maritbet girişmaritbet
Veysel Eroğlu, Kütahya Kültür Sarayı'nda 10 tesisin açılışını yaptı

Veysel Eroğlu, Kütahya Kültür Sarayı'nda 10 tesisin açılışını yaptı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Biz tek milletiz, vatanımız, bayrağımız tek, devletimiz tek. Dolayısıyla neyin mücadelesini yapıyoruz. Gelin hep birlikte büyük hedeflere yelken açalım. Gelecek nesiller, bizden bunu bekliyor" dedi

Bakan Eroğlu, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki Kültür Sarayı'nda, belediye tarafından tamamlanan 10 tesisin açılışı ve şehirlerarası otobüs terminali temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Tavşanlı'ya ayrı bir gönül bağı olduğunu ve Tavşanlı'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kütahya ve Tavşanlı için ne gerekiyorsa gerekli hizmeti sunduklarını anlatan Eroğlu, bundan sonra da bu hizmeti sunmaya devam edeceklerini bildirdi. Kütahya'nın Simav ilçesinde depremin yaşandığını anımsatan Eroğlu, depremin ardından kısa sürede bütün sıkıntıları giderdiklerini ifade etti. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde Marmara depremini yaşadığına değinen Eroğlu, depremde, o zamanki hükümetin 15 günde bölgeye gelemediğini aktardı. Haberleşme olmayan Yalova, Karamürsel, Gölcük, Sakarya ve Kocaeli'nde 5 şube müdürlüğü kurduklarını anlatan Eroğlu, şöyle devam etti: "Su, ilaç, battaniye gibi ne ihtiyaç varsa İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak karşıladık. Hükümet, 2 ay sonra geldi, geçici konutları 3 senede bitiremedi. 2011'de Başbakanımızla birlikte Siirt'te baraj açılışından döndük, yorgun argın eve gittim, 22.00-23.00 civarında Simav'da deprem olmuş. Başbakanımız 'Sen Kütahya'ya git' dedi. Ben hemen geldim. 

Bütün ekipleri oraya yığdık. Ne kadar arama kurtarma ekibi varsa, ne ihtiyaç varsa yığdık. Sabah 06.00'da vatandaşlara çorbayı kendim dağıttım. 'Bütün okullar, binalar yapılacak' dedik. Nerede ise 1 yılda biz bütün okul, kamu kurum kuruluşları, konutları inşa ettik. Neticede her şey millet için. 3 senede geçici konut yapamazken aynı gün, gece yarısı Simav'a ulaştık. Van depreminde, bütün bakanlık oradaydı. Allah daha başka felaket göstermesin. Biz tek milletiz, vatanımız, bayrağımız tek, devletimiz tek. Dolayısıyla neyin mücadelesini yapıyoruz. Gelin hep birlikte büyük hedeflere yelken açalım. Gelecek nesiller, bizden bunu bekliyor."

"Oğlum büyü, hedef 2071' diyeceksiniz"
Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedeflerinin olduğunu vurgulayan Eroğlu, "2071'de Türkiye'yi dünyada ilk 3'e yükseltmenin gayreti içinde olacağız. Türkiye'yi ilk 10'a yükseltmek bizim vazifemiz, ilk 5'e, ilk 3'e yükseltmek de sizin ve yeni doğacak yavrularımızın vazifesi. Yeni doğan yavrularımıza bu şuuru vereceğiz. Onlara, anneler ninni söylerken, 'uyusun da büyüsün' demeyeceksiniz, 'oğlum büyü, hedef 2071' diyeceksiniz. Şimdiden gelinlik kızlara bu ninniyi öğretin" diye konuştu.

Eroğlu, konuşmasının ardından tesislerin açılışını yaparak şehirlerarası otobüs terminalinin temelini attı. Eroğlu'na, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler tarafından "Tavşanlı'nın fahri hemşehrisi belgesi" verildi.
Törene, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Soner Aksoy ile Vural Kavuncu, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı ve diğer protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TBMM'ye sunulacak! Yapı polisliği kuruluyor!
  • 06.12.2021 10:44

TBMM'ye sunulacak! Yapı polisliği kuruluyor!

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, yapı polisinin kurulmasından ...

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES projesi açılıyor!
  • 06.11.2021 10:18

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES projesi açılıyor!

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES" Mardin ve Şırnak sınırları içerisin ...

"Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor"
  • 21.06.2018 10:43

"Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak ...

'TOKİ'nin yaptığı evler nerdeyse 1 milyona yaklaştı'
  • 21.06.2018 09:43

'TOKİ'nin yaptığı evler nerdeyse 1 milyona yaklaştı'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar kent merkezindeki 1. Küç ...

Kanal Edirne projesinde sona yaklaşıldı
  • 14.06.2018 14:53

Kanal Edirne projesinde sona yaklaşıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla başlatılan Kanal Edirne’ ...

Kanal Edirne'nin yüzde 95'i tamamlandı
  • 29.04.2018 13:40

Kanal Edirne'nin yüzde 95'i tamamlandı

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kanal Edirne'nin yüzde 95'inin bittiğini, bir ...