maritbet girişmaritbet
Uzanlara sülük demek bile az

Uzanlara sülük demek bile az

Uzanlar’a ‘sülük’ benzetmesinde bulunan Enerji Bakanı Taner Yıldız, “Bu arkadaşlar yıllardır sülük gibi hacimlerinin 8 katı emmeye çalıştılar” dedi.

Açtıkları 10.1 milyar dolarlık davanın Türkiye lehine sonuçlanmasının ardından Uzanlar'a ‘sülük' benzetmesi yapan Enerji Bakanı Taner Yıldız, “Bu arkadaşlar sülük gibi hacimlerinin 8 katı emmeye çalıştılar” dedi. Yıldız, dava için harcanan 30 milyon doları da Uzanlar'dan alacaklarını açıkladı.

TÜRKİYE lehine sonuçlanan 10.1 milyar dolarlık Libananco davasıyla ilgili olarak Uzanlar için “bir sülükten kurtulduk” diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sülük lafının ağır kaçmadığını savundu. Uzan'a yönelik “Ceza almış birinin eğlenmesini hazmedemiyorum” diyen Yıldız, “Bu dava için yapılan 30 milyon doları da Uzanlar'dan alacağız. Eğlence parasını bile alırız, vatandaşın parası olduğu için bağışlayamayız” diye konuştu. Yıldız, Uzan davası ve ‘sülük' benzetmesiyle ilgili, şu açıklamaları yaptı.
Vatandaştan olumlu tepki
Sülük lafı ağır kaçmadı. Sülükler ağırlıklarının 8 katı emerlermiş. Bu arkadaşlar da hacimlerinin 8 katı emmeye çalıştılar. Dünyada en büyük 11 davanın 4'ü Uzanlara ait. Kazanacağımıza inanıyorduk. Sisli ortamlarda neyin ne olduğu bilinmez. Birçok işadamı, sahtekarlığın içlerinden arındırıldığı için teşekkür etti. Vatandaştan tahminimin üzerinde olumlu tepkiler aldım.
30 milyon doları alacağız
Resmen polisiye, 50'ye yakın avukat çalıştı. Biz bu dava sonunda, harcadığımız 30 milyon doları da Uzanlar'dan alacağız. Biz bu parayı alacağız, eğlence parasını bile alırız. Vatandaşın parası olduğu için bağışlamayız. Tek tek son kuruşuna kadar alacağız. Avukatlara 30 milyon dolardan az para vermedik.
Bugüne kadar onların özel hayatıyla ilgili yorum yapmadım. Türk hukuk sisteminde ceza almış birinin eğlenmesini hazmedemiyorum. O paralarda Türk halkının hakkı var. Davanın sonuçlanmasının milat olacağını tahmin ediyorum. Dava bitmemiş gibi davranamayız. Fransa da dava bitmemiş gibi davranamaz. Her hareketin bir bedeli olur.
Böyle kepazelik olur mu
Ben Uzanların parayı gördükleri her yerde her türlü şeyi yapabileceklerine inandım. İnsanlar konuşamıyordu, başına birşey gelir diye. Böyle bir kepazelik var mı? Siyasi müdahale olmadı.

‘Gençsin her konuya girme' iması ettiler

BU süreçte kendisine tehdit imasında bulunulduğunu da aktaran Taner Yıldız, şunları dile getirdi: “8-9 yıl önce yaşımızın genç olduğunu, her konuya girmememiz gerektiğini ima ettiler. Kesinlikle nezaketimiz sizi aldatmasın dedik. Doğru bildiğimiz yoldan hatır için çıkmadık. Tanıklar sundular, bunların da yalanlarını tespit ettik.”

Dinozorların tarihi biliniyor da kağıdı niye bilemeyelim

TANER Yıldız, dava sürecinde yaşananlara ilişkin şöyle konuştu:
Demeçlerinde hep FBI'dan ajanlar aldıklarını söylediler. Ne demek şimdi bu? Bu bir el koyma değildi, imtiyaz hakkının geri alınmasıydı. Yaptığımız toplantılar basına sızarsa diye yutkunduklarını gördüm. ÇEAŞ, Kepez ve Aktaş şeffaf çalışmayı götüremedi.
Uzanlar'da 800'e yakın tespit edilmiş tapu çıktı. Kriminal raporda bunların 2007'de yapılmış belgeler olduğu ortaya çıktı. Mürekkebin kuruluğundan, kağıttan adli tıp tespit ediyor. İmzaların geçmiş dönemli olduğu ortaya çıktı.
Dinozorların 5 milyon yıllık olduğu biliniyor da kağıdı niye bilemeyelim? 2002'de vurulduğu iddia edilen mührün 2005'ten sonra alındığı ortaya Tespitler 15 ayrı ülkede yapıldı. 2002'de varolduğunu iddia ettikleri şirketlerin olmadığını saptadık.

Başbakan sonucu daha vakur ve serin karşıladı

BU aşamadan sonra Uzanlar'ın temyize başvuracaklarını, bunun için 120 gün süreleri bulunduğunu belirten Taner Yıldız, şunları söyledi: “Davayla ilgili haberden sonra Başbakanı aradım. Bendeki duygu selini daha vakur ve serin karşıladı. ‘Hayırlı uğurlu olsun' dedi. Uzan'ın imajının sahte iç dünyasının önünde olduğunu söyleyebilirim. Bu davanın hakem heyeti ve tahkim nezdinde başka cümlelere çevrilmemesi için sustuk. Bu davanın kabul edilmesi bile çok ciddi canımızı sıktı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cem Uzan, eşi Fanny Blanchelande'ye düğün hediyesi olarak ST. Tropez'den 2.5 milyon Euro'ya villa aldı!
  • 09.12.2012 12:06

Cem Uzan, eşi Fanny Blanchelande'ye düğün hediyesi olarak ST. Tropez'den 2.5 milyon Euro'ya villa aldı!

Fransa'ya sığınan kaçak işadamı Cem Uzan, bir düğünle Paris'te 3'üncü kez dünyae ...

Cem Uzan, Amerika'da  50 milyon dolara malikane satın aldı! Madonna'ya komşu oldu!
  • 26.08.2012 10:20

Cem Uzan, Amerika'da 50 milyon dolara malikane satın aldı! Madonna'ya komşu oldu!

Fransa'da yaşayan Cem Uzan, Amerika'ya da uzandı! 50 milyon dolar ödeyip Madonna ...

Cem Uzan, Fransa Martinez Otel’de Rihanna’nın komşusu oldu!
  • 15.08.2012 13:23

Cem Uzan, Fransa Martinez Otel’de Rihanna’nın komşusu oldu!

Yaklaşık 3 yıl önce Fransa'ya sığınan Cem Uzan, burada ikinci baharını yaşıyor! ...

Derin Mermerci STFA'nın veliahtlarından Sezai Taşkent ile Cem Uzan'ı mı kıskandırıyor?
  • 01.08.2012 10:18

Derin Mermerci STFA'nın veliahtlarından Sezai Taşkent ile Cem Uzan'ı mı kıskandırıyor?

Derin Mermerci, annesi Ender Hanım ile gittiği St. Tropez tatilinde, 16.5 ay aşk ...

Cem Uzan Eyfel Kulesi manzaralı rezidansında emekliliğin tadını çıkarıyor!
  • 26.05.2012 11:37

Cem Uzan Eyfel Kulesi manzaralı rezidansında emekliliğin tadını çıkarıyor!

Çukurova, Kepez, Telsim, Adabank ve İnterbank'ı kullanarak yurtdışına milyarlarc ...