maritbet girişmaritbet
Veysel Eroğlu Eskişehir’de toplu açılış ve temel atma törenine katıldı

Veysel Eroğlu Eskişehir’de toplu açılış ve temel atma törenine katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Eskişehir'de yapımı tamamlanan 3 projenin açılışı ile 10 tesisin temel atma töreninde konuşma yaptı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Hakikaten milletten aldığımızı millete aktarıyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını en iyi koruyan hükümet bizim hükümetimizdir" dedi. Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Eskişehir'de yapımı tamamlanan 3 projenin açılışı ile 10 tesisin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Eskişehir'de doktora çalışmaları yaptığından dolayı bu kente gönül bağının olduğunu söyledi. Eskişehir'e geçen yıl geldiğinde 33 müjde verdiklerini anımsatan Eroğlu, "Bugün de Eskişehir'e 12 müjdeyle geldik. Dolayısıyla 8 ayda verdiğimiz müjdelerin toplamı 45'e ulaştı. Eskişehir'e toplam 208 milyon liralık yatırımımız olacak. Biz Eskişehir'i Orman ve Su İşleri Bakanlığı açısından 2013-2014-2015 yıllarını yatırımlarda hamle yılı olarak ilan ettik. Burada ne gerekiyorsa vatandaşlarımızın bütün taleplerini yerine getirmek için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Eroğlu, bakanlığın "Bin günde bin gölet projesi" kapsamında Eskişehir'e 16 baraj, gölet ve sulama tesisi yapılacağını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Eskişehir'e hep destek verdiğini kaydetti.

"Yılda 350-400 tesis açıyoruz"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin son 11 yılda Türkiye'de destan yazdığını ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu: "Türkiye genelinde Orman ve Su İşleri Bakanlığının yaklaşık 4 bin şantiyesi gece gündüz çalışıyor. Önceden temel atılır unutulurdu ama şu anda müteahhitlere 'devletin parası bol, yürü yürüyebildiğiniz kadar, 3 vardiya çalışacaksınız' diyoruz. Allah'a şükür müteahhitler de çok hızlı bitiriyor. Hakikaten milletten aldığımızı millete aktarıyoruz, tüyü bitmemiş yetimin hakkını en iyi koruyan hükümet bizim hükümetimizdir. Bunu da gururla ifade ediyorum. DSİ Türkiye'nin gurur duyduğu en büyük yatırımcı kurumu ama bizden önce 3.5 yıl kalan koalisyon hükümeti döneminde sadece 9 tesis açılabilmiş, yani yılda 3 tesis. ama biz şimdi aynı parayla yılda 350 ile 400 tesis açıyoruz, farkımız bu."
DSİ'nin bugüne kadar 268 baraj inşa ettiğini anlatan Eroğlu, şöyle devam etti: "20 milyon dekarlık araziyi ilk defa modern sulamaya açtık. 76 kentimizin su sorununu kökünden çözdük, 2040-2050 yıllarına kadar su problemi olmayacak şekilde. Bütün şehirlerimizin, barajını, göletini, ishale hatlarını, içme suyu modern arıtma tesislerini biz inşa ettik çünkü biz büyük düşünüyoruz. Hatta Kıbrıs'a bile su götürüyoruz. İki dev barajımız da 7 Mart 2014 saat 12.59'da bitiyor. Türkiye tarafında Anaköprü, Kıbrıs tarafında ise Geçitköy barajı bitiyor. İki barajı tam saatinde dakikasında bitiriyoruz. Türkiye artık büyük düşünüyor. Türkiye 26. sıralardan 16. sıraya yükseldi. Ama bu yeterli mi değil, biz büyük bir milletiz şanlı tarihimiz var Allah nasip ederse Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100 yılında Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Hedefe kilitlendik merak etmeyin."
Eskişehir'de sulaması yapılmayan toprak kalmayacağını ifade eden Eroğlu, "Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü şu ana kadar 830 bin dekar arazide çalışma yaparak 124 milyon fidan dikmiş. Birisi Bademlik'te ağaçları kesiyor, biz ise 124 milyon fidanı Eskişehir'de toprakla buluşturuyoruz, farkımız bu" dedi.
 
Milli Eğitim Bakanı Avcı 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da birbirinden önemli 13 tesisin Eskişehir'e kazandırılmasından duyduğu mutluluğu ifade ederek, şunları kaydetti: "Toplam 50 milyon liraya mal olan bu yatırımlar şehrimizi daha yeşil, daha verimli, daha güvenli bir hale getirecek. Böylece 23 bin 700 dekar tarım alanı suya kavuşacak. Köylümüzün, çiftçimizin yüzü gülecek ve biz kendi topraklarımızda yetişen ürünleri yeme imkanını daha çok bulacağız. Diğer yandan Orman Su işleri Bakanlığımızın gayretleriyle 4 ilçemiz ve 5 köyümüz taşkından korunacak insanlarımız kentinde köyünde huzur ve güven içinde yaşayacak. Her yağmur yağdığında 'acaba evim, bağım bahçem, iş yerim sular altında kalacak mı' diye endişe etmeyecek. Ama bunlar ilimize yapılan ilk yatırımlar değil, tabi son yatırımlar da olmayacak."
Avcı, ayrıca Eskişehir'e Botanik Parkı'nı kazandıran Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'ya teşekkür ederek, "Türkiye'de botanik biliminin kurucusu Prof. Dr. Hikmet Birand'ın 'Alıç Ağacı ile Sohbetler' kitabı var. İnşallah Odunpazarı Belediyesi bunu gençlerimize dağıtacak. Burhan bey inşallah bu parkın güzel bir köşesine inşallah onun adını verecek, böylece botanik ilminin Türkiye'de yerleşmesinde emeği geçen rahmetli hocamızı da bir kez daha anmış olacağız" dedi.

Programda, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı ve Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından yapımı tamamlanan 3 proje ile Odunpazarı Belediyesince yapılan Botanik Parkı'nın açılışı yapıldı. Daha sonra video konferans sistemi ile Mihalıççık ilçesine bağlanılarak Mihalıççık, Sivrihisar, Çifteler, Han ve Seyitgazi'de yapılacak 10 projenin temeli atıldı.

Törene, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Hasan Gönen ve AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Harun Karacan, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Nevzat Önder, Tepebaşı Belediye Başkan adayı Orhan Soydaş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Karaismailoğlu, Bursa'da metro hattı temel atma töreninde konuştu
  • 02.04.2021 14:23

Bakan Karaismailoğlu, Bursa'da metro hattı temel atma töreninde konuştu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bursa Emek-YHT Gar-Şehir Hastan ...

Bakan Kurum: ''Bugün, yeni bir şehircilik ve ihya hikayesinin miladı olacaktır"
  • 23.02.2021 15:14

Bakan Kurum: ''Bugün, yeni bir şehircilik ve ihya hikayesinin miladı olacaktır"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bayraklı'da Deprem Konutları Temel Atma ...

Fercan Yavuz 'Eskişehir'deki yapıların yarısı kaçak'
  • 22.11.2011 14:22

Fercan Yavuz 'Eskişehir'deki yapıların yarısı kaçak'

Eskişehir İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Fercan Yavuz, Eskişehir'deki yapılar ...

Pazar günleri AVM'lere 5,5 milyon ziyaretçi bekleniyor!
  • 23.06.2021 08:49

Pazar günleri AVM'lere 5,5 milyon ziyaretçi bekleniyor!

Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamaların kalkmasıyla pazar günler ...

Eskişehir, yine dünyanın en güvenli şehirleri arasında!
  • 30.01.2021 09:30

Eskişehir, yine dünyanın en güvenli şehirleri arasında!

Numbeo, en güvenli şehirler listesini açıkladı. Son 3 yılda yükselişine devam ed ...