maritbet girişmaritbet
Y ve Y GYO ile Yeşil İnşaat birleşti

Y ve Y GYO ile Yeşil İnşaat birleşti

Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Tic. A.Ş. ile Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. birleşti. Bundan sonra her iki şirket faaliyetlerine Y ve Y GYO çatısı altında devam edecek

Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.  ve Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Tic. A.Ş.'nin birleşmesiyle ilgili basın açıklaması yapıldı:

"30.12.2010 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul toplantısında alınan kararlar doğrultusunda; Şirketimizin 30.06.2010 tarihinde mevcut tüm aktif ve pasifleri ile bir kül halinde Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Tic. A.Ş'yi devir alması suretiyle Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Tic. A.Ş ile birleşmesine onay verilmiş,  birleşme nedeniyle şirketimizin çıkarılmış sermayesi 24.151.319,01TL'den 235.115.706,01 TL'ye artırılarak, birleşme oranı %10,27210 ve değiştirme oranı %8438,57548 olarak belirlenmiştir.

Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 23.12.1997 tarihinde gayrimenkullere ve gayrimenkule dayalı sermaye piyasası araçlarına, gayrimenkul projelerine ve menkul kıymetlere yatırım yapmak üzere kurulmuş köklü bir portföy yönetim şirketi olup, düzenli olarak bağımsız denetimden geçen şeffaf şirket yapısı ve kurumsal yönetim derecelendirmesinden aldığı 10 üzerinden 8.27'lik not ile öne çıkan halka açık bir şirkettir. Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Tic. A.Ş, uluslararası deneyimi ve standartları değiştiren büyük çaplı yaşam projeleri ve sektörde yenilikçi bakış açısı ile öne çıkmaktadır.

İki grup şirketinin birleşmesinden doğacak sinerji ve mevcut profesyonel yönetim kadrolarının yönlendirmesiyle birleşme sonrasında hem etkinlik, hem de karlılık açısından Türkiye'nin lider GYO'ları arasına girmeyi hedeflemektedir.

Grup şirketleri toplam kaliteyi artırarak pazardaki payını büyütecek, rekabet avantajı elde edecek, borsa değerini yükselterek şirketin tüm paydaşlarını bu sinerjiden faydalandıracaktır."

 Işık Gökkaya / Y&Y GYO A.Ş.  Genel Müdür & Yönetim Kurulu Üyesi

  • Etiketler:

Yorum Yaz