maritbet girişmaritbet
Yeni pazarın yenisi; Versity!

Yeni pazarın yenisi; Versity!

Versity, yeni bir dijital dönüşüm hedefiyle çıktığı yolda SITY Token adını verdiği ilk coin lansmanını Türkiye’de gerçekleştiriyor. Fransa’da, EURONEXT Paris borsasında işlem gören şirket, teknolojinin sınırlarını genişleterek sektörde devrim niteliğinde bir iş modeli kuruyor.

Versity, 2019’dan bu yana sabit acentelik ücretleri ile “gayrimenkulde devrim yaratmayı” hedefleyen Fransa merkezli ve EURONEXT Paris borsasında işlem gören bir şirket olan Versity’nin stratejisi: yenilik getirerek farklı çözümler elde etmek.

Versity, gayrimenkul dünyasına özel (d)evrimleri hayal ederek ve öngörerek asıl misyonunu sürdürüyor. Sektörün, dünya çapında dünyada tahmini olarak 4 ila 6 milyon arasında profesyoneli olmasına rağmen dijital dönüşüm anlamında yeniliklere ayak uyduramaması karşısında sektörün modernleşip dijitalleşmesi için özel bir iş modeli geliştirdi. Bu iş modelini geliştirirken de yeni Web 3.0 teknolojilerinden (metavericiler, blockchain, NFT) faydalanarak emlak dünyasında devrim yaratmayı hedefleyerek gayrimenkul işlemlerinin yeniden icat edilmesi olasılığının izini sürüyor. Bunu iki ana bileşen etrafında gerçekleştiriyorlar: Versity Metaverse ve SITY Token.

Gerçek Dünyanın Sanal Aracı

Yeni kurduğu iş modeliyle Versity, dünyanın her yerinde gayrimenkul satın alma, satma ve kiralama, gerçek mülklerin ve yakın çevrelerinin yer aldıkları her yeri detaylı görüntüleme olanağı, gayrimenkulü kişinin isteklerine göre özelleştirme, gerçek hizmetlerin (taşınma, finansman, donatım vb.) tekliflerini alma ve karşılaştırma, NFT Parsell biçimindeki sanal mülklere erişim ve gelir elde etme (kira ve diğer) ve 3D tasarım, mimari, tasarım vb. hizmetleri alma konusunda kolaylık sağlıyor.

Öte yandan, kullanıcıları satın alma, satma veya kiralama sürecindeki uzun ve karmaşık işlemlerden, randevu oluşturma ve çoklu görüşmeler gibi zaman organize etme sürecinde zaman kaybına neden olan prosedürler konusunda gayrimenkul profesyonellerine ve tüm kullanıcılara dijital ve pratik çözümler sunuyor.

Özetle Versity, gayrimenkul dünyası için özel bir evren kurup (Versity Metaverse) ürettiği SITY Token’lar ile de bu evrenin içindeki alım ve satım işlemleri dahil olmak üzere çeşitli hizmetleri sağlıyor. Sanal bir evren (metaverse) olsa da işlemlerin geçerliliğini gerçek dünyadan koparmıyor.

Versity, Bitexen platformu üzerinden yapılacak 100 milyon adetlik token arzıyla yatırımcılarına pay sunuyor. Birim fiyat 2.2 TL olup, minimum satış rakamı 20, maksimum satış rakamı ise 250 bin adet olarak planladı. Versity Token'ın emlak sektöründeki kullanımıyla değer artışı hedefleniyor.

Versity Kurucusu Frederic Ibanez, Türkiye lansmanına dair yorumlarını paylaştı:

“Türkiye'de gayrimenkul piyasası son yıllarda hızla büyüyor ve yabancı alıcıların artmasıyla 2023'te 89,11 milyar ABD dolarına, 2028'de ise 151,23 milyar ABD dolarına ulaşması bekleniyor. Bu da Türkiye’yi; Fransa, ABD ve Körfez ülkelerinden sonra Versity'nin genişlemesi için ideal bir pazar haline getiriyor. Yönetim Kurulu üyemiz Ali Kaptanoğlu'nun aktif yardımı ve uzmanlığıyla Versity teknolojisini Türk gayrimenkul piyasasının da gelişimine ve dijitalleşmesine destek olmak olmak üzere aktif kullanarak çalışmayı hedefliyoruz.

Daha önce ABN Amro Suisse AG’de Türkiye masası Kuruculuğu ve Başkanlığının yanı sıra Deutsche Bank PWM Türkiye Masası Başkanlığı görevlerinde bulunan Versity Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kaptanoğlu, SITY Token Türkiye lansmanına dair açıklamalarda bulundu:“SITY’nin hak ettiği değeri bulması açısından da global lansmanından önceki ilk işleme açılma adımının Türkiye gibi sektörün önemli bir ülkesinde olması şirketimiz için çok önemli. Fransa’da halka açık ve teknoloji girişim şirketleri arasında en önlerde gösterilen bir şirketin ülkemizi seçmesi de şirket yönetiminin ülkeye olan güvenini göstermektedir. Tüm kariyerimde çokuluslu bankaların Türkiye masalarını yönetmiş biri olarak yine bir Avrupa şirketiyle Türkiye’yi yatırım dünyasında buluşturuyoruz. Versity sadece Fransa’da değil Türkiye’de de kullanılacak olan eşsiz bir teknolojik ekosistem. Versity’nin Türkiye proptech sektörüne de kalıcı olarak gireceğini de bu vesileyle vurgulamak isterim. Hedefimiz yatırımcıları ve gayrimenkul, mimari ve inşaat sektörünü teknolojik altyapımızda birleştirmek. Bunun da anahtarı SITY Token olacak Bu spot altında gayrimenkul sektöründe hem alıcı hem satıcı hem yatırımcı hem servis sağlayıcılar için uçtan uca bir deneyim kurguladık. Versity tüm gayrimenkul sektöründe ek gelirler yaratmak, hızı ve verimliliği artırmak ve doğru alıcıyla doğru satıcıyı buluşturmak için kurgulandı.”

  • Etiketler:

Yorum Yaz