maritbet girişmaritbet
Uplife Park'ta aidatla sürekli azalıyor

Uplife Park'ta aidatla sürekli azalıyor

Teknik Yapı'nın Kartal'daki projesi Uplife Park'ta yer alan ticari alanların kira geliri site yönetimine devrediliyor. Böylece site sakinleri daha düşük aidat ödüyor. Ticari alanların henüz yüzde 40'ı kiralanmış, yani aidatlar daha da düşecek

 

Kaynak: BÜLENT YOLDAŞ / Sabah

Bu projede aidatlar sürekli azalıyor

Proje Gezi-Yorum bu hafta Bağdat Caddesi'nde birçok inşaat yapan ve buradaki başarısını Kartal'a taşıyan Teknik Yapı'nın Kartal Uplife Park Projesi'ne konuk oldu. Projeyi Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ile birlikte gezdik. Nazmi Bey'le Uplife Park içindeki havuz başında buluştuk. Uplife Park sakinleri havuzda serinlerken, Nazmi Bey ile projeyi konuşmaya başladık. Sohbetimize yıl başında yaşamın başladığı Uplife Park Site Yönetim Müdürü Recep Bey de eşlik etti. 5 blokta konut ve 2 blokta ticari birimlerden oluşan projede 567 daire bulunuyor. Deniz ve şehir manzarasına hakim Uplife Park'ta farklı daire tipleri ayrı bloklarda toplanmış. 151'er adet 1+1 daire A ve E blokta toplanırken, B ve C blokların her birinde de 74 adet 3+1 daire yer alıyor. D blokta 76 adet 2+1 ve 37 adet 1+1 daireye yer verilmiş.

ÖMÜR BOYU TEKNİK YAPI GARANTİSİ
Nazmi Bey, Uplife Park projesinde bir ilke imza atarak, site sakinlerinin ödedikleri aidat tutarını en düşük seviyede tutabilmek amacıyla, sitede yer alan ticari birimlerin kira gelirlerini site yönetimine aktardıklarını ifade etti. Şu anda 5 ticari birimden 3'ü kiraya verilmiş ve bunlar kuaför, şarküteri market ve emlak ofisi olarak hem site sakinlerine hem de site dışına hizmet veriyor. Metrekare olarak bu birimler toplam ticari birimlerin yüzde 40'ını oluşturuyor. Bu gelirlerin site yönetimine aktarılmasıyla Ocak 2010'dan bu yana aidat miktarları 1+1 dairelerde yüzde 18.54, 2+1 dairelerde yüzde 24.48, 3+1 dairelerde de yüzde 25.68 oranında gerilemiş. Geri kalan restoran cafe ve fitness center alanlarının kiralanmasıyla 1+1 için 145, 2+1 için 182 ve 3+1 için 191 lira olan aidat tutarlarının daha da düşmesi bekleniyor. Uplife Park'ta da site yönetimini Teknik Yapı bünyesindeki Aktif Yaşam şirketi üstlenmiş. Aktif Yaşam sitedeki tüm düzenden ve işleyişten sorumlu. Güvenlik de yine holding şirketi Teknik Güvenlik tarafından sağlanıyor.

KARTAL'DA PROJE DEĞERLENİYOR
Projeninen büyük avantajlarından biri, demir, deniz, karayolu ve metro ulaşım noktalarına çok yakın konumu. Projenin kendine has özellikleri de eklenince bu avantajlar projenin prim yapmasını sağlamış. Remax ABC'den aldığım bilgilere göre Uplife Park'ın satışa çıktığı Ocak 2008'de 98- 130 bin TL'den satılan 1+1 daireler bugün 150-180 bin TL'den, 220-280 bin TL'den satılan 3+1 daireler de 350-400 bin TL fiyat aralığından satılıyor. Nazmi Bey ile daireleri gezdik. Bu gezide Teknik Yapı'nın hemen her projesinde standart daire tiplerini inşa ettiğini gördüm. Nazmi Bey, gezdiğimiz 3+1 dairede kullanılan malzeme ve sistemlerin de standart olarak tüm dairelerde kullanıldığını ifade etti. Dairelerin girişinde gömme dolap olarak tasarlanmış ayakkabılık ve portmanto bulunuyor. Tüm dairelerde LG marka klima standart olarak sunuluyor. Yine standart olarak sunulan tam donanımlı mutfakta Artela dolaplar, Ariston fırın, ocak, bulaşık makinesi, davlumbaz, vitrifiye ve armatürlerde ise Vitra markası tercih edilmiş. Dairelerde yangın, doğalgaz ve elektrik kaçaklarına karşı da yüksek güvenlik önlemi alınmış.

BEĞENDİM
* E-5 ve TEM bağlantı yollarının yanı başında bulunan proje deniz ulaşımına ve tren istasyonuna da yakın. Kısa süre içinde metro da devreye girecek.
* Projenin yanında büyük bir hipermarket ve yapı market yer alıyor.
* Proje alanının içinde yine Teknik Yapı tarafından inşa edilmiş bir ilköğretim okulu buluyor.
* Ticari alanların kiraları site yönetimine aktarılıyor ve aidat bedelleri düşüyor.

BEĞENMEDİM
* Kartal bölgesi adeta şantiye alanına döndüğü için çevrede devam eden inşaatlar görüntü ve ses kirliliğine neden oluyor.
* Şu anda TEM ve E-5 tarafı kilitlendiğinde ulaşım sorunu yaşanabilir.
* Mutfak daha büyük planlanabilirdi.
* 3+1 dairelerde odalar daha büyük tasarlanabilirdi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz