maritbet girişmaritbet
Via Properties & Gürsoy Yatırım Ortaklığı üç ülkede satış ofisi açtı!

Via Properties & Gürsoy Yatırım Ortaklığı üç ülkede satış ofisi açtı!

Via Properties & Gürsoy Yatırım Ortaklığı ile İstanbul’un en güzel karma projelerinden biri olarak inşa edilen Via Port Venezia, yabancılara satış performansıyla dikkat çekiyor

Via Properties & Gürsoy Yatırım Ortaklığı ile İstanbul'un en güzel karma projelerinden biri olarak inşa edilen Via Port Venezia, yabancılara satış performansıyla dikkat çekiyor. Şimdiye kadar satışa çıkan konutların yüzde 67'sinin alıcısını bulduğu projede, bu dairelerin yüzde 12'sini ise yabancı vatandaşlar aldı. Via Port Venezia Satış ve Pazarlama Direktörü Cenk Hayırlıoğlu, satış ofislerine hemen hemen hergün yabancı alıcıların geldiğini belirterek, “Bir günde yabancılara 5 konut sattığımız bile oluyor” dedi.

Cenk Hayırlıoğlu, yabancılara yapılan satışların tesadüfi olmadığının altını çizerek, “Arabistan, Dubai ve Kuveyt'te satış ofislerimiz var. Ayrıca diğer ülkelere satış yapan genel aracı bir firma daha var. Dünyanın her yerine satış yapabiliyoruz” diye konuştu.

Birleşmiş Milletler gibi…
Yaklaşık 20 farklı ülkeye satış yaptıklarını anlatan Cenk Hayırlıoğlu, şunları söyledi:
“Birleşmiş Milletler gibi olduk. Suudi şeften Dubaili işadamına,  ABD'li avukattan, Belçikalı kaptana, Çinli genel müdürden Çadlı işadamına kadar farklı yabancılar projeden daire aldı. İlk defa bir Çadlı Türkiye'den konut almıştır diye düşünüyorum. Bize internetten ulaşanlar da oluyor. İnternet sitemizde Rusça, Çince, Arapça, İngilizce ve Türkçe yayın yapıyoruz. İyi bir organizasyon kurduk ve elimizdeki proje de kaliteli olunca satış başarısı geliyor. Projenin yüzde 12'sini yabancılara satıyoruz ve bu oranı artırmayacağız.”

Cenk Hayırlıoğlu, projede inşaatın hızla sürdüğünü belirterek, yılsonunda kabanın biteceğini ve 2014 sonunda ise Venezia'nın tamamının teslim edileceğini söyledi.

Premium konutlar geliyor
82 bin metrekarelik arsada Kiptaş ile ortak olarak geliştirilen Venezia projesinde 2 bin 200 konutun yanı sıra, 60 bin metrekarelik otel ve ofis alanları, 90 bin metrekarelik Venedik konseptli AVM bulunuyor. Projede 45 ile 51'inci katlar arasındaki konutlardan oluşan Premium etabı ile ofisler eylülde satışa çıkacak. 4 metre tavan yüksekliğindeki ofislerin yanı sıra, projede 200 mağazalık AVM de açılacak. Projenin altında ise metro istasyonu yapılacak.

Her gün 28 dairelik bir bina dönüşüyor
Kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü devam ettiği şu günlerde çalışmalarının en yoğun yaşandığı ilçelerden birisi olan Kağıthane de yapılan yeni yatırımlarla değişimdeki yerini alıyor. Bölgede, kentsel dönüşüm çalışmalarında 2004 yılından bu yana 180 bin yapı stokunun yüzde 25'inin dönüşümü gerçekleşti.

Sanayi Dönüşümünü sağlamak, gecekondu önleme bölgelerini oluşturarak kamusal alanda dönüşümü sağlamak ve ada bazında mevcut yapıları yıkıp yapmak kaydıyla % 30 imar artışı sağlanarak kentsel dönüşümün hızlandığı ilçede her gün 28 dairelik bir bina dönüşüyor. Merkez Mahallesi'nde ve Cendere Vadisi'nde de özel sektör yatırımlarının önü açıldı. Proje kapsamında kentsel tasarımlar ve çalıştaylar düzenlenerek mal sahipleri, özel sektör, kamu kurum ve kuruluşlarının görüşleri doğrultusunda imar planları oluşturuldu.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu
  • 25.04.2024 16:52

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları, ocak-mart döneminde, geçen yılın aynı d ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"
  • 31.01.2024 14:36

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"

Bakan Uraloğlu, İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunun 338,5 kilometreden 39 ...