maritbet girişmaritbet
Vatandaşlara 'rant' verelim kentsel dönüşümü sağlayalım

Vatandaşlara 'rant' verelim kentsel dönüşümü sağlayalım

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Vatandaşın 10 bin liralık gecekondusu 50 bin liralık konuta dönüşürse, bu rant da ona yansırsa, o zaman kentsel dönüşüm hızla sağlanır" dedi


Kaynak: ALİ ÖZTÜRK / Hürriyet

 
İNŞAAT sektöründe, hayata geçirdiği 'My' (benim) konseptli projeleriyle 'markalı konut' kavramının gelişmesinde büyük payı olan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, toplamda 11 bin 700 konut bulunan farklı projeleri yürüttüklerini belirterek, "Elimde 30'dan fazla arsa daha var. Bu arsalarda da, en az 15 bin konut yapılır. 5 yıllık iş planım hazır, 15 yıllık da arsa stokum var. Sadece belki bazı projeleri öne çekebiliriz" diye konuşuyor.

Yüzde 80'ini 3 ayda satarım
"Konutta sloganım hızlı satış, hızlı teslimat" diyen Ali Ağaoğlu, İstanbul-Bahçelievler'deki 1220 konutluk My City'de 1100 daireyi krizin Türkiye'yi en çok etkilediği Şubat 2009'da 3 günde sattıklarını belirtiyor. Şubatta temeli atılan Ispartakule My Town'da ise hem inşaat, hem konutların bitmek üzere olduğunu söyleyen Ağaoğlu, bu ay satışa çıkacak İkitelli-Ayazma'daki My World Europe için de iddialı: "3 bin 100 konutluk projede, 2-3 bin lira taksit ödeyebilen aileler çok iyi yerden, çok nitelikli daire alabilir. Arazi, TEM ile Atatürk Olimpiyat Stadı arasında. Bölge iyi, fiyat iyi, proje iyi, ödeme şartları iyi. Yüzde 80'ini yıl sonuna kadar satarız."

Hangi dairelere talep var
Halen; Batı Ataşehir'deki toplam 3 bin 636 konutluk My World'de çok az sayıda dairenin satışının sürdüğünü hatırlatan Ali Ağaoğlu, merkez Ataşehir'de ise My Towerland'de 2 bin 535 daireden yüzde 30'unu da sattıklarını belirtti. Ağaoğlu, "Ataşehir'de, Ispartakule veya Bahçelievler'deki kadar hızlı, leblebi gibi daire satmayı zaten beklemiyordum. Piyasada 200-250 bin liraya kadar dairelere daha çok talep var. 300 bin liralık ürüne 1000 tane alıcınız varsa, 400 bin liraya 300 alıcı kalır. Yine de, My Towerland'de, inşaat ilerledikçe satışlar da hızlanacak" dedi.

Dönüşümü sağlarız
Ağaoğlu, kentsel dönüşüm konusunda da hükümete ve yerel yönetimlere önemli mesajlar verdi: "Bizim bir hedefimiz de C gelir grubuna, orta gelirliye proje üretmek. Çünkü piramidin önemli bölümünde onlar var. Devletin elinde inanılmaz arsa stoku var. Bunların çoğu işgal altında. Devlet burada kentsel dönüşüm planları yapıp özel sektöre açmalı. Biz de Kadıköy-Fikirtepe'den, Merter'e, Ümraniye'den Bayrampaşa'ya ve Bahçelievler'e kadar her semtte dönüşüm işine girebiliriz. Boğaz'da da, Armutlu'dan Paşabahçe'ye kadar semtler var. İnsanlar kaçak-göçek yerlerde, sağlıksız binalarda yaşıyor. Depremde yıkılma ihtimali olan evler bunlar. O insanların gecekondusu 10 bin lira ederken, hemen yakınında iyi bir projedeki ev 50-100 bin lira yaptığını görürse ikna olur. Oradaki insanlara 'Bu ev 10 lira, ben sana 50 liralık ev yapıyorum' diyeceksin. Vatandaşa rant vererek bu iş olur. Vatandaşına rant vermekten korkan tek devlet Türkiye. Kişiye değil, bölgeye ve insanlara rant vermekten korkmayalım. Yerel yöneticileri yetkilendirmek lazım. Böyle olursa İstanbul'u 8-10 senede yeniden inşa ederiz."
 
Bölge 5 bin doları görür
MY Towerland arazisinin, Ataşehir'de son kalan kıymetli arazilerden birinde yükseldiğini aktaran Ali Ağaoğlu, şunları söyledi:
"Bugün metrekaresini 4-5 bin liraya alınan evler, birkaç sene sonra metrekaresi 5 bin doları görecek. Ben bunu hep söylüyorum. Ataşehir şu anda Avrupa'da, en güzel şehirleşmenin olduğu ve örnek gösterilen bir yerleşim. Avrupa'daki 12-13 üniversiteden öğretim görevlileri ile birlikte, öğrenciler Ataşehir'e geliyor, konut projelerinde staj görüyor. Bugünkü inşaat teknolojisiyle yapılan konutlar asırlarca yaşayacak kalitede. Ataşehir'de sosyal yaşantı da tüm fonksiyonları ile gelişiyor, bölge değerleniyor. İstanbul'un kalbi haline gelen Ataşehir'de 20-30 yıllık binalarda bile metrekare fiyatları 2 bin 500-3 bin lira. Sadece değeri artacağı için değil, yaşanılacak projeler olduğu için alım öneriyorum. Ayazma bölgesi de çok gelişecek, değerlenecek. Orada Bahçelievler'deki kadar hızlı olmasa da iyi satış bekliyorum. Bahçelievler'de paşinatı yüzde 1'de tuttuk, 'kalanı daire tesliminde' dedik. Ayazma'da benzer kampanya olacak."
 
Seyrantepe'de paramız 2.5 yıl bağlı kaldı ben de arsayı iade ettim
SEYRANTEPE'de, Galatasaray için yapılan Türk Telekom Arena Stadı'nın bitişiğindeki Emlak Konut arazisinde 2.5 sene önce hasılat paylaşımı ihalesini aldığını ve Türkiye'nin en büyük binasını yapmak üzere proje çizdirdiğini bildiren Ali Ağaoğlu, "Fakat imar sorunu çözülemedi. Halen de çözülmüş değil. Ben de daha fazla beklemek istemedim, arsayı iade ettim. Bürüncemede kalan işi sevmem" dedi. Proje için yaptığı harcamanın da çöpe gittiğini söyleyen Ali Ağaoğlu, şöyle devam etti: "Başladığım işi en kısa sürede bitirmek istiyorum. 2.5 sene sadece imar planı bekledik. Belki birkaç sene daha bekleyecektik. Yarım işi sevmem. Zaten, 10 tane yarım iş, bir bütün yapmaz. Zaten bizim bölgede (Ayazağa) başka arazimiz var. Elimde de 30'un üzerinde arsa var. Hepsi bekliyor. 11 bin 700 konutluk projemiz var. Onlara ve yeni projelere yoğunlaşacağız."
 
Amcazade Yalısı'nda gecelemek 1000 Euro'nun üzerinde olacak
İSTANBUL Boğazı'nın Anadolu Hisarı bölümünde, yaklaşık 400 metrelik sahil şeridinde bulunan Amcazade yalı bloğunun projesini tamamladıklarını bildiren Ali Ağaoğlu, "Resmi yazışmalar devam ediyor; iş artık Boğaziçi İmar ve Anıtlar Yüksek Kurulu'nda... Son aşamalara geldik. Yakın zamanda ruhsatı alırız, sene sonuna kadar da inşallah işe başlarız" dedi. Bu yalılara değer biçemediğini  söyleyen Ali Ağaoğlu, şöyle konuştu: "Bu işi para kazanmak için yapmıyorum. Müteahhitlere bir eleştiri var, 'İstanbul'u betonlaştırıyorlar' diye. Ben, İstanbul'a kültürel anlamda bir hizmet için o projeleri hayata geçiriyorum. Amcazade Yalıları, İstanbul'da Türk sivil mimarisinin ilk binaları, kültür mirası. Amcazade Yalıları, benim için sosyal sorumluluk. Orada 30 ünite olacak. Otel odası değil de, yalıda konaklamak mümkün olacak. Geceleme fiyatı 1000 Euro'nun altında olmaz, hatta 1000 Euro'nun çok da üzerinde olur."
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz