maritbet girişmaritbet
Türkiye Finans’tan 500 milyon dolarlık sukuk ihracı!

Türkiye Finans’tan 500 milyon dolarlık sukuk ihracı!

Türkiye Finans, TF Varlık Kiralama AŞ ile 500 milyon dolarlık sukuk ihracına imza attı

Türkiye Finans, TF Varlık Kiralama AŞ ile 500 milyon dolarlık sukuk ihracına imza attı.

Türkiye Finans Katılım Bankası açıklamasına göre, HSBC ve Citigroup liderliğinde NCB Capital ve Noor Islamic Bank'ın da yetkilendirildiği Sukuk ihracında Türkiye Finans, Hazine Müsteşarlığının geçen yıl ihraç ettiği Sukuk işleminden sonra Türkiye'den düzenlenen en büyük yurt dışı Sukuk ihracını gerçekleştirdi.

Uluslararası yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği Sukuk ihracında Türkiye Finans'ın Sukuk ihracına toplam 95 yatırımcı teklif verdi ve 1 milyar 900 milyon dolarlık talep toplandı. Türkiye Finans'ın Sukuk ihracına 3,8 kat fazla talep gelmiş oldu.

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk konuya ilişkin değerlendirmesinde, 500 milyon dolarlık Sukuk ihracının büyük başarı olduğunu vurgulayarak Türkiye Finans'ın uluslararası piyasalarda tanındığını ve bankaya güven duyulduğunu belirtti.

Bu ihraç ile Katılım Bankacılığında yeni bir sayfa açtıklarını aktaran Gürerk, "Sukuk ihracımız Türk bankacılığı ve ekonomisine önemli değer yaratacak. Sukuk ihracımız ile özellikle leasing işlemlerimiz başta olmak üzere tüm fon kullandırımlarımızı kaliteden ödün vermeden artırmaya odaklanacağız" dedi.

Türk Lirası Sukuk ihracını da planladıklarını dile getiren Gürerk, "İş Yatırım aracılığı ile SPK'dan 100 milyon lira Sukuk ihracı yapmak için onay aldık. Yakın zamanda TL Sukuk ihracını da başarıyla tamamlayacağız" bilgisini verdi.

HSBC Türkiye Genel Müdürü Martin Spurling, Türkiye Finans'ın sukuk ihracının gelecekte gerçekleşecek sukuk işlemlerine örnek olacağına inandıklarını belirterek, şunları aktardı:

"Hazine Müsteşarlığı için gerçekleştirilen 1,5 milyar dolarlık Sukuk işlemi, Türkiye'de bugüne kadar yapılmış en büyük uluslararası Sukuk ihracı olma özelliğini taşıyor. Türkiye Finans Sukuk ihracının da gerçekleşmesiyle birlikte Türkiye'deki pazar lideri konumumuzu daha da güçlendirmiş bulunuyoruz. Söz konusu işlemin gelecekte gerçekleşecek Sukuk işlemlerine de örnek olacağını düşünüyoruz"

"Sukuk ihracı mihenk taşı niteliğinde"

Citibank Genel Müdürü Serra Akçaoğlu ise, her geçen gün büyümekte olan global Sukuk piyasaları için geçen sene rekor bir yıl olduğunu kaydederek, "Geçtiğimiz yıla baktığımızda, dünyada hükümetlerin ve finansal kurumların gerçekleştirdiği Sukuk ihraçlarının pazara hakim olduğunu görüyoruz. Sizlerle paylaştığımız bu işlem de bu konuda son derece başarılı bir örnek. Önemi gün geçtikçe artan bu piyasanın gelişimine dünya çapında katkı sağlayan Citigroup, bölgede bulunan kuruluşlara Sukuk yoluyla sermayeye erişim konusunda destek vermeyi sürdürecek" dedi.

Türkiye Finans Hazine ve Finansal Kurumlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Güney, TF Varlık Kiralama AŞ ile gerçekleştirilen Sukuk ihracının toplam vadesinin 5 yıl ve getiri oranının yüzde 3,95 olduğunu kaydederek, bu rakamın yüzde 4'ün altına inmesinin uluslararası yatırımcılar ve piyasalar açısından büyük başarı olarak değerlendirildiğini ifade etti.

Güney, şu bilgileri verdi:

"Sukuk yatırımcılarımızın yüzde 51'i Orta Doğu, yüzde 17'si Avrupa, yüzde 17'si Asya ve yüzde 15'i İngiltere'den geldi. Yatırımcılarımızın yüzde 46'sı bankalar, yüzde 39'u fon yöneticileri, yüzde 8'i kalkınma bankaları, yüzde 5'i özel bankalar ve yüzde 2'si diğer yatırımcılardan oluşuyor. Bu da ihracımızın farklı yatırımcı profillerinden ilgi gördüğünü gösteriyor ve hem ihracımıza derinlik kazandırıyor hem de yatırımcı tabanımızı genişletiyor."

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yazlık evlerde ısı yalıtımının önemi arttı!
  • 30.05.2021 07:00

Yazlık evlerde ısı yalıtımının önemi arttı!

İZODER, pandemi koşulları nedeniyle kentlerde yaşayanların yoğun ilgi gösterdiği ...

Türkiye Finans'a "Avrupa'nın En İyi Ofis İç Mimarisi" ödülü
  • 07.12.2018 17:13

Türkiye Finans'a "Avrupa'nın En İyi Ofis İç Mimarisi" ödülü

Türkiye Finans, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri gecesinde "Avrupa'nın En İyi O ...

Türkiye Finans’ın yeni Genel Müdürlüğü ödül aldı
  • 13.11.2018 16:13

Türkiye Finans’ın yeni Genel Müdürlüğü ödül aldı

Türkiye Finans Katılım Bankası, Londra’da bu yıl 27’incisi düzenlenen European P ...

Konut alacaklara 'Peşin’den İndirimli Oran Gelir' kampanyası!
  • 25.09.2014 11:16

Konut alacaklara 'Peşin’den İndirimli Oran Gelir' kampanyası!

Türkiye Finans, Ramazan Bayramı’ndan sonra bu bayram da konut sahibi olmak istey ...

Türkiye Finans Çilingir Mortgage ile hayalinizdeki eve kavuşun
  • 19.09.2014 14:34

Türkiye Finans Çilingir Mortgage ile hayalinizdeki eve kavuşun

Emlak 2014 Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı 11 – 14 Eylül 20 ...

Türkiye Finans'tan 'Bayramı Yeni Evinizde Geçirin' kampanyası!
  • 21.07.2014 12:22

Türkiye Finans'tan 'Bayramı Yeni Evinizde Geçirin' kampanyası!

Türkiye Finans, kendi evine taşınmak isteyenleri ev sahibi yapmak için kampanyal ...