maritbet girişmaritbet
Uğur Dumankaya: İnşaat sektörü her türlü değişime aşırı duyarlı!

Uğur Dumankaya: İnşaat sektörü her türlü değişime aşırı duyarlı!

Türkiye ekonomisinin inşaat sektörünü de etkilediğini belirten Uğur Dumankaya, sektörün hem olumsuz hem de olumlu dış faktörlere aşırı duyarlı olduğunu belirtti

 

Ekonominin büyümesi ile inşaat sektörünün büyüme performansının doğru orantılı olarak ilerlediğini söyleyen Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, bu sebeple inşaat sektörünün hem olumsuz hem de olumlu dış faktörlere aşırı duyarlı, olumsuz koşullardan derinden etkilenen ve bu koşullar ortadan kalktığında hızlı toparlanma sürecine girebilen bir sektör olduğunu belirtti. 
 
2013 yılı ile ilgili ekonomik göstergelerin Türkiye ekonomisinin hız kestiğini ama pozitif görünümüne devam ettiği bir yıl olacağı izlenimini verdiğini belirten Dumankaya, “Bu durum bizi de sektör olarak yakından ilgilendiren bir durum olacak.  2012 yılının son aylarında hayata geçirilen kentsel dönüşüm projelerinin 2013 yılı içerisinde daha da ivme kazanarak büyümesi ile sektör olarak hareketli bir döneme gireceğiz” dedi.
 
Türkiye'nin yatırım yapılabilir ülke seviyesine çıkmasının da sektörü olumlu etkileyecek bir gelişme olduğunu vurgulayan Dumankaya, “Ülke notunun arttırılması ile birlikte yabancı yatırımcıların gözdesi bir ülke haline gelecek Türkiye'de inşaat sektöründe de yatırımlar ciddi oranda artış gösterecek” diye konuştu.
 
Mütekabiliyet Yasası'nın sektör açısından çok önemli bir gündem maddesi olduğunun altını çizen Dumankaya, şunları söyledi:  “Bu yasa ile yıllardır beklenen bir ilk gerçekleşti ve yabancılara konut satışının önü açıldı. Türkiye ekonomisine büyük bir girdi sağlayacak yasa ile birlikte ekonominin lokomotif sektörü olan inşaat sektörünün de önü açılacak. Türkiye'nin yatırım yapılabilir ülke seviyesine çıkması da sektörü olumlu etkileyecek bir gelişme. Ülke notunun arttırılması ile birlikte yabancı yatırımcıların gözdesi bir ülke haline gelecek Türkiye'de inşaat sektöründe de yatırımlar ciddi oranda artış gösterecek.”
 
Kartal ve Tuzla'ya yeni proje
 
2013 yılı içinde Kartal'da Dumankaya Horizon isimli projenin temellerini atacaklarını ifade eden Dumankaya, “Kartal sahil yolunda, denize sıfır eşsiz bir arazide adalar ve deniz manzarasıyla yeni bir yaşam merkezi imkanı sunacağız. Yine Tuzla Aydınlı'da Villa Gizli Bahçe projemizin satışlarına başlayacağız. Yaklaşık 51 dönüm arazi üzerinde toplam 49 villadan oluşan bu projede 24 ikiz villa ve 1 adet tek villa yer alıyor” dedi.
 
Yavuz Karaman
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Saba Tümer'li Dumankaya İnşaat kampanya reklamı!
  • 29.08.2016 14:59

Saba Tümer'li Dumankaya İnşaat kampanya reklamı!

Ünlü sunucu Saba Tümer, Dumankaya İnşaat'ın kampanya reklam yüzü oldu. ...

Dumankaya 2016'da gövde gösterisi yapacak!
  • 14.01.2016 15:51

Dumankaya 2016'da gövde gösterisi yapacak!

2016'da 1.2 milyar liralık değere sahip Fikirtepe ve Çayırova projelerini satışa ...

Saba Tümer, Dumankaya İnşaat'ın kampanya yüzü!
  • 12.09.2015 15:40

Saba Tümer, Dumankaya İnşaat'ın kampanya yüzü!

Dumankaya İnşaat'ın kampanya tanıtım reklamında Saba Tümer rol alacak. ...

Uğur Dumankaya 'Fikirtepe ve Gebze Eylül'de'
  • 09.04.2015 14:08

Uğur Dumankaya 'Fikirtepe ve Gebze Eylül'de'

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Flex Office Bahçeşehir p ...