maritbet girişmaritbet
Ünlü Türk ressam Fransa'da şato satın aldı

Ünlü Türk ressam Fransa'da şato satın aldı

Ünlü ressam İsmail Acar, Fransa’nın Bordeaux şehrine 25-30 kilometre uzaklıkta, üzüm bağlarının içinde bir şato satın aldı

Kaynak:  HT MAGAZİN / ÜNAL DEMİRKAYA

Türkiye'nin gururu başarılı ressam İsmail Acar, resim sanatından sonra şarap üretme sanatına el atmış. İsmail Acar, iki buçuk yıl önce Fransa'nın Bordeaux şehrine 25-30 kilometre uzaklıkta üzüm bağlarının içinde bir şato almış. Aslında bir diyorum ama 300 dönüm arazinin içinde iki şato varmış. İkiz şatolu mekânın toplam alanı 10 dönümmüş.
 
Yatak odalarından banyolara, çalışan odalarından kilere toplamda 100 odası bulunan şatolarının tadilatını sürdüren İsmail Acar'ın aldığı bu arazinin şu anki değeri yaklaşık 10 milyon Euro. Fransa'dan bir arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla oradaki şato türü emlaklarda alınacak yerler tadilat gerektiriyorsa, yani kırık dökük ise fiyatlar ortalama 2-3 milyon Euro.
 
Ancak 300 bin Euro'luk bir tadilat yapınca fiyatlar birden 10 milyon Euro'ya kadar çıkabiliyormuş. 200 dönümlük bir şarap bağı sahibi olan İsmail Acar, buradaki eski üzüm bağını komple sökerek çok özel ve kaliteli bir şarap üretmek istiyormuş. Şatolarının tadilatına çok özen gösteren İsmail Acar'ın tadilat bitiminden sonra ortaya bir sanat eseri çıkaracağını tahmin ediyorum.
  • Etiketler:

Yorum Yaz