maritbet girişmaritbet
Yalıtım sektörünün işçilik ve uygulamayla beraber büyüklüğü 600 milyon dolar!

Yalıtım sektörünün işçilik ve uygulamayla beraber büyüklüğü 600 milyon dolar!

Türkiye'de bitümlü örtüler pazarının 180 milyon dolarlık, su yalıtımı sektörünün genelinin ise 360 milyon dolarlık büyüklüğe sahip olduğunu belirten Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) Yönetim Kurulu Başkam Burhan Karahan, işçilik ve uygulamayla beraber sektör büyüklüğünün 600 milyon dolan bulduğunu aktardı

 

Geçen yıl canlanan inşaat sektörüyle birlikte su yalıtımı sektörünün de büyüdüğünü söyleyen Karahan, "Yaşanan deprem felaketleri; Türkiye'deki inşaat tekniğinin ve alışkanlıklarının yeniden gözden geçirilmesine neden oldu. Bu durum yapının korunmasında önemli bir role sahip olan su yalıtımı uygulamalarının sayısını artırdı" dedi. 
 
Sektörde bitümlü membran üreticilerinin sayısının her geçen gün artığına dikkat çeken Burhan Karahan, dernek üyeleri olan BTM, Eryap, ODE, Onduline Avrasya, Standart İzolasyon, Stoper ve Yalteks firmalarının, CE Belgesi'ne sahip polimer bitümlü su yalıtım ürünleri ürettiklerini aktardı. "Dernek üretidleri olarak pazarın büyük çoğunluğunu temsil ediyoruz" diyen Karahan, temel amaçlarının tüm polimer bitümlü örtü üreticilerini aynı çatı altında toplamak ve sektörün kalite standartlarını korumak olduğunu dile getirdi. Böylece sektörün sağlıklı büyümesini, ulusal standartlara ve Avrupa Birliği standartlarına uygun üretim yapılmasını hedeflediklerini vurgulayan Karahan, "Ayrıca CE Belgesi olmayan üreticilerin ürettikleri kalitesiz ürünlere karşı pazar denetimlerini yapacak kişi ve kuruluşları bilgüendirerek haksız rekabeti önlemeye çalışıyoruz. Bu amaçla bütün üreticileri CE İşareti konusunda bilgilendirmeyi planlıyoruz" diye konuştu. 
 
Şubat 2011'de,'hazırlık çalışmalarım Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) ile birlikte yürüttükleri "Bitümlü Örtülerde Uygulama Kural Standardı TS117582"nin yayınlanmasını sağladıklarırı ileten Burhan Karahan, bugüne kadar su yalıtımı ürünlerinin üretimi ve uygulamasının, üreticilerin beyan ettiği değerlere göre yapüdığım ifade etti. TS EN 13707 ve TS EN 13969 standartlarında, ürünün çekme mukavemeti, boy uzama oranlan, soğukta kırılma değeri ve akmaya karşı direnci gibi tüm özelliklerin üreticinin kendi bulacağı imalat değerlerine bırakıldığım aktaran Karahan, "Artık ürünler ve uygulama, 'Bitümlü Örtülerde Uygulama Kural Standardı TS 11758-2'ye uygun olmak zorunda. Yani üretim ve denetim artık birebir standarda uygun olacak. Bu kural standardıyla üretilen ürünün ve uygulama kalitesinin alt seviyeleri belirleniyor" şeklinde konuştu. 
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzocam İzocamflex ile "Yılın Teknik Yalıtım Ödülü"nün sahibi oldu
  • 27.01.2026 13:58

İzocam İzocamflex ile "Yılın Teknik Yalıtım Ödülü"nün sahibi oldu

İzocam, iklimlendirme sektörüne yönelik yenilikçi çözümü İzocamflex ile Yalıtım ...

Faturaları %60’a kadar azaltmak yalıtımla mümkün
  • 12.01.2026 15:25

Faturaları %60’a kadar azaltmak yalıtımla mümkün

Türkiye’de toplam enerji tüketiminin yaklaşık %30’u binalarda gerçekleşirken, bu ...

Murat Savcı: "Yalıtımda yeni bir dönem başladı"
  • 08.01.2026 13:45

Murat Savcı: "Yalıtımda yeni bir dönem başladı"

İzocam, Enerji Verimliliği Haftası'nda "Doğru yalıtım, yarına yapılan en güçlü y ...

Ravago Bina Çözümleri global pazarda büyümeye odaklandı
  • 05.01.2026 11:48

Ravago Bina Çözümleri global pazarda büyümeye odaklandı

Ravago Bina Çözümleri, 2025 yılında hedeflerinin üzerinde bir büyüme kaydederek ...

Yalıtımsız binalar yılda 15 milyar dolar tüketiyor
  • 05.01.2026 11:25

Yalıtımsız binalar yılda 15 milyar dolar tüketiyor

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla açıklama ...

İzocam'dan 60. yılında "Soğuğa Yalıtım, Mutluluğa Yatırım" mesajı
  • 29.12.2025 11:32

İzocam'dan 60. yılında "Soğuğa Yalıtım, Mutluluğa Yatırım" mesajı

İzocam, 60. yılını "Biz Geleceğiz" mottosu ile kutlarken, "Soğuğa Yalıtım, Mutlu ...