maritbet girişmaritbet
"Türkiye'de en iyi yatırım aracı  gayrimenkul"

"Türkiye'de en iyi yatırım aracı gayrimenkul"

Bay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Özmandıracı, gayrimenkul sektörünün yaz rehavetini ve küresel krizin etkilerini üzerinden atmasının 5-6 ay daha süreceğini, 2012'nin ise sektör açısından çok parlak geçeceğini düşünüyor.

Mayıs ayında satışa sunulan 42 Maslak projesi ile Maslak'ı sahiplendiklerini ve buradaki trafik sorununu mutlaka çözeceklerini vurgulayan Özmandıracı, "Bence gayrimenkulün Türkiye'de en iyi yatırım aracı olduğu tartışılamaz. Gayrimenkülün orta uzun vadede en çok prim yapan yatırım aracı olacağından hiç şüphem yok. Ben kendi kişisel yatırımlarımı da bu doğrultuda yapıyorum. Gayrimenkul dışındaki yatırım araçlarına tedirginlikle bakıyorum. Türkiye'deki zengin nüfusa bakınca, çoğunun gayrimenkulden zengin olduğunu görürsünüz. Bir fabrika batar ama arazisi sayesinde zarar etmez" diyor.

Gayrimenkul sektörü yazı durgun geçirdi, sonbaharda beklenen hareket gelmeye başladı mı?

Türkiye son yıllarda hızlı bir yükseliş trendinde olduğu için, arada sırada oluşabilecek dönemsel geri çekilme süreçlerinde de hemen her şey toparlanacak diye bekliyoruz. Yaz ayları doğal olarak durgun aylar, bunun üzerinde kriz de eklenince belirsiz bir durum oluştu. Herkes beklemede. Türkiye'de 6 aylık bir durgunluk süreci daha yaşanacak diye düşünüyorum.

2012'ye dair beklentileriniz nasıl?
Türkiye gayrimenkul sektörü de, yine dünyadan gelecek pozitif haberlerle birlikte yükselişe geçecek. Sektörün önü çok açık. 2012'ye dair beklentilerim çok yüksek.

'Güvenli liman' dendiği zaman altın akla geliyor. Gayrimenkulün algısı nasıl?

Bence gayrimenkulün Türkiye'de en iyi yatırım aracı olduğu tartışılamaz. Ben kendi kişisel yatırımlarımı da bu doğrultuda yapıyorum. Gayrimenkul dışındaki yatırım araçlarına tedirginlikle bakıyorum. Türkiye'deki zengin nüfusa bakınca, çoğunun gayrimenkulden zengin olduğunu görürsünüz. Bir fabrika batar ama arazisi sayesinde zarar etmez.

'Arap ilgisi' size de uğradı mı?

Arapların geleneksel yatırım noktaları var. Avrupa'da çok yere girmezler, İngiltere'yi severler. Bizim kapımızı çalan olmadı. Ancak ben de önümüzdeki süreçte yatırım tercihlerini değiştirip, İstanbul'a da yöneleceklerini düşünüyorum.

Maslak'ın trafik sorunu bitiyor Maslak trafiği sorun olarak karşınıza çıkıyor mu?

Maslak'taki trafik sorununu çözeceğiz. Zaten düzenlemeler karayolları tarafından yapıldı, Bunlar belediyede imar yolu olarak tespit edildi. Ama kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Biz bunun sıkı takipçisiyiz.Maslak'ın yolarıyla, düzeniyle, her şeyiyle ilgilenmezsek, biz bu projeyi istediğimiz gibi hayata geçiremeyiz. Nitekim yeni yollar da devreye girecek. Arabalar hiçbir şekilde Büyükdere'ye girmeden, TEM'e çıkabilecek.

Yakında yeni bir proje olacak mı?

Hillpark Suites hâlâ satışta. İstanbul'un merkezinde yine büyük, mixuse projelerimiz olacak. Bizi merkez dışında yerlerde göremeyeceksiniz. 2012'de açıklayacağımız yeni projelerimiz olacak.

Yine Levent Maslak civarında mı?

Biz bu bölgenin geleceğini çok inanıyoruz. Burası Türkiye'nin kalbinin attığı yer olacak. Çünkü Levent Maslak hattı hep belli bir standartın üstünde. Bölgede ucuz ve kalitesiz mal yok. Bugün Ataşehir'de yer bulabilirsiniz ama Maslak'ta artık yer yok.

Akşam

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Luxera'dan 3 projeye özel cazip indirimler, vade farksız ödemeler ve 120 ay kredi fırsatı
  • 03.10.2023 11:19

Luxera'dan 3 projeye özel cazip indirimler, vade farksız ödemeler ve 120 ay kredi fırsatı

Kurulduğu 2015 yılından bugüne kadar “Ulaşılabilir Lüks” stratejisiyle İstanbul’ ...

Bakan Kurum: "Fırsatçılara müsaade etmeyeceğiz"
  • 20.02.2023 14:38

Bakan Kurum: "Fırsatçılara müsaade etmeyeceğiz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ...

Bakan Nebati: "Bu bir konut kampanyası değil, gayrimenkul finans mimarisidir"
  • 12.01.2023 17:08

Bakan Nebati: "Bu bir konut kampanyası değil, gayrimenkul finans mimarisidir"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AAtölye'de düzenlenen AA Editör Masası' ...

Avrupa Ticaret Merkezi projesine Artaş imzası!
  • 06.10.2022 15:21

Avrupa Ticaret Merkezi projesine Artaş imzası!

Avrupa Ticaret Merkezi projesi, Artaş imzasıyla Avcılar'da hayata geçiriliyor. 1 ...

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"
  • 01.08.2022 17:27

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Odi ...