maritbet girişmaritbet
Yeditepe Üniversitesi Türk Hukuku'nu öğretiyor!

Yeditepe Üniversitesi Türk Hukuku'nu öğretiyor!

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri, ABD’nin en iyi Hukuk Fakültelerinden biri olan American University Washington College of Law öğrencilerine her yıl olduğu gibi bu yıl da bir ay süre ile Türk hukuk sistemini öğretiyor

 

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri, ABD'nin en iyi Hukuk Fakültelerinden biri olan American University Washington College of Law  öğrencilerine her yıl olduğu gibi bu yıl da bir  ay süre ile Türk hukuk sistemini öğretiyor. 
 
ABD'de  U.S. News & World Report  tarafından yapılan değerlendirmelere göre  Uluslararası Hukuk alanında ABD'nin en iyi  Hukuk Fakültelerinden biri olan American University Washington College of Law  öğrencileri,  sekiz yıldır her yıl olduğu gibi bu yıl da bir ay süre ile Yeditepe Üniversitesi'nde Türk hukuk sisteminin detaylarını öğrenmek üzere eğitim alıyor. 
Türkiye'de İnsan Hakları, Anayasa ve İdare Hukuku, Türkiye'de Yabancı Sermaye Hukuku, Şirketler Hukuku, Sermaye Piyasası Hukuku, Fikri ve sınai Mülkiyet Hukuku, Rekabet Hukuku, Uluslararası Ticari Tahkim  konularında yoğun bir eğitim alan Amerikalı hukukçular,  programdan sonra önde gelen Türk hukuk firmalarında staj yapıyorlar.
 
Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurcan Baç program ile ilgili olarak: "Şimdiye kadar sekiz yıl içinde  yaklaşık 180 Amerikalı hukukçu, Yeditepe Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri  ve önde gelen uygulamacılar tarafından  verilen ders ve seminerleri izledikten sonra  iki ay kadar da İstanbul'da büyük hukuk bürolarında staj yapıp  ülkelerine döndü.   İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine paralel olarak  Washington'da  Dünya Bankası bünyesinde ICSID Uluslararası Yatırım Uyuşmazlıklarının Çözümü Merkezi veya uluslararası tahkim konularında  ortaya çıkan uyuşmazlıkların çözümünde  etkin bir rol oynayabilecek bu hukukçular, Türkiye ile iş yapan şirketlerde de görev alıyorlar. Ünlü tarihçi Yeditepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Feroz Ahmad'ın  "Osmanlı'dan Cumhuriyet'e ..." dersi  öğrencilerin en sevdiği dersler arasında yer alıyor. Ayrıca bir hafta yoğun Türkçe  ders gören Amerikalı hukukçulardan bir bölümü döndükten sonra da Türkçelerini geliştirmeye devam ediyorlar. 
 
ABA (American Bar Association) Amerikan Barolar Birliği'ne akredite bu programda iki Amerikalı profesör de görev alıyor. Ders ve seminerlerin tamamlanmasından sonra on gün çalışma süresi verilen öğrenciler Türk Hukukundan kapsamlı bir sınav veriyorlar. Yeditepe'de aldıkları notlar ABD de tüm hukuk fakültelerinde kabul ediliyor" şeklinde konuştu.
 
Prof.Dr. Baç,  iki okul arasındaki uluslararası iş birlikleri çerçevesinde Amerikalı öğrenciler ülkelerine döndükten sonra Yeditepe Üniversitesi'nden de her yıl  30 hukuk öğrencisinin Washington College of Law'a  giderek dört hafta yoğun bir eğitim aldığını ve Yüksek Mahkeme,FBI, SEC, Dünya Bankası vb gibi kurumlarda brifing aldıklarını sözlerine ekledi.
 

Yorum Yaz