretmeye başladıklarını kaydeden Özkök, 2012 yılında iki yeni projeye başlayacaklarını ve İstanbul'un farklı bölgelerinde de konut inşa edeceklerini kaydetti.

 

Mar Yapı olarak en büyük hayalinin İstanbul'da yaşayanları trafik çilesinden kurtaracak, içinde yaşayanların işleriyle evlerini birleştirebilecekleri rezidans, ofis, AVM, ve otel konseptini  içinde barındıracak kelimenin tam anlamıyla karma bir proje inşa etmek olduğunu kaydeden Özkök, hayalini hayata geçirmek için şehrin merkezinde yer arayışlarına başladıklarını söyledi. Haliç, Bomonti gibi şehrin merkezi bölgelerden arsa sahiplerinden teklifler geldiğini aktaran Özkök, "Bunları da değerlendirmeyi düşünüyoruz. 2012'de merkeze doğru gelme ihtimalimiz var" bilgisini verdi.

 

Basın Ekspres'e 400 konut

 

Şirket 2012'de Güneşli ve Basın Ekspres'e yeni konut projeleri gerçekleştirecek. Ancak şirketin  Güneşli'de başka arazileri de mevcut. Basın Ekspres yolu üzerinde start verilecek proje yaklaşık 17 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek. İçinde 400'e yakın konut bulunacak. Sosyal donatılar açısından zengin bir proje yapacaklarını kaydeden Özkök, ihtiyaca yönelik birçok sosyal donatı ve çocuklar için yaşam alanları yapılacak ortak alanlar planladıklarını söyledi. Güneşli'de gerçekleştirilecek diğer projede de yine tüm sosyal donatılara yer verilecek. Burada da konut sayısının yaklaşık 500 civarında olması planlanıyor. Yeni hayata geçirilecek projeler şu anda inşaatı devam eden projelerle benzerlik göstereceği için beyaz yakalı ve B gelir grubuna yönelik hedef kitlede de değişiklik olmayacak.

 

Rekabet kızışacak

 

Sektöre ilişkin beklentilerini de aktaran Özkök, 2012 yılının ilk çeyreğinde, yatırımcıların daha temkinli olacakları bir döneme girileceğini söyledi. 2012 aynı zamanda üreticiler arasındaki rekabetin de kızışacağı bir yıl olacak. Riskin olduğu ortamda nitelikli projeleri tercih eden yatırımcılar ise Özkök'e göre bu işten karlı çıkacak. 

 

Yüzde 90'ı 9 ayda satıldı

 

Şirketin halen inşaatı devam eden iki projesi hakkında da bilgi veren Özkök, Güneşli'de devam eden Güneşli Konutlar'ı projesinde 9 ayda ciddi bir satış rakamına ulaşıldığını. Projenin yüzde 90'ını sattıklarını söyledi. G Plus projesinin ilk etabının yüzde 85'i ise lansmanda ve onu takip eden 10 gün içinde satıldı. G Plus 1. etabının satışları yüzde 95'i buldu. G Plus ve Güneşli Konutlar projelerinde tüm hava yolu çalışanlarına yüzde 9 indirim olanağı sunuldu.

 

Yeni etaplarda satış başlıyor

 

Şirket'in devam G Plus projesi 3 etaptan meydana geliyor ve 32 bin metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Projede 254 konut, 40 mağaza ve 3 bin 900 metrekare planlanabilir ofis alanı bulunuyor. Stüdyo, 1 + 1, 2+1, 3+1 ve dubleks seçenekleri yer alıyor.  ikinci etapta ise 274 konut, 40 mağaza ve 80 metrekare ve katları şeklinde modüler olarak planlanabilir 4 bin metrekare ofis alanı bulunacak. Güneşli Konutlar projesi de 16 bin metrekare alan üzerine kurulu 5 bloktan ve 305 konuttan oluşuyor.

 

Emine Açar/Bugün

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Robert Varon: Wanda ile MIPIM'de Türkiye'yi temsil ediyoruz!
  • 15.03.2017 14:10

Robert Varon: Wanda ile MIPIM'de Türkiye'yi temsil ediyoruz!

MIPIM Fuarı 2017'de Emlaktasondakika.com'un canlı yayınına katılan Mar Yapı İcra ...

Münir Özkök, G YOO projesini anlattı
  • 26.11.2014 17:09

Münir Özkök, G YOO projesini anlattı

Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, G YOO projesinin detaylarını anlatt ...

Divan Grubu GPlus'ı işletecek
  • 31.03.2012 13:03

Divan Grubu GPlus'ı işletecek

Mar Yapı’nın Güneşli'deki G Plus Projesi’nin 2. Etabı'nda işletmeyi Divan Reside ...

Divan Residence at G Tower proje görselleri
  • 30.11.2016 14:34

Divan Residence at G Tower proje görselleri

Mar Yapı ve Divan Grup tarafından Basın Ekspres Yolu’nda inşa edilen 432 konutlu ...

G Marin'de 155 bin TL'ye! 12 ay sonra ödemeye başla!
  • 12.06.2020 14:57

G Marin'de 155 bin TL'ye! 12 ay sonra ödemeye başla!

G Marin Managed by Divan projesinde sınırlı sayıdaki son daireler yüzde 0,64 fai ...