maritbet girişmaritbet
Türkiye'de turist sayısı 31.4 oldu!

Türkiye'de turist sayısı 31.4 oldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, 1980’li yıllarda bir komşu ülkenin adasındaki yatak sayısının Türkiye’de-kinden fazla olduğunu hatırlatarak, “Şimdi 31.4 milyona ulaşan turist sayısıyla Avrupa’da 6’ncı sıraya yükseldik” dedi

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, 1980'li yıllarda bir komşu ülkenin adasındaki yatak sayısının Türkiye'de-kinden fazla olduğunu hatırlatarak, “Şimdi 31.4 milyona ulaşan turist sayısıyla Avrupa'da 6'ncı sıraya yükseldik” dedi.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, turizm sektörünün ‘oscar ödülleri' olarak bilinen ödül töreninde, 1980'li yıllarda bir komşu ülkenin adasındaki yatak sayısının bile Türkiye'den fazla olduğunu hatırlatarak, “Şimdi ise 31.4 milyona ulaşan turist sayısıyla Avrupa'da 6'ncı sıraya yükseldik. Bunu da kendi sermayemizle yabancı sermayeye gerek kalmadan başardık” dedi.
 
Doğan ve Arsel'e onur ödülü
‘2012 Türkiye'nin En Başarılı Turizm Yatırımları Ödülleri' sahiplerini buldu. Capital ve Ekonomist dergisi ile Eurobank Tekfen'in katkılarıyla düzenlenen ödül töreninde Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel'e onur ödülü verildi. Törende, 12 kategoride ödül dağıtıldı. Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen törene turizm ve iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı.   
 
Semahat Arsel'e onur ödülü veren Aydın Doğan törendeki konuşmasında “Semahat Hanım'a ödül vermek benim için keyiftir. Bütün turizmcileri kutluyorum. Ben de 1985'ten beri Türkiye'de turizm yatırımcıları arasındayım. Rahmetli Turgut Özal'ın girişimleriyle turizm büyük hamle kazandı. Gene rahmetli Turizm Eski Bakanlarından Barlas Küntay'ın zorlamasıyla ben bu işe girdim. Turizmin değerli ve iyi bir iş olduğuna inanıyorum. Diğer ihracat gelirlerimize göre turizmin katma değerleri çok fazla” dedi.
 
Koç turizmcileri yetiştirdi
Semahat Arsel ise Vehbi Koç'un 60 yıl önce Türkiye turizminin geleceğine akıllıca yatırım yapan büyük Türk işadamı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Divan Oteli ilk uluslararası turizm yatırımıdır. Bundan sonra yatırımcılar arka arkaya yatırımlarına devam etmiş. Bizimle birlikte açılan Hilton Oteli ile Divan Oteli ilk turizmcileri yetiştirmiştir. Biz de bundan kıvanç duyuyoruz. Bizden sonrakiler bizden çok daha başarılı oldular. Devam etmelerini diliyorum.”
 
‘Divan Bodrum' en iyi butik otel ‘Maxx Royal' en iyi tatil köyü
‘TÜRKİYE'nin En Başarılı Turizm Yatırımları' töreninde 12 dalda firma ve şirkete ödül verildi. Ödül alan şirketler şunlar: Spor Turizmi İşletmesi dalı'nda ‘Xanadu Snowwihite', 
 
Doğa Turizmi dalında ‘Antik Zeytin Otel', Sağlık Turizmi alanında ‘Güral Afyon Wellness Convention', Kültür Turizmi alanında ‘Gaziantep Zeugma Müzesi', Marina İşletmelerinde ‘D Marine Turgut Reis', Kent Otelleri alanında ‘Anemon Konya', Kongre Otelleri alanında ‘Büyük Abant Oteli', Butik Otellerde ‘Divan Otel Bodrum', 5 yıldızlı Kıyı Otelleri alanında ‘Maxx Royel', 5 yıldızlı Kent Otelleri alanında ‘Jw Mariot Ankara', Hava Yolu Şirketleri dalında ‘Türk Hava Yolları', Türkiye'nin En Büyük Turizm Yatırımı Ödülü ise ‘Antalya Havalimanı'na verildi. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'a da Özel Ödül verildi.
Sefa Kıdık - Ozan Ural / Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Turizm amaçlı kiralamaları içeren kanun teklifi TBMM'de!
  • 11.10.2023 09:56

Turizm amaçlı kiralamaları içeren kanun teklifi TBMM'de!

Yeni kanun teklifine göre konutların turizm amaçlı kiralanabilmesi için izin bel ...

Bakan Ersoy, Hatay'daki tarihi yapılarla ilgili yapılacak çalışmaları anlattı
  • 04.08.2023 18:28

Bakan Ersoy, Hatay'daki tarihi yapılarla ilgili yapılacak çalışmaları anlattı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay Afet Koordinasyon Merkezi'nde d ...

Kız Kulesi mayıs ayında açılıyor
  • 06.04.2023 13:24

Kız Kulesi mayıs ayında açılıyor

İstanbul Boğazı'nın simge yapılarından Kız Kulesi, restorasyon çalışmalarının ar ...

Turist sayısı yılın ilk 8 ayında yüzde 58.32 artış gösterdi!
  • 23.09.2022 17:00

Turist sayısı yılın ilk 8 ayında yüzde 58.32 artış gösterdi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yılın ocak-ağustos döneminde ülkeye gelen ziyaretçi ...

Bakan Ersoy: "İstanbul Kız Kulesi'nden seyredilecek"
  • 09.09.2022 15:04

Bakan Ersoy: "İstanbul Kız Kulesi'nden seyredilecek"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kız Kulesi'nde yapılan restorasyona i ...