maritbet girişmaritbet
Varyap'tan yatırımcısına iki ayda 37.5 milyon lira!

Varyap'tan yatırımcısına iki ayda 37.5 milyon lira!

Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, bundan sonrası için mart ve nisanı Varyap Yatırım Ayları olarak ilan ettiklerini duyurdu.

Tüketicilerin kişisel yada şirket bazında yatırım için en uygun zaman olarak mart ve nisan aylarını tercih ettiğini belirtenVaryap CEO'su Erdinç Varlıbaş, son 10 yıllık satış grafiklerini inceleyerek bu karara vardıklarını duyurdu. Dünyadaki bazı bölgelerde yaşanan gelişmelerin dövize hareketli günler yaşattığına dikkat çeken Varlıbaş, “Türkiye bu gelişmelerden etkileniyor ama fırsatlar da böyle zamanlarda geliyor. Bunları değerlendirmek gerekiyor. Gayrimenkul, Türkiye'de son 10 yılda büyük katkılar sağlayan ve yükseliş trendini devam ettiren bir sektör. Balon var mı iddiaları sürekli konuşuluyor. Biz fiilen yaptığımız satışlarda arz ve talebin devam ettiğini görüyoruz. Böylece yeni yatırımları yapabiliyoruz” diye konuştu. 

8 bin konutu teslim etti

Bu zamana kadar 8 bin konut imal ederek teslim ettiklerini belirten Varlıbaş, “Satış analizi yaptığımızda şunu gördük. Türkiye'de halkın gayrimenkul sektörüne olan inancı birinci sırada yer alıyor. Biz her projede 4 temel bileşen olarak projenin alınabilirliğini yani fiyatını, yerini, temel özelliklerini ve geliştiricisini esas alıyoruz. Bunlar doğruysa projede doğru gelişiyor. Fiyat ve getirisi ön planda oluyor” dedi.

Yatırımcılarını ortakları olarak görüyorlar

Yatırımcıları ortakları olarak gördüklerine dikkat çeken Varlıbaş, “Karlara onları da ortak etmek istiyoruz. Bu zamana kadar tüm projelerimizi bu mantıkla geliştirdik. Bu sonuçlarla yılın Mart ve Nisan aylarında yatırıma ilginin daha fazla olduğu anlaşılıyor. Daha önce yapılmayan bir şeye karar vererek Varyap Yatırım Ayları'nı düzenledik. Bir ay çok kısa. Üç ay da çok uzun olacağı için 2 aylık bir dönemi farklı fırsatlar dönemi olarak belirledik. Çünkü gayrimenkul alımında kararın verilmesi zaman alıyor” dedi.

Peşin alımlarda yüzde 25 indirim yapılacağının altını çizen Varlıbaş, “Özellikle dövizin arttığı bu dönemde satışlarını lira olarak yapan bir firma olarak çok iyi bir indirim oranı belirledik. 2014 yılı bizim için teslimlerin yapıldığı bir dönem olarak öne çıktı. Varyap Meridian'da ve Pendik Plaza'daki kalan stoklarımızı eriterek yeni projelere odaklanmak istedik. Pendik Plaza'da 80, Meridian'da ise 40 olmak üzere 120 bağımsız bölümü bu yöntemle satacağız. Finansal değeri 150 milyon lira yapıyor. Bunda 37 milyon 500 bin liralık indirim yapmayı planlıyoruz. Dönem sonuna kadar bitmesini beklediğimiz bu satışlardan elde edeceğimiz geliri yeni yatırımlara kanalize edeceğiz” dedi.

Doları olana indirim oranı yüzde 36

Kampanyanın işleyişi hakkında detaylar veren Varlıbaş, “Peşin satışlarda yüzde 25 indirim yapacağız. Vadeli satışlarda ise yarısı peşin alınacak ve kalanı 36 takside bölünecek. Bunda da yüzde 15 indirim yapılacak. Faiz olmayacak. Amacımız zaten faizden uzaklaşarak yatırımcımıza kazandırmak. Birde doları olanların bizden gayrimenkul aldıklarını hesaplamak gerek. Dolar yüzde 11 yükseldi. Biz yüzde 25 indirim yapıyoruz. İkisini topladığımızda kazanç oranı yüzde 36'ya çıkıyor” dedi.

Dönemin patentini alacaklar

Bu dönemi her zaman yapacaklarına dikkat çeken Varlıbaş, “Yüzde 60 inşaat seviyesine gelen her projemiz bu kampanyaya girecek. Gelecek yılda stok olma seviyesine ulaşan projelerde devam edecek. Bunun patentini alacağız ve şeffaf olacağız. Yani fiyatları yükseltmeden, normal akışından bunu satışa sunacağız. Suni olarak fiyatları şişirip sonra indirim yapmayacağız” dedi.

Bunun adı ‘racon kesmek'tir

İnşaat sektöründe lider olduklarını ve bunun racon kesmek anlamına geldiğini söyleyen Varlıbaş, “Liderlik bazen vermekle bazen de racon kesmekle olur. Biz kazanacağımız parayı zaten kazandık. Bundan sonrasını yatırımcımız ile paylaşıyoruz. Bu indirim oranı, proje karlılığını tamamladığı için müşterinin beklentisini fazlasıyla karşılayacak ve yatırıma teşvik edecek. Bu rakamlar bizim karlılığımızı da koruyacak” dedi.

 Sadece kendileri için yapıyorlar 

Metropol İstanbul projesinde ortaklıklarının olduğunun hatırlatılması üzerine Varlıbaş, “Bunu sadece kendimize uygulayacağız. Ortaklık projeler için diğer ortaklarla daha konuşmadık. Kendi projelerimiz için bunu veriyoruz. Metropol İstanbul daha stok seviyesine gelmedi. Orada teslim aşamasına gelen konutlarımızın tamamı satılmış durumda” dedi.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Varyap'tan dövizini bozdurana yüzde 10 avantaj!
  • 10.12.2016 12:53

Varyap'tan dövizini bozdurana yüzde 10 avantaj!

Türk Lirası kullanma çağrısına uyan Varyap, tüm projelerinde dövizini bozdurup g ...

 Varyap, Bodrum’u fethedecek!
  • 21.12.2015 15:14

Varyap, Bodrum’u fethedecek!

Türkiye’nin en büyük projelerinden biri Varyap Metropol İstanbul projesini 2016’ ...

Bu röportaj başka yerde yok!
  • 25.09.2014 15:42

Bu röportaj başka yerde yok!

Varyap Meridian projesinin mimarlık ofisi RMJM'nin direktörü Neil van der Veen, ...

Varyap Meridian'ın helikopter görüntüsü için tıklayın!
  • 27.02.2013 17:29

Varyap Meridian'ın helikopter görüntüsü için tıklayın!

Varyap Meridian projesinin helikopter görüntüleri emlaktasondakika.com farkıyla ...

Metin Gürşen, Varyap Meridian'ı anlatıyor!
  • 17.12.2012 17:11

Metin Gürşen, Varyap Meridian'ı anlatıyor!

Varyap Meridian Tesis Yönetim Müdürü Metin Gürşen, projenin yönetim detaylarını ...

Havadan Varyap Meridian projesine bakın!
  • 14.11.2012 16:52

Havadan Varyap Meridian projesine bakın!

Varyap tarafından hayata geçirilen Varyap Meridian projesi farklı mimarisi ve üz ...