maritbet girişmaritbet
Türkiye'nin yüzde 1'i Bağcılar yatırımcının yeni gözdesi oldu

Türkiye'nin yüzde 1'i Bağcılar yatırımcının yeni gözdesi oldu

En büyük ilçe olma özelliğini elinde barındıran bölge inşaat ve gayrimenkul sektöründe yatırımcıların yeni adresi oldu

Türkiye'nin yüzde 1'ine sahip nüfusuyla dikkat çeken Bağcılar, sanayi yatırımları, kentsel dönüşüm projeleri, konut yatırımları ve sosyal alanlarıyla İstanbul'n hızla gelişen ilçelerinin başında geliyor. Sanayi semti olarak bilinen Güneşli'yi de içerisinde barındıran bölge son yıllarda yapılan yatırımlarla değerine değer katıyor. Devletten aldığı güçle yoluna hız kesmeden devam eden bölge 22 kilometrekare yüzölçümüne sahip. 128 eğitim kurumu, 134 özel eğitim kurumu, 54 sağlık yapısı, 44 özel sağlık kurumunun yer aldığı bölgede sosyal ve kültürel tesis sayısı ise 155.

Osmanlı döneminde Mahmutbey Nahiyesi'nin köylerinden birisi olan Bağcılar 1992 yılında Kirazlı, Güneşli ve Mahmutbey ilçelerinin birleşmesiyle ilçe ve belediye haline geldi. Tarihi su yolları, su kemerleri, çeşmeleriyle dikkat çekiyor. 2013 yılında nüfusu 752 bin 250 olan Bağcılar'da İSTOÇ, OTO Center ve MASSİT gibi büyük ticari faaliyet alanları bulunuyor. 150 binden fazla ağacın yer aldığı bölgede 16 yılda 133 park yatırım yapıldı. 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bağcılar Belediyesi ortaklığında devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları bölgenin çehresini değiştiriyor. Bölgeye yapılan metro yatırımları ise Bağcılar'a farkındalık katıyor.

Son 10 yılda büyük bir gelişim içerisinde olan Türk gayrimenkul ve inşaat sektörü, Bağcılar ve stratejik konumda bulunan semtlerine yoğun ilgi gösteriyor. Merkezi akslara yakın konumuyla dikkat çeken bölgede devlet ve özel kaynaklı yatırımların sayısı her geçen gün artıyor.

Bağcılar ve çevresindeki önemli yatırımlar

Batışehir: Devlet ve özel sektörün birleşiminde inşa edilmekte olan Batışehir projesi farklı mimarisi, konumu ve geniş yaşam alanlarıyla dikkat çekiyor. Yapımcı firması EgeYapı olan proje yüzde 50'ye yakın prim sağladı. 165 bin metrekare alana kurulan ve 4 bine yakın konut bulunan projenin yatırım değeri 700 milyon lira. 772 bin metrekare inşaat alanı ve 100 bin metrekarelik yeşil alanıyla Batışehir, Bağcılar'ın en önemli projelerinin başında geliyor.

Ağaoğlu My Office

Ağaoğlu'nun Güneşli aksında hayata geçirdiği My Office projesi Atatürk Havalimanı'na yakın bir konumda inşa ediliyor. 84 bin 500 metrekare alana kurulan ve 500'ün üzerinde ofis bulunan projede fitness, residence hizmetleri, resepsiyon gibi ultra lüks hizmetler sunuluyor.

Nurol Park

Nurol GYO'nun 55 bin metrekare alana inşa ettirdiği projede 1118 konut bulunuyor. Yatırım değeri 340 milyon dolar olan proje içerisinde 70'e yakın kafe ve mağaza, 24 bin metrekarelik açık hava vadisi, ofis ve otellerle birlikte daireler yer almakta.

Sur Yapı Corridor

270 milyon liralık yatırımla hayat bulan Corridor projesinde 1300 metrekarelik sosyal tesis bulunuyor. Mimarisi ve tarzıyla dikkat çeken proje 78 bin metrekare inşaat büyüklüğüne sahip. 505 konutluk proje içerisinde yüzme havuzu, kafeler, restoranlar, alışveriş merkezi gibi lüks seçenekler yer alıyor. 

Divan Residence at G Plus

Divan Residence'ın da yer aldığı G Plus projesi Mar Yapı tarafından hayata geçiriliyor. 170 milyon liralık yatırım değerine sahip olan projede geniş yeşil alanlar, lüks hizmetler, dünyaca ünlü mağazalar, kafeler ve restoranlar bulunuyor. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Bağcılar kentsel dönüşümün önemli bir merkezidir''
  • 05.08.2022 11:57

Bakan Kurum: "Bağcılar kentsel dönüşümün önemli bir merkezidir''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar'da vatandaşl ...

İstanbul'daki fırtına Bağcılar'ı da vurdu!
  • 29.11.2021 16:51

İstanbul'daki fırtına Bağcılar'ı da vurdu!

Megakent İstanbul, şiddetli fırtınaya teslim oldu. Bağcılar'da bir sitenin ticar ...

ÇINAR OLİMPİA
  • 24.09.2011 13:40

ÇINAR OLİMPİA

Metar Grup tarafından Bağcılar'da inşa edilen Çınar Olimpia Park'ın yoğun talep ...

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Bağcılar'dan genel kareler!
  • 12.02.2015 11:52

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Bağcılar'dan genel kareler!

İstanbul'un Avrupa yakasında yer alan ve Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olan Ba ...

Plajlara işletme belgesi zorunluluğu geldi!
  • 31.03.2021 10:30

Plajlara işletme belgesi zorunluluğu geldi!

Plaj işletmelerine işyeri açma ve çalışma ruhsatı aldıktan sonra 1 hafta içinde ...

Ankara'da Üniversiteliler Caddesi gençlerin gözdesi olacak
  • 22.09.2020 14:13

Ankara'da Üniversiteliler Caddesi gençlerin gözdesi olacak

Gölbaşı Belediye Başkanı sosyal yaşamını hareketlendirecek ve gençlerin yeni göz ...